Aký komín Schiedel si vybrať do svojho rodinného domu?

28. 09. 2018 Zdieľať

Túto otázku si kladie drvivá väčšina staviteľov moderných rodinných domov. Čo sa týka materiálu, tak si môžete vybrať medzi kovovým a keramickým komínom.

Kovový komín sa volí do „modernejšej“ výstavby – kváder, kocka, biela, šedá farba omietky v kombinácii s dreveným obkladom. Taký komín môže byť lesklý kovový (Schiedel ICS) alebo čierny, šedý biely (Schiedel PERMETER). Kovový komín môže byť na fasáde alebo aj v interiéri, lebo Schiedel dokáže urobiť tesný prestup strechou (Schiedel VermiS) tak, aby ste splnili všetky požiadavky na tesnú stavbu. Schiedel ako jediný na trhu ponúka čierny kovový komín aj s prívodom vzduchu do spotrebiča (Schiedel PERMETER Smooth Air) s dvojitou izoláciou.


Aký komín Schiedel si vybrať do svojho rodinného domu?

2261585
Schiedel

Druhým typom sú keramické komíny s tvárnicami z ľahčeného betónu. Tu nastáva veľmi často problém so správnou voľbou komína. Komín sa totiž žiaľ  vyberá podľa jeho ceny a nie podľa schopností. Často je rozhodovanie typu, ale veď to je len na krb a volí sa systém Schiedel STABIL. Avšak ak budete mať rekuperáciu, tak správna firma pre návrh a montáž rekuperácie vás upozorní, že do takého domu, kde komín má v päte mriežku nemá zmysel dávať rekuperáciu. Teda ak chcete tesnú stavbu, lebo pri rekuperácii ju musíte mať tesnú (možno budete robit overenie tesnosti stavby Blower-door testom), tak je určite lepšie zvoliť komínový systém Schiedel ABSOLUT – ako jediný na trhu s integrovanou izoláciou v tvárnici nemá mriežku a teda je tesný! Mriežkou nebudete podporovať tepelné straty spôsobené prúdením vzduchu cez mriežku. My Slováci sme kreatívni, preto nás hneď napadne, že ale veď tú mriežku zapchám a mám pokoj a žiadne straty. Lenže môžu nastať 2 veci. Buď vám začne komín vlhnúť a v obývačke, detskej izbe, na schodisku, chodbe vám vyrazia na povrch čiernohnedé dechtové zapáchajúce škvrny. Alebo pri kúrení tuhými palivami , teda budú vysoké teploty spalín, dôjde k prehrievaniu komína a vzdialenosť dreva od komína, minimálne 50 mm nebude postačujúca a dôjde k zapáleniu napríklad strešnej konštrukcie, alebo priľahlej šatníkovej skrine napríklad. 


Aký komín Schiedel si vybrať do svojho rodinného domu?

2261591
Schiedel

Ak teda staviate moderný tesný, rekuperáciou vybavený rodinný dom a hľadíte na tesnosť stavby, jej tepelné straty, tak by mala byť vaša voľba jasná. Schiedel ABSOLUT. Pri výbere komínového systému Schiedel vám radi pomôžu naši odborní poradcovia.

Viac info na www.schiedel.com/sk/produkty_vyber/

ZDROJ PR článok spoločnosti Schiedel Slovensko s.r.o.

Kategória: Strecha, podkrovie
Tagy: komín
Zdieľať článok