Ak túžite po pokojnom domove, stavte na zelenú

23. 05. 2018 Zdieľať

Aby sme sa doma alebo v kancelárii cítili čo najpríjemnejšie, je dôležitých niekoľko faktorov. Svetelnosť priestoru ovplyvňuje nielen viditeľnosť v rámci miestnosti ale i náladu užívateľov. Rovnako je to s farbami. Jedným z tohtoročných farebných trendov rámci interiérového dizajnu je Smart&Green.

Zelená a modrá v interiéri

Odtiene modrej a zelenej sú podľa psychológie farieb pasívne a studené farby, ktoré vyvolávajú pocit stimulácie, pohodlia, šťastia, úprimnosti a optimizmu. Pôsobia veľmi upokojujúco na psychiku i oči. Svieža zelená, trávovozelená, farba ihličia, oceľovomodrá, tykrysová, kráľovská modrá – na výber máme mnoho odtieňov, ktoré sa veľmi dobre kombinujú. Nehodia sa však do každej izby. 


Ak túžite po pokojnom domove, stavte na zelenú

Ak túžite po pokojnom domove, stavte na zelenú
Hornbach

Zelená a modrá sú dobrou voľbou napríklad do spálne..

…kam je ideálne vybrať farby poskytujúce pocit pokoja. Modrá spravidla spôsobuje pokles krvného tlaku, ukľudňuje telo i ducha. Ak máte v rámci spálne aj pracovný kútik, čo nie je úplne ideálna kombinácia, no predispozícia a najmä rozloha bytu niekedy jednoducho nepustí, zelená farba je ideálnou voľbou. Odtiene zelenej totiž povzbudivo na nervový systém a zároveň upokojujúco. Ideálne je zvoliť doplnky v tejto farbe a doplniť ich zelenými rastlinami rôznych odtieňov listov. Prípadne môžete natrieť jednu zo stien na zeleno – priestor to nádherne oživí. 


Ak túžite po pokojnom domove, stavte na zelenú

Ak túžite po pokojnom domove, stavte na zelenú
Hornbach

Rovnako môžete zelenú použiť v kuchyni…

…kde jedna zo stien namaľovaná sviežou zelenou v kombinácií s bielou vyčarujú útulnú kuchyňu. S doplnkami s rôznych iných farbách a s drevom potom docielite dojem prírodnej sviežosti a zároveň hravosti. Oranžová a žltá farba v jedálni stimulujú náš žalúdok, podporujú komunikáciu a odrážajú späť do miestnosti príjemné svetlo. Modrá naopak tlmí chuť do jedla, takže farby určite voľte aj podľa vašich dietetických preferencií .)


Ak túžite po pokojnom domove, stavte na zelenú

Ak túžite po pokojnom domove, stavte na zelenú
Hornbach

Džungľa v obývačke

Zelené a modré odtiene sa samozrejme uplatnia aj v obývačke či moderných otvorených priestoroch kombinujúcich obývačku, kuchyňu a jedáleň. 

Tieto upokojujúce farby  je to vhodné použiť na vyváženie iných farieb, ako napríklad hnedej či oranžovej. Ak je izba príliš slnečná a do obývačky celý deň svieti slnko, namiesto žltej či oranžovej skúste použiť napríklad svetlozelenú farbu. 

Zelené odtiene v kombinácii s modrými sa takisto hodia do detskej izby detí, ktoré majú radi prírodu. 

Na realizáciu jedného z farebných interiérových trendov roku 2018 Smart&Green ponúka Hornbach všetko na jednom mieste: od úpravy podláh a stien cez osvetľovacie telesá až po doplnky. Od marca možno vhodné produkty zakúpiť v našich stavebných a záhradných marketoch a online-shope. 

Viac informácií na: www.hornbach.sk

 

Zdroj: PR článok spoločnosti HORNBACH

Kategória: Nábytok
Tagy: interiérové farby
Zdieľať článok