Ako zariadiť oddychový kútik pre mladého študenta

05. 09. 2018
Zdieľať

Ak máte doma prvého tínedžera, nastal čas, aby mal svoj vlastný priestor. Potrebuje bezpečné územie na učenie, vlastnú tvorbu i ničnerobenie. Izba by mala byť prejavom jeho osobnosti. Plánujte ju spolu, avšak vždy si s ním vopred vyjasnite jeho predstavy a túžby.


Štýl 1 Priestor na vybláznenie  Tínedžeri už síce nie sú deti, avšak ešte zďaleka nie sú dospelí. Majú detskú dušu, radi sa hrajú. Potrebujú miesto, kde sa môžu doslova vyblázniť. Športový kútik s lezeckou stenou, rebrinami alebo boxovacím mechom ich nadchne. Môžu si tu pustiť nahlas hudbu, tancovať, posilňovať a vybiť energiu. Fyzická aktivita ich uvoľní a aj učenie im pôjde omnoho ľahšie.

Štýl 1 Priestor na vybláznenie Tínedžeri už síce nie sú deti, avšak ešte zďaleka nie sú dospelí. Majú detskú dušu, radi sa hrajú. Potrebujú miesto, kde sa môžu doslova vyblázniť. Športový kútik s lezeckou stenou, rebrinami alebo boxovacím mechom ich nadchne. Môžu si tu pustiť nahlas hudbu, tancovať, posilňovať a vybiť energiu. Fyzická aktivita ich uvoľní a aj učenie im pôjde omnoho ľahšie.
CHELSEY BOWEN

Štýl 1: Priestor na vybláznenie

Tínedžeri už síce nie sú deti, avšak ešte zďaleka nie sú dospelí. Majú detskú dušu, radi sa hrajú. Potrebujú miesto, kde sa môžu doslova vyblázniť. Športový kútik s lezeckou stenou, rebrinami alebo boxovacím mechom ich nadchne. Môžu si tu pustiť nahlas hudbu, tancovať, posilňovať a vybiť energiu. Fyzická aktivita ich uvoľní a aj učenie im pôjde omnoho ľahšie. 


Štýl 2 Učenie aj oddych  Pre študenta je nerušený kútik na učenie určite dôležitý. Nezabudnite však i na chvíle odpočinku. Keďže veľké deti už veľa miesta na hru nepotrebujú, je to výborný čas zadovážiť ratolesti dvojposteľ. Kto z nich by po nej netúžil? Nielenže ju využijú ako pohodlnú pohovku na čítanie či oddych počas dňa, ale poskytne nocľah aj najlepšiemu kamarátovi.

Štýl 2 Učenie aj oddych Pre študenta je nerušený kútik na učenie určite dôležitý. Nezabudnite však i na chvíle odpočinku. Keďže veľké deti už veľa miesta na hru nepotrebujú, je to výborný čas zadovážiť ratolesti dvojposteľ. Kto z nich by po nej netúžil? Nielenže ju využijú ako pohodlnú pohovku na čítanie či oddych počas dňa, ale poskytne nocľah aj najlepšiemu kamarátovi.
MASSUCO WARNER MILLER

Štýl 2: Učenie aj oddych

Pre študenta je nerušený kútik na učenie určite dôležitý. Nezabudnite však i na chvíle odpočinku. Keďže veľké deti už veľa miesta na hru nepotrebujú, je to výborný čas zadovážiť ratolesti dvojposteľ. Kto z nich by po nej netúžil? Nielenže ju využijú ako pohodlnú pohovku na čítanie či oddych počas dňa, ale poskytne nocľah aj najlepšiemu kamarátovi. 


Štýl 3 Kútik na snívanie  Izba pre mladé dievča by rozhodne mala dievčensky aj vyzerať. Mali by v nej byť farby, ktoré má rada, a veci, ktoré ju urobia šťastnou. Vychutnáva si čas, keď sa z dievčaťa stáva žena, telesne i duševne. Ak chce vlastný toaletný stolík alebo hojdačku a na nej kožušinu, doprajte jej ju. Môže tu nerušene počúvať hudbu a snívať o princovi na bielom koni.

Štýl 3 Kútik na snívanie Izba pre mladé dievča by rozhodne mala dievčensky aj vyzerať. Mali by v nej byť farby, ktoré má rada, a veci, ktoré ju urobia šťastnou. Vychutnáva si čas, keď sa z dievčaťa stáva žena, telesne i duševne. Ak chce vlastný toaletný stolík alebo hojdačku a na nej kožušinu, doprajte jej ju. Môže tu nerušene počúvať hudbu a snívať o princovi na bielom koni.
freshome

Štýl 3: Kútik na snívanie

Izba pre mladé dievča by rozhodne mala dievčensky aj vyzerať. Mali by v nej byť farby, ktoré má rada, a veci, ktoré ju urobia šťastnou. Vychutnáva si čas, keď sa z dievčaťa stáva žena, telesne i duševne. Ak chce vlastný toaletný stolík alebo hojdačku a na nej kožušinu, doprajte jej ju. Môže tu nerušene počúvať hudbu a snívať o princovi na bielom koni. 

 


Štýl 4 miesto pre idolov  Každý chlapec má koníčky, ktorým venuje voľný čas. Bude rád, ak z jeho izby bude každému hneď jasné, kým je, čo rád robí a kam smeruje. Dostatok políc na uloženie trofejí alebo podpísaných plagátov je priam nutnosť. Zhmotnené úspechy či fotky idolov pôsobia na mladého človeka motivačne, preto je každý takýto detail pre neho dôležitý.

Štýl 4 miesto pre idolov Každý chlapec má koníčky, ktorým venuje voľný čas. Bude rád, ak z jeho izby bude každému hneď jasné, kým je, čo rád robí a kam smeruje. Dostatok políc na uloženie trofejí alebo podpísaných plagátov je priam nutnosť. Zhmotnené úspechy či fotky idolov pôsobia na mladého človeka motivačne, preto je každý takýto detail pre neho dôležitý.
HOMEMAKEOVER

Štýl 4: Miesto pre idolov

Každý chlapec má koníčky, ktorým venuje voľný čas. Bude rád, ak z jeho izby bude každému hneď jasné, kým je, čo rád robí a kam smeruje. Dostatok políc na uloženie trofejí alebo podpísaných plagátov je priam nutnosť. Zhmotnené úspechy či fotky idolov pôsobia na mladého človeka motivačne, preto je každý takýto detail pre neho dôležitý.

PRIPRAVILA: KATARÍNA PAUKEJE
FOTO: ARCHÍV FIRIEM
ZDROJ: časopis Môj dom 8/2018

Kategória: Detská izba
Tagy: detská izba zariaďovanie detskej izby
Zdieľať článok

Diskusia