Módne trendy u vás doma: nová éra kuchýň inšpirovaná prírodnými živlami. Ruda, hrdza a hrče.

21. 09. 2018 Zdieľať

Možnosť zákazníkom vyberať si z moderných dekorov a povrchov súčasnosti, dáva spoločnosť Oresi cez vlastnú dizajnovú značku kuchyne Dolti Collection by Andrea Capovilla.

Tak môžete využiť rozmanitosť množstva atraktívnych kombinácií dekorov v duchu súčasných trendov už v strednej triede kuchýň. 

Dostupný dizajn pre široké vrstvy užívateľov pripravili architekti Oresi http://www.oresi.sk/ spolu s talianskym dizajnérom Andreom Capovillom, držiteľom ocenení Red Dot Design Award. 

Dnes vám ho predstavíme v atraktívnych kombináciách z materiálov, ktoré tvoria talianske, francúzske, nemecké, rakúske a švajčiarske top spoločnosti a kvalitné nábytkové kovanie.

Zoznámte sa: Prirodzená odolnosť ocele

Originálna línia Steel Art sa opiera o dva mimoriadne povrchy od slávnej francúzskej firmy Polyrey. Z jej naozaj najmódnejších setov sme si vyberali v kolekciách Roche a Surf. Roche znamená po francúzsky skala a ide o dekory inšpirované nerastmi, a to nerastmi, ktorých zaujímavú krásu doposiaľ nikto nevyužíval. V našom prípade ide napríklad o železnú rudu. 


Módne trendy u vás doma: nová éra kuchýň inšpirovaná prírodnými živlami. Ruda, hrdza a hrče.

2258249
Oresi Slovakia s.r.o.

Vstavaná kuchynská stena s povrchom corten imituje vzhľadom aj štruktúrou odolnú oceľ proti korózii a je v protiklade s charakteristickou a esteticky pôsobivou hrdzavou patinou ostrovčeka.  Zostava s perleťovým povrchom  poskytuje veľkorysý úložný priestor pre potraviny aj spotrebiče. Jemne štrukturovaná oceľ vytvára pocit čistého a sterilného povrchu v kontraste so živou energiou pracovného miesta. 
 
Hrdzavý ostrovček je vo vyhotovení Art dekor železnej rudy. Inšpirácia prírodnými silami je zjavná na pohľad, aj na dotyk. Tavenie železnej rudy je magický proces hlbín zeme a symbolicky pripomína alchymické zázraky v kuchyni. Pritom ide aj o praktickú stránku, akékoľvek znečistenie sa stáva takmer neviditeľným. V ostrovčeku sú z jednej strany použité zásuvky, výsuvy, skrinka pod drez a umývačka riadu. 


Módne trendy u vás doma: nová éra kuchýň inšpirovaná prírodnými živlami. Ruda, hrdza a hrče.

2258251
Oresi Slovakia s.r.o.

Stavte na nuansy, vnímajte ich, žite v nich: krehké prechody v kresbe dreva

Vo vizuálne jemnejšej verzii kuchynskej zostavy Tree Talk/MAGIQ/Steel Art kombinujeme modrosť ocele s kávovým leskom kapučína na kuchynskom nábytku, ktorého dva protiklady spája ostrovček s príbehom rozprávania stromov. Parafrázujeme názov obľúbeného dreveného dekoru kuchynského ostrova Tree Talk. Tento povrch dub pochádza od top švajčiarskeho výrobcu a je na nerozoznanie od skutočného dreva. V každom prípade nejde len o krásu na pohľad, ale aj o mimoriadne silný pocit pri dotyku. Sivé, hnedé poltóny. A ešte k tomu premenlivé odlesky v perleťovej stene. Čo vám ich hra radí? Načúvajte príbehom..


Módne trendy u vás doma: nová éra kuchýň inšpirovaná prírodnými živlami. Ruda, hrdza a hrče.

2258257
Oresi Slovakia s.r.o.

Čarujme s farbami a štruktúrami 

Obľúbili ste si dekor dreva, ale nechcete ho mať na celom povrchu kuchyne? Dekor dreva navrhnite napríklad na dvierka ostrovčeka a skúste ho kombinovať s čokoládou. Elegantné farebné riešenie tón v tóne je vám málo? Zvoľte osvedčený kamenný dekor pracovnej dosky, ktorá finálny výsledok zdôrazní a dodá kuchyni punc originality. Jeden vzor dokáže stáť v pozadí, druhý sa derie do popredia, čím vás to obohatí? Možno myšlienkou, že v dialógu je v určitej chvíli oboje správne. Povrch skriniek čokoládový deň si môžete vychutnávať v prevedení biela alebo horká čokoláda. Jej tabličky na dvierkach vytvárajú harmonický rytmus a nasýtia nielen oko ale aj dušu. 


Módne trendy u vás doma: nová éra kuchýň inšpirovaná prírodnými živlami. Ruda, hrdza a hrče.

2258253
Oresi Slovakia s.r.o.

 

Nejde len o to, že niektoré kombinácie farieb spolu dobre pôsobia. „Kládli sme dôraz na konkrétne odtiene farieb a dekorov, aby z ich spoločného dialógu vznikla ideálna harmónia. Majiteľom nových kuchýň prajeme, aby si užili nekonečné dialógy tejto kolekcie a pri výbere nezabudli na zlaté pravidlo dizajnu: Kto sa nebojí kombinovať, vyženie zo svojho života stereotyp!“ Povedal Andrea Capovilla, dizajnér Oresi.

Pocit ozajstného dreva na nových pracovných doskách: štrukturálny art dekor

Novinky predstavujeme aj v sortimente tak dôležitých pracovných dosiek. Existujúcu ponuku okrem iného rozšírili synchronizované dosky, napríklad Dub True Nature, borovica alebo jedľa. Synchronizácia pri tomto povrchu znamená, že škáry a hrče v dekore sú totožné s priehlbinami v povrchu dosky a tiež v jej hrane. Môžete prechádzať rukami po povrchu, ktorý vám dodáva pocit prírody u vás doma, očami hladiť hrče po konároch v prirodzenej štruktúre dreva a cítiť hmatateľné teplo domova. 

Dizajnové kuchyne Dolti Collection by Andrea Capovilla prinášajú preverenú kvalitu v atraktívnom dizajne za najnižšiu možnú cenu. Presne v duchu zavedenej filozofie Oresi, výrobcu kuchýň. 

ZDROJ PR článok spoločnosti Oresi Slovakia s.r.o.

Kategória: Kuchyňa, jedáleň
Zdieľať článok