Kuchynské vodotaje

20. 12. 2010
Zdieľať

Nie je žiadnym tajomstvom, odkiaľ a kam tečie voda v kuchyni. Ako si však vybrať tú správnu batériu a k nej ten najlepší drez, je možno pre mnohých stále záhadou. Prehľad noviniek z kuchyne výrobcov by vám s jej riešením mohol trošku pomôcť.

Nový keramický drez Timeline 60 od firmy Villeroy & Boch je priamočiary a bez ozdôb, ale predsa jemne oblý. Vďaka zaobleným hranám a úplne hladkým stenám s hydrofóbnym povrchom CeramicPlus sa ľahko udržiava. Ladiace batérie Villeroy & Boch ponúkajú dve špeciálne funkcie na úsporu vody a poistku proti opareniu. Z výroby sú batérie automaticky nastavené na 70-percentný prietok a na teplotu vody 45 °C. Obe funkcie možno ručne deaktivovať ľahkým povytiahnutím páčky. Cena drezu s ručným vypúšťaním od 761 €.

Granitový drez Ego 400 (deväť farebných vyhotovení). Rozmery: 86 × 50 × 21,5 cm. Hĺbka vaničky až 21,5 cm. V cene je sitkový 3,5–palcový ventil s prepadom a sifón s odbočkou na umývačku riadu. Cena 235 €.

Prvý kuchynský drez Starck K od dizajnéra Philippa Starcka, ktorý navrhol pre firmu Duravit. Štvorcový keramický drez s okrajom po celom obvode a s veľkorysou odkladacou plochou bez drážok, ktorá je zapustená o niečo nižšie, bočné steny vaničky sú zase excentricky vytiahnuté dohora. Spojovacím prvkom medzi odkladacou plochou a drezom je prehĺbenie, ktoré súčasne zaisťuje ochranu proti pretečeniu. Krycia mriežka odtoku nie je priskrutkovaná, ale dá sa pri čistení ľahko vyňať. Vnútorné rozmery: 43 × 31 × 19?cm, celkové rozmery: 100/90 × 51 cm. Odkladacia plocha môže byť umiestnená vľavo alebo vpravo. Farby na výber: biela, pergamon, antracitová a gaštanová – zafarbenie keramiky je odolné proti pôsobeniu svetla.

Zabudovaný drez Bredskär z nehrdzavejúcej ocele. Vybavenie k drezu: rúrka z polypropylénového plastu, sitko z nehrdzavejúcej ocele, tesnenie zo syntetickej gumy. Rozmery: d 52 × h 46 × v 18 cm. Cena 189 €.

Antikorový drez Franke Epos s označením EOX 611. Drez s odkvapovou plochou v elegantnom, jednoduchom štýle. Možnosť zvoliť umiestnenie odkvapovej plochy vľavo alebo vpravo. Cena 579,53 €.

Dva jednotlivé drezy z antikora od firmy Dornbracht. Miesto na krájanie potravín leží prakticky medzi dvoma drezmi. Ľavý drez je veľký a hlboký, pravý je malý a plytký. Drezová sprcha má veľký akčný rádius, takže sa ľahko obsluhujú oba drezy. Excenter sa ovláda otočným gombíkom a otvára alebo zatvára drezový odtok. Cena od 1 310 €. Dvojotvorová batéria Profi (bežný + sprchový prúd) a otočný excenter na krycej doske. 

Drez Franke Java s označením JAG 611 z fragranitu v bielej farbe.

Antikorový drez KS 97 od firmy Foster Italy. Rozmery: 97 × 50 × 20 cm. Hĺbka väčšej vaničky 20 cm. V cene je sitkový 3,5-palcový ventil s prepadom, tesnenie, úchytky a sifón s odbočkou na umývačku riadu. Cena 195 €. Predáva Drekia.

Výhody keramického drezu
•    Hygienický – štandardný v nemocniciach a v kúpeľoch.
•    Ekologický – neškodný pri výrobe a čistení, pretože je výlučne z prírodných surovín.
•    Pevný v teple i v chlade – odolný proti prudkým zmenám teplôt (teplý olej/studená voda).
•    Vysoko odolný proti nárazu, úderu a poškriabaniu.
•    Ľahko sa udržiava a čistí – preto potrebujete menej sily, času a čistiacich prostriedkov (nie sú potrebné abrazívne ani iné agresívne prostriedky).
•    Odolný proti chemikáliám – bežné kyseliny alebo liehy používané v domácnosti nezanechávajú žiadne stopy.

 

ZDROJ: časopis môj dom JAGA GROUP, s.r.o. 

Kategória: Bývanie Kuchyňa, jedáleň
Tagy: kuchynské vodovodná batéria
Zdieľať článok

Diskusia