POMÔŽTE VYBRAŤ STAVBU STOROČIA!

30. 08. 2018
Zdieľať

Slovenská komora stavebných inžinierov spolu s ďalšími partnermi vyhlásila anketu stavba storočia pri príležitosti 100. výročia vzniku Československa. Slováci a Česi pomôžu vybrať najvýznamnejšiu stavbu zo stovky českých a slovenských stavebných diel. Hlasovať za obľúbenú stavbu možno na www.stavbastorocia.sk do 15. 9. 2018.

Do projektu Česká a slovenská stavba storočia boli zaradené významné architektonické diela od roku 1918 do súčasnosti. Široká verejnosť môže na webovej stránke stavbastorocia.sk prideliť hlas jednej alebo viacerým českým a slovenským stavbám.

Odborná komisia, zložená zo zástupcov českých a slovenských asociácií a zväzov dlhodobo spätých s rozvojom stavebníctva, nominovala do ankety pozoruhodných 100 stavieb z českých a slovenských regiónov. Kritériom pre nomináciu bol celospoločenský význam a prínos stavby. Za českú stranu bolo nominovaných 66 stavieb, za slovenskú stranu 34 stavieb.


POMÔŽTE VYBRAŤ STAVBU STOROČIA!

2244631

Slovenská komora stavebných inžinierov sa aktívne zapojila do tejto iniciatívy. „Spolupráca s našimi českými kolegami bola vždy nadštandardná. Bolo prirodzené, že sme sa zapojili do aktivity, ktorá má prispieť k propagácii kvalitných stavebných diel v našich krajinách,“ povedal prof. Vladimír Benko, predseda SKSI.

Ako hlasovať? Na webovej stránke www.stavbastorocia.sk nájdete celkový zoznam nominovaných stavieb, ktoré sú radené chronologicky. Až do 15. 9. 2018 môže každý hlasujúci odovzdať maximálne 10 hlasov, pričom každá stavba môže dostať 1 až 10 hlasov. Výsledky hlasovania budú oznámené v rámci sprievodného programu stavebného veľtrhu FOR ARCH.

Kategória: Aktuality
Tagy: stavba storočia
Zdieľať článok

Diskusia