Hrdza, betón či diamanty na stenách sú hitom interiérov

09. 04. 2018 Zdieľať

Na stene v obývačke už nemusíte mať len obyčajnú farbu. V kurze sú štruktúrované efekty.

Efekt hrdze, piesku, mesačnej skaly či diamantového prachu môže mať aj stena u vás doma. Rôzne kreatívne a štruktúrované nátery výborne dopĺňajú štýl interiéru a steny sa vďaka nim stávajú priamou súčasťou dizajnu. Aj preto sa stali miláčikom interiérových dizajnérov a hitom medzi majiteľmi bytov a domov. „Definovanie materiálu, farieb a efektu povrchu interiérových stien je pre mnohých dlhodobá záležitosť, a preto ju netreba podceniť,“ povedal špecialista na efektné nátery Fox Dekorator Martin Bugár zo spoločnosti Atlas Slovensko, ktorý zároveň prezradil, čo je aktuálne in.

Podčiarknutie industriálneho štýlu

Medzi trendy v interiérovom dizajne sa v posledných rokoch dostal industriálny štýl. Inšpiráciu berie v 19. storočí, keď na okrajoch miest začali vznikať výrobné továrne, dielne a haly, ktoré sa však postupom času rozšírili aj do mestských centier. Neskôr sa tieto priemyselné objekty začali rekonštruovať a využívať ako obytné priestory. K charakteristickým prvkom patria surový betónový a málo opracovaný povrch, oceľové konštrukcie a potrubia, množstvo textúr a nedokonalých povrchov, ale aj priemyselné svietidlá – lampy s kovovým vzhľadom, veľké žiarovky. Práve k nemu sa výborne hodia steny s efektom hrdze, hliníka alebo betónu.


Hrdza, betón či diamanty na stenách sú hitom interiérov

2156279
Atlas Slovensko

Stena, na ktorú sa dá písať

Steny natreté tabuľovou farbou už dnes nie sú výnimkou v slovenských kaviarňach či reštauráciách. Dá sa však skvelo využiť aj do štýlových domácností. Milovať ju budú deti vo svojich izbách, svoje uplatnenie však môže nájsť aj v kuchyni pri písaní nákupných zoznamov či milých odkazov.


Hrdza, betón či diamanty na stenách sú hitom interiérov

2156277
Atlas Slovensko

Závan luxusu alebo exotiky

Existuje ale oveľa viac motívov, ktoré si môžete dať na stenu. Napríklad, trblietavý dekoračný náter, ktorý pôsobí ako posypaný diamantovým prachom, a to dokonca vo viacerých odtieňoch. Elegantné interiéry doladí efekt antického pieskovca, kreatívne duše poteší mesačná skala alebo piesková búrka. Fantázii, ale ani stenám, sa už medze nekladú.

Viac na stavebnom veľtrhu CONECO

Kreatívne nátery, ale aj ďalšie vychytávky pre ideálne bývanie, predstavia stovky vystavovateľov na tohtoročnom stavebnom veľtrhu CONECO-RACIOENERGIA. Od 11. do 14. apríla v bratislavskej Inchebe odprezentujú aktuálne trendy z oblasti stavebníctva, architektúry a dizajnu. Veľtrhy pokrývajú skutočne široké spektrum riešení, produktov či nápadov, ktoré dodajú vašej stavbe všetko od základov až po posledné detaily. Vyberať si môžete z fasád, okien, dverí, striech, podláh, klimatizácií, elektroinštalácií, kotlov, krbov, sáun, víriviek, svietidiel či nábytku. Prestížne podujatie s viac ako 50-ročnou históriou doplní veľtrh energetickej efektívnosti Racioenergia a výstavy Drevodomy, Pasívne domy a Voda. Vstupenky na veľtrh si môžete zakúpiť vopred cez predpredaj.sk

ZDROJ PR článok 

Kategória: Aktuality
Tagy: industriálny štýl interiérové farby
Zdieľať článok