04. 07. 2018 Zdieľať

Asi to vyznie nevšedne. Vonku je takmer 30°C v tieni a my píšeme o saune. Presnejšie, ako ju umiestniť do bytu z 80. rokov 20. storočia. Nie pre váš luxus, ale pre zdravie vás aj vašich detí. Predstavte si úplne normálnu slovenskú rodinu. Bývajú na typickom mestskom sídlisku, majú dve krásne deti, ktoré, ako to už býva, sú neustále choré. Lekár im odporučil saunovanie, ako výborný prostriedok na budovanie imunity a celkové ozdravenie organizmu. A to nie len pre deti ale aj pre rodičov. Mať ju priamo doma je úplne ideálne.

Nestrácali by čas cestovaním, nemuseli by sa obávať hygienických „prešľapov“ a deti by si po saunovaní odpočinuli vo svojich postieľkach. Povedia si, prečo nie? To, čo by stratili na PNkách a liekoch, investujú do sauny. Nájsť v panelákovom byte 2 m² sa dá, len sa musia trochu „pohrať“ s jeho dispozíciou. Pri tej príležitosti môžu zmeniť aj účel jednotlivých miestností tak, aby každé dieťa malo svoj vlastný priestor. Byt prejde zásadnou premenou, ktorú už aj tak potreboval. Prípravnú fázu už majú za sebou. Architekt, statik aj rozpočtár stavebnej firmy už svoju prácu odviedli. Majitelia bytu už majú na starosti len finančnú stránku rekonštrukcie.

Istý čas si sporili v Prvej stavebnej sporiteľni. Výhodne si zhodnotili svoje vklady vďaka priaznivému úroku v kombinácii so štátnou prémiou až do výšky 66,39 € ročne. Voľba, ktorú banku požiadať o pomoc s financovaním je preto jasná. V PSS si môžu vybrať úver s takými parametrami, aby im výška splátky nenabúrala ich rodinný rozpočet. 

Správne načasované

Rozhodnutie pustiť sa do rekonštrukcie prišlo v správnom čase. PSS totiž práve teraz, v lete, znížila úrokovú sadzbu úveru na bývanie o jedno percento. Akciová ponuka sa viaže k úverom, ktoré nie je potrebné zabezpečiť nehnuteľnosťou. Im to vyhovuje, lebo ušetria čas aj peniaze za vybavenie znaleckého posudku. PSS je naozaj štedrá. Na stránke www.pss.sk

, v odpovedi na otázku „Ako si vypočítam maximálnu výšku svojho úveru?“, sa dozvedeli, že ako sporiaci klienti majú možnosť získať až 50 000 €. Iste, toľko nebudú potrebovať, no niekomu by takáto suma určite pomohla. Navyše, keď zníženú úrokovú sadzbu PSS 5 rokov nezmení  a splatnosť úveru sa dá zvoliť až na 30 rokov.

Rekonštruovať, prerábať i modernizovať sa teraz naozaj oplatí. 

Tak neváhajte a zavolajte na telefónne číslo 02/58 55 58 55 alebo kontaktujte niektorého z obchodných zástupcov zo zoznamu na www.pss.sk .  

Tí, ktorí sa už v minulosti obrátili na PSS, našli množstvo nápadov na stránke časopisu DOMa . V časti „Inšpirácia od vás“ nájdete výsledky úspešných rekonštrukcií. Aby ste mali aj vy dobré nápady vždy poruke, časopis si môžete stiahnuť do svojho telefónu prostredníctvom aplikácie cez Google Play aj cez App Store

ZDROJ PR článok spoločnosti Prvá stavebná sporiteľňa, a. s.

Kategória: Legislatíva a financovanie
Tagy: financie pss stavebné sporenie
Zdieľať článok