Ideálne bývanie na druhý pokus

03. 08. 2018 Zdieľať

„Žiadny z problémov, o ktorých sa v spojitosti s drevostavbami hovorí, vo svojom dome nepociťujem. Keď sa deti rozhodnú urobiť si hore diskotéku, samozrejme je počujete, ale tomu sa podľa môjho nedá zabrániť v žiadnom dome. Jedinou nepríjemností, ktoré som si všimol za dobu čo tu bývame, je nízka vlhkosť vzduchu v skorých jarných mesiacoch, preto by v tomto období bolo optimálne vzduch viac zvlhčovať.“

Ako malý chlapec vyrastal Rastislav v rodinnom dome. Potom ale odišiel študovať a od tej doby vystriedal niekoľko panelákových bytov, do vlastného domu sa chcel vždy vrátiť – vyjsť z obývačky rovno na záhradu, na terase si vypiť kávu alebo posedieť s priateľmi pri grile, to pre neho bola od pradávna predstava ideálneho bývania. A ATRIUM mu ju splnilo.


Ideálne bývanie na druhý pokus

2226667
ATRIUM SK, s.r.o.

Podľa dostupných informácií o drevostavbách si Rastislav urobil predstavu, že sa jedná v podstate o skladačku, ktorá sa počas krátkej doby zostaví dohromady, nenarobí sa pri tom príliš veľký neporiadok a práce sú na rozdiel od murárčiny, kde centimetre často nehrajú žiadnu rolu, veľmi presné. Na veľtrhu svoju predstavu podrobne prediskutoval s tromi firmami a nakoniec sa rozhodol pre jednu z nich. Keď ale zistil, že akákoľvek menšia úprava projektu predstavuje problém, radšej sa s ňou rozlúčil a obrátil sa na firmu ATRIUM, s ktorou sa na veľtrhu tiež stretol.

Za krátku chvíľu bol hotový projekt a mohol požiadať o stavebné povolenie. Stavebné povolenie bolo hotové na jeseň roku 2007 a výstavba tak mohla začať v januári 2008. Ešte pred zimou nechal Rastislav zhotoviť základovú dosku, aby potom prípadné mrazy nebránili priebehu budovania. ATRIUM si panely pripravilo už vo výrobne a keď veľké autá priviezla materiál na stavbu, stačili tri dni a dom stál.


Ideálne bývanie na druhý pokus

2226663
ATRIUM SK, s.r.o.

„Nechcel som si nechať robiť zákazku na kľúč, uspokojil som sa iba s hrubou stavbou,“  hovorí Rastislav. „Čoskoro z jari som tak prevzal hotovú hrubú stavbu a začal som si sám zháňať subdodávateľa. dnes už by som takú hlúposť neurobil. Síce to bolo zrejme lacnejšie, než keby som si nechal postaviť dom na kľúč a zrejme by som musel stráviť viac času klasickým plánovaním, ale bolo by to bez starostí a oveľa rýchlejšie. Aj tak sme ale v lete mali konečne hotovo.“ 

V celom prízemí je teplovodné podlahové vykurovania, na prvom poschodí sú radiátory. Zároveň je v dome nainštalovaný nútený systém vetrania s rekuperáciou odpadového vzduchu. Vďaka kachľovej peci prečká šesťčlenná rodina jeseň aj jar bez plynového kotla. Teplú vodu ohrievajú čiastočne aj solárnymi panely na streche domu.

www.atrium-sk.sk 

ZDROJ PR článok spoločnosti ATRIUM SK, s.r.o.

Kategória: Projekty rodinných domov
Tagy: drevostavba rodinný dom
Zdieľať článok