28. 09. 2018 Zdieľať

Kovové strechy sú extrémne namáhané po celý rok, a je teda potrebné im zaistiť kvalitnú a dlhodobú povrchovú ochranu. Pre tento účel je v ponuke COLORLAKu vyčlenená skupina špecializovaných a odolných farieb.

Stále viac sú obľúbené dnes jednovrstvové (2v1) farby, ktoré optimálne spojujú vlastnosti antikoróznej základnej (adhéznej) a súčasne odolnej vrchnej farby. Tieto jednovrstvové farby v súčasnosti napríklad jednoznačne prevládajú pri povrchovej úprave napr. pozinkovaných striech a klampiarskych prvkov, kovových plotov a brán.


Povrchová ochrana kovov

2262537
Colorlak, a.s.

Za zmienku určite stojí odolná matná farba AQUAREX V2115

AQUAREX V2115 je určený pre základné a vrchné nátery zinku (aj nový), mosadzi, hliníka a k antikoróznym náterom ocele pre vnútorné a vonkajšie prostredie (napr. strechy, odkvapy, oplotenia, parapety, kovové konštrukcie a pod.). AQUAREX slúži tiež k rozmanitým náterom dreva, betónu, omietok, muriva a vybraných druhov plastov (umakart, ABS, tvrdé PVC, polystyrén) v dome aj záhrade. Prednosťou V2115 je vysoká odolnosť UV žiarenia a poveternosti (nežltne), jednoduchá aplikácia a rýchle zasychanie,  vhodný je aj na detské hračky. Už po niekoľkých minútach je povrch AQUAREXu suchý na dotyk a bežné vyzrievanie netrvá viac než tri až štyri hodiny. O kvalite AQUAREXu svedčí aj jeho masové využitie v priemyselných aplikáciách ako sú oceľové konštrukcie a opláštenie hál alebo pri nákladných železničných vagónoch. Mimo základnú ponuku 15 RAL odtieňov, je možné si nechať natónovať svoj odtieň (tisíce odtieňov) v sieti tónovacích miest COLORLAK rady DEKOR.


Povrchová ochrana kovov

2262531
Colorlak, a.s.

Z ponuky rozpúšťadlových farieb je nutné pripomenúť polomatný ZINOREX S2211.

ZINOREX, ako aj názov napovedá je určený predovšetkým na pozinkované (nové aj staré) plochy a antikorózne nátery na oceľ. Hlavné uplatnenie nachádza pri jednovrstvovej povrchovej úprave plechových striech, klampiarskych prvkov, odkvapov, rôznych stĺpov a oplotení. V základnej ponuke 15 odtieňov je aj dnes veľmi obľúbená kováčska šedá.


Povrchová ochrana kovov

2262529
Colorlak, a.s.

Predovšetkým pre rôzne kovové konštrukcie, oplotenia, dvere a pod. je určený jednovrstvový polomatný PROTIREZ S2015.


Povrchová ochrana kovov

2262527
Colorlak, a.s.

S2015 je možné tiež použiť na bežné nátery kovových striech a ich prvkov, tiež na starší zoxidovaný pozinkovaný povrch. PROTIREZ je vhodný (pre bežné podmienky), tiež na drevo a na minerálne podklady ako betón alebo murivo.  Ohľadom  jeho zloženia je možné PROTIREZ použiť tiež na renovačné nátery na staré syntetické farby.

Takmer samostatnou kategóriou sú jednovrstvové polomatné polyuretánové farby rady AXAPUR.


Povrchová ochrana kovov

2262533
Colorlak, a.s.


Povrchová ochrana kovov

2262535
Colorlak, a.s.

AXAPUR U2218 a jeho novšia varianta AXAPUR U2219 plne dokazuje prednosti a vynikajúce odolnosti dvojzložkových polyuretánových hmôt pri náročnej ochrane kovových striech (oceľ, pozink, hliník, titánzinok) ale aj ďalších kovových plôch a konštrukcií. Pre obidve hmoty je charakteristická vysoká mechanická a chemická odolnosť, vysoká odolnosť UV žiarenia a poveternosti, rýchle zasychanie. Obľúbené je napr. ich použitie pri odolnej a nežltnúcej úprave teplovodných radiátorov a kovových zárubní. Obidve hmoty sú dostupné v balení už od 1 litra a tónujú sa podľa požiadavky zákazníka.

Zdroj: PR článok spoločnosti COLORLAK, a.s.

Kategória: Materiály Strecha, podkrovie
Tagy: kovová strecha nátery kovových striech strecha
Zdieľať článok