Solárne Internorm I-tec Tienenie – energeticky sebestačné…

15. 06. 2018 Zdieľať

Internorm I-tec Tienenie je jedným z mnohých osvedčených Internorm revolučných technológií, ktoré spĺňa stále rastúce požiadavky na dizajn, techniku, kvalitu a komfort okien súčasného zákazníka.

Energiu, ktoré okno potrebuje a spotrebuje, by malo byť schopné vyrobiť samo. Prvý produkt, ktorý sa týmto princípom riadi je nová motoricky poháňaná tieniaca technika od firmy Internorm.


Solárne Internorm I-tec Tienenie - energeticky sebestačné...

2199123
Internorm

Foto: Internorm

Motoricky poháňaná tieniaca technika I-tec, môže byť vložená do konštrukcie Internorm zdvojeného okna alebo klasicky ako interiérová žalúzia. Na výber je napríklad žalúzia, plisovaná roletka alebo roletka Duette®. Na prevádzku využíva solárny fotovoltaický článok zabudovaný priamo v okne. I-tec žalúzia sa nachádza v priestore medzi hermeticky uzatvorenými tabuľami skla ( 2-sklo alebo 3-sklo) a zvonku predsadenou tabuľou skla, ktorú je možné otvoriť. Tienenie je chránené pred znečistením a vetrom, tým je taktiež vhodné pre vysoké výškové budovy, kde silný vietor ohrozuje bezpečnosť inštalácií tieniacej techniky.


Solárne Internorm I-tec Tienenie - energeticky sebestačné...

2199115
Internorm

Foto: Internorm

I-tec Tienenie je možné zabudovať do systému okien, ktoré Internorm ponúka v materiáloch plast-hliník a drevo-hliník. Najlepšie tepelno-izolačné vlastnosti dosiahnete pri zabudovaní I-tec Tienenia do zdvojeného systému okien. Internorm má v ponuke nasledovné zdvojené systémy okien: plast-hliníkové okno KV 350KV 440  a drevo-hliníkové okno HV 350.

Tienenie v Internorm zdvojenom systéme okien môže byť ovládané na elektrický motor bez externého zdroja elektrického prúdu (I-Tec Tienenie), ale môže byť napojené aj klasicky na elektrický prúd, prípadne manuálne na retiazku. Energia pri externom zdroji sa získava priamo na okne z fotovoltaického modulu integrovaného do krytu elektromotora a navíjacej cievky. Takto je elektromotor zabezpečujúci otváranie a zatváranie žalúzie nezávislý a sebestačný od zdroja prúdu. Fotovoltaickým článkom vyrobená elektrická energia sa ukladá do akumulátora a podľa potreby je pripravená na odber. Permanentné nabíjanie akumulátora vzniká už pri difúznom dennom svetle.


Internorm I-tec tienenie – detail okna

Internorm

Foto: Internorm

Výhody tohto systému tieniacej techniky sú v tom, že nevznikajú žiadne náklady na energiu, výdavky na zabudovanie a búracie práce, pretože nie je potrebné inštalovať prívod elektrickej energie. Tým je možné slnečnú ochranu optimálne použiť aj pri rekonštrukcii, pretože k funkcii nie je potrebné pripojenie do elektrickej siete. I-tec tienenie je po montáži do okna ihneď funkčné a v prípade takmer všetkých zdvojených okien Internorm je možné systém tienenia dodatočne domontovať. Ovládanie prebieha cez bidirekcionálny prijímač, pričom viacero tienení je možné ovládať súčasne, samostatne či v kombinácii. Ešte väčší komfort pri ovládaní ponúka I-tec Smart window. Inteligentné Internorm riadenie budov Vám umožňuje mobilné riadenie tienenia cez smartfón, tablet alebo internet.


Internorm-I-tec tienenie

Internorm-I-tec tienenie
Internorm

Foto: Internorm

Inteligentný automatický režim umožňuje s rozpoznaním dňa a noci samočinné vytiahnutie žalúzie pri východe slnka a stiahnutie žalúzie pri západe slnka. Meraním slnečného žiarenia a teploty zabraňuje prehriatiu v miestnosti. V zime udržiava automatické riadenie žalúzie otvorené a umožňuje tak maximálne využitie solárnej energie a tým redukciu nákladov na vyhrievanie.

Výhody Internorm I-tec Tienenia:
Integrovaná slnečná a pohľadová ochrana
Automatická ochrana pre prehriatím v lete
Automatické rozpoznanie dňa a noci
Bez potreby externého zdroja prúdu
Možnosť manuálneho ovládania
Využitie energetických ziskov v zime
Jednoduché a pohodlné riadenie cez smart window
Možnosť ovládať s Loxone smart home. 
 
 
Viac informácií na www.internorm-okna.sk
 
ZDROJ: PR článok spoločnosti Internorm s. r. o.
Kategória: Okná
Tagy: drevo-hliníkové okno I-tec plast-hliníkové okno solárne tienenie tieniaca technika
Zdieľať článok