Inteligentná domácnosť je cestou ku zdravému domovu

22. 06. 2018 Zdieľať

Inteligentné technológie prenikajú do nášho každodenného života už niekoľko rokov a čoraz intenzívnejšie. Vďaka nim môžeme automatizovať množstvo viac aj menej obľúbených každodenných činností, ktoré sú spojené s chodom domácnosti. Nie každý vie, že hlavným benefitom inteligentnej domácnosti nie je len zvýšený komfort, ale hlavne možnosť udržať doma zdravé prostredie v čo najväčšej miere.

Určite to poznáte: v domácnosti existujú aj také úlohy, ktoré máme jednoducho menej v láske a potom také, na ktorých efektívne ovládanie sme krátki. Na ovládanie svetiel, termostatov, alarmov alebo garáže sme si už možno zvykli, no teraz prichádza ďalší level automatizácie, ktorý sa hravo postará o zdravé vnútorné prostredie pre život celej rodiny – VELUX ACTIVE. Ide o cenovo dostupný inteligentný systém ovládania strešných okien, roliet a žalúzií VELUX, ktorý sa riadi podnetmi, ktoré získava zo senzorov. Systém vznikol v spolupráci s poprednou spoločnosťou, ktorá sa venuje práve inteligentným domácnostiam – NETATMO. VELUX ACTIVE ponúka priamu podporu pre Apple HomeKit, ku ktorému sa čoskoro pridá aj podpora pre Google Home. 


VELUX ACTIVE je cenovo dostupný inteligentný systém ovládania strešných okien, roliet a žalúzií VELUX, ktorý sa riadi podnetmi, ktoré získava zo senzorov.

VELUX ACTIVE je cenovo dostupný inteligentný systém ovládania strešných okien, roliet a žalúzií VELUX, ktorý sa riadi podnetmi, ktoré získava zo senzorov.
VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.

Ovládať svoj domov viete z akéhokoľvek miesta

Každý z nás by chcel bývať zdravo a dopriať svojej rodine len to najlepšie prostredie pre život. Keďže v budovách v súčasnosti trávime až 90 % nášho času, je otázka zdravého vnútorného prostredia omnoho dôležitejšia ako kedysi. Systém VELUX ACTIVE sa dokáže jednoducho postarať o to, aby sa nám doma príjemne a zdravo bývalo. Neustále monitoruje teplotu, vlhkosť vzduchu aj koncentráciu CO2 a reaguje na aktuálne podmienky. Na to využíva nielen senzory, umiestnené v interiéri, ale aj osobné preferencie majiteľov, každodenné návyky a aj napojenie na sieť NETATMO,  ktorá obsahuje detailnú predpoveď počasia. 

VELUX ACTIVE dokáže okrem iného aj vyvetrať dopredu, pokiaľ sa blíži búrka, alebo naopak vyvetrá neskôr oproti plánu, ak sú vonku veľké horúčavy – navyše radšej zatieni interiér, aby sa neprehrieval. Vďaka týmto detailným informáciám sa VELUX ACTIVE môže rozhodovať presnejšie a efektívnejšie ako človek. Počas 24 hodín sa automaticky a bez prestávky stará o čo najzdravšie bývanie a počas celého dňa udržiava optimálne vnútorné prostredie. Systém VELUX ACTIVE možno ovládať aj priamo – pomocou aplikácie v smartfóne. 

Systém VELUX ACTIVE je spoľahlivý a kladie veľký dôraz na bezpečnosť. Nie je nič jednoduchšie, ako prostredníctvom jedného úkonu – stlačením tlačidla alebo pomocou mobilného telefónu – zavrieť na diaľku všetky okná a zatiahnuť žalúzie.


VELUX ACTIVE dokáže okrem iného aj vyvetrať dopredu, pokiaľ sa blíži búrka, alebo naopak vyvetrá neskôr oproti plánu, ak sú vonku veľké horúčavy.

VELUX ACTIVE dokáže okrem iného aj vyvetrať dopredu, pokiaľ sa blíži búrka, alebo naopak vyvetrá neskôr oproti plánu, ak sú vonku veľké horúčavy.
VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.

Systém určený aj pre už nainštalované okná VELUX

Systém VELUX ACTIVE možno hneď pripojiť k elektricky ovládaným strešným oknám, roletám a žalúziám z radu VELUX INTEGRA®. Majitelia tradičných strešných okien VELUX s horným ovládaním môžu svoje okná jednoducho a rýchlo obohatiť o cenovo dostupnú doplnkovú sadu (napr. VELUX KSX 100K) – takto ich veľmi jednoducho zmenia na elektricky ovládané. Zákazník si dokonca môže vybrať medzi solárnym variantom doplnkovej sady, ktorá si nevyžaduje prívod elektriky, a elektrickým variantom. Takto pripravené okno možno zapojiť aj do systému VELUX ACTIVE. 

www.velux.sk/active 

ZDROJ PR článok spoločnosti VELUX SLOVENSKO spol. s r.o. 

Kategória: Okná Strecha, podkrovie
Tagy: inteligentná domácnosť Inteligentné technológie
Zdieľať článok