Creating healty spaces – vytvárame zdravé prostredie

20. 07. 2018 Zdieľať

Riadené vetranie = vetrať, keď je to potrebné. Vetranie je veľmi dôležité pre naše zdravie. Vzduch vo vnútornom prostredí budov je 10 x horší ako vonkajší vzduch. Varenie, sprchovanie, kúrenie, upratovanie a dokonca aj dýchanie vedie k znečisťovaniu vnútorného prostredia.To môže viesť k vzniku nepríjemných pocitov , bolestiam hlavy a krku, k alergiám, dýchacím problémom a tiež k chorobám. Zvýšená vlhkosť v domácnostiach môže spôsobiť zápach , kondenzáciu a vznik plesní.

Trvalé a riadené vetranie v dobre izolovaných domoch je jediným správným riešením uvedených problémov. Znečistený vzduch je odvádzaný mimo domu a je nahradený čerstvým vonkajším vzduchom.


Creating healty spaces – vytvárame zdravé prostredie

2220407
Renson

Výmena vzduchu v domácnostiach cez otvorené okná je veľmi neefektívna a bez kontroly. Healthbox je zariadenie, ktoré sústavne kontroluje kvalitu vnútorného vzduchu (CO2,vlhkosť, VOC) dynamickými senzormi. V prípade, že riadiaca jednotka zaregistruje prekročenie limitu, zariadenie sa nastavý na potrebný výkon a začne odvádzať znečistený vzduch von. Intenzita vetrania je tak prispôsobená aktuálnej potrebe a stavu v domácnosti. 


Creating healty spaces – vytvárame zdravé prostredie

2220409
Renson

Invisivent 

Diskrétna ventilačná mriežka umiestnená nad rámom okna umožňuje regulovaný prívod čerstvého vzduchu a nenarúša celkový vzhľad okna. Samoregulačná vnútorná klapka v prednej časti mriežky zabraňuje vzniku prievanu. Invisivent má aj vysokú odolnosť voči vonkajšiemu hluku a tiež veľmi dobrý koeficient U ( W /m2K ). Zároveň bráni prenikaniu hmyzu.

Prirodzené nočné vetranie (chladenie)

Konštantným prívodom vonkajšieho chladnejšieho vzduchu počas letnej noci dosiahneme zníženie teploty vnútorného prostredia až o 5 stupňov C. K dosiahnutiu tohto efektu napomáha inštalácia ventilačných a lamelových mriežok vedľa okien a dverí. Mriežky sú odolné voči hmyzu, vytvárajú prirodzenú zábranu proti nežiadanému vniknutiu do domu a prispôsobujú sa dizajnu.
V kombinácii s účinným vonkajším tienením, ktoré bráni prehrievaniu priestorov, môžete si užívať príjemnú vnútornú teplotu vášho domova aj počas horúcich letných dní, bez závislosti na ventilátoroch a klimatizácii.


Creating healty spaces – vytvárame zdravé prostredie

2220405
Renson

Fixvent

Najlepší spánok je v tichej, tmavej miestnosti pri teplote 16 -18 stupňov C. Fixvent zahŕňa obidva tieto aspekty – kombináciu vetrania s dobrými akustickými vlastnosťami a textilnú exteriérovú clonu odolnú voči vetru. Konštrukciou a dizajnom dokonale ladí s ostatnými tieniacimi prvkami a tým umožňuje ich vzájomnú kombináciu na objekte.

Renovácia a vetranie?

Áno, je to možné s RenoCube. Pripravujete rekonštrukciu a hľadáte riešenie ako vetrať? RenoCube vám dáva možnosť riadeného vetrania pre rekonštrukcie. Obsahuje senzor na detekciu CO2, je kompatný a nenáročný na priestor a takmer nehlučný, vďaka zabudovanému ventilátoru mimo opláštenia. Je ho možné umiestniť do podhľadov alebo medzi krokvy. Vhodný pre rekonštrukcie podkrovia a dostavby.

Legislativa áno .. ale zdravie na prvom mieste 

Legislatívne požiadavky a normy hrajú dôležitú rolu pre úspory energie. To je samozrejme veľmi dobré, ale iba samotné plnenie týchto noriem, nie je ešte zárukov pre vytvorenie zdravého domu.
Preto je potrebné sa dôkladne oboznámiť zo všetkými faktormi, ktoré podstatne ovplyvňujú zdravý a príjemný domov.


Creating healty spaces – vytvárame zdravé prostredie

2220399
Renson

Ochrana pred prehrievaním a ostrým svetlom

Prirodzené slnečné svetlo dodáva mnoho pozitívnej energie a vytvára príjemný pocit. V prípade ak je však slnečné svetlo príliš ostré a relatívne nízko vzhľadom k oknu, je potrebné vykonať príslušné opatrenia. Tieniace systémy, či už látkové vonkajšie clony alebo vhodné slnolamy, napomáhajú užívať si slnko a slnečný svit po celý rok, Tieto prvky chránia náš vnútorný priestor pred prehrievaním, nepríjemným a priamym osvitom hlavne v letnom období a naopak pred vetrom a dažďom v čase, keď počasie už nie je také príjemné.

Prehrievanie objektov je stále väčším problémom, pretože počet horúcich dní v Európe stále rastie. 13 z 15 tich najteplejších rokov na Zemi spadá do obdobia 2000 až 2014.

Dnešné domy sú veľmi dobre izolované, čo je v chladnom období dobré, ale v teplom letnom období predstavujú prekážku pre únik prehriateho vzduchu. A to je dôvod prečo sa väčší dôraz bude klásť na chladenie objekov v letnom obdobi ako na kúrenie počas zimy.


Creating healty spaces – vytvárame zdravé prostredie

2220403
Renson

Látková slnečná clona

Prispieva k vizuálnemu konfortu hlavne počas obdobia , keď je slnko relatívne nízko a spôsobuje nepríjemný osvit , ktorý nás môže rušiť pri sledovaní televízie alebo pri práci na počítači. Látková vonkajšia clona bráni pred obťažovaním svetlom a zároveň chráni interiér pred prehriatím , keďže dokáže zastaviť až 90% tepelnej energie pred oknom. Voľbou vhodnej látky (fyzikálne parametre, farebnosť) dosiahnete optimalizáciu vnútorných priestorov a tiež dizajnový doplnok. A hlavne nestratíte vizuálny kontakt s okolím , ak si samozrejme nezvolíte blackout verziu.

www.renson.eu
www.renson-sunprotection.com
www.healthyspaces.eu

ZDROJ PR článok spoločnosti Renson

Kategória: Energia
Tagy: riadené vetranie slnečná clona
Zdieľať článok