Ideálne riešenie pre drevostavby

26. 06. 2018 Zdieľať

Drevostavby sú dnes považované za jedinečnú kombináciu architektúry, dizajnu, energetickej úspornosti a modernej stavebnej technológie. Preto sú čoraz obľúbenejšie a vyhľadávanejšie.

Moderné drevostavby prinášajú v porovnaní s tradičnými murovanými stavbami mnohé výhody. Sú ekonomicky výhodné a ich výstavba je veľmi rýchla. Majú vynikajúce tepelno-technické vlastnosti, a teda výrazne usporia energiu na vykurovanie. Ich výstavba je suchá a preto je možné odovzdať ich okamžite do užívania. Poskytujú väčší vnútorný priestor a  majú vyššiu variabilitu.  Sú architektonicky zaujímavé a majú moderný vzhľad. Pri ich výstavbe sa používajú certifikované, zdravotne neškodné a ekologické materiály.


Ideálne riešenie pre drevostavby

2203685
Rigips

Podstatou sendvičovej montovanej drevostavby je skeletová konštrukcia z drevených stĺpikov vyplnená tepelnou a akustickou izoláciou, opláštená konštrukčnými doskami. Tieto dosky musia mať také pevnostné charakteristiky, ktoré zabezpečia rámovú tuhosť konštrukcie, dostatočne odolný povrch proti nárazom, možnosť kotvenia zariaďovacích predmetov. V neposlednom rade musia zabezpečiť odolnosť nosnej konštrukcie pred požiarom pri jej zaťažení. Zo systémov Rigips spĺňa vyššie spomenuté vlastnosti konštrukčná doska RigiStabil.


Ideálne riešenie pre drevostavby

2203693
Rigips

Drevo a sadra sa k sebe hodia: drevo a dosky na báze sadry tvoria prirodzenú kombináciu stavebných materiálov. Oba materiály totiž patria k prírodným produktom, zabezpečujú vysoké ekologické a hygienické parametre stavieb a zabezpečujú komfortnú interiérovú klímu.

Univerzálnosť: Sadrokartónová doska RigiStabil je vhodná pre priečky, predsteny, podhľady a opláštenie podkrovia. Pevnosť a nosnosť dosky bola preverená skúšobnými metódami v akreditovaných skúšobniach. Tvrdosť povrchu dosky predurčuje jej použitie na miestach so zvýšeným rizikom nárazu a poškodenia povrchu.


Ideálne riešenie pre drevostavby

2203689
Rigips

Unesie viac, než si myslíte:  V niektorých miestnostiach potrebujeme chrániť steny proti nárazom. Niekde zasa potrebujeme umiestniť na stenu ťažké predmety – kuchynské skrinky, poličky, televízor. Možnosť kotvenia ťažkých predmetov je jednou z hlavných požiadaviek  pri výrobe dosiek RigiStabil. Je určená na vešanie ťažších predmetov – spoľahlivo unesie predmety až do 80 kg na 1 kotvu (napr. kuchynskú závesnú linku, skrinky a pod.). Je spoľahlivá pre použitie do nosných aj nenosných konštrukcií v drevostavbách. 

Doska RigiStabil je vhodná na použitie aj v priestoroch so zvýšenou vlhkosťou a s požiadavkami na požiarnu odolnosť konštrukcie.

Realizátori aj investori ocenia nižšiu hmotnosť dosky a tiež ekonomickú výhodnosť.

Je určená na vešanie ťažších predmetov – spoľahlivo unesie predmety až do 80 kg na 1 kotvu (napr. kuchynskú závesnú linku, skrinky a pod.). Je spoľahlivá pre použitie do nosných aj nenosných konštrukcií v drevostavbách. 

www.rigips.sk 

ZDROJ: PR článok spoločnosti Saint-Gobain Construction Products, s.r.o. divízia Rigips

Kategória: Materiály
Tagy: drevostavba montované domy sadrokartón
Zdieľať článok