CRHouse v sebe spája kreativitu a kvalitu pre komfortné bývanie

24. 10. 2018 Zdieľať

Autori projektu CRHouse, architekti zo štúdia APEX A, mu dali úplne jednoduchý popis – myšlienky s budúcnosťou. Hoci na začiatku bola inšpirácia minulosťou, konkrétne spoločným bývaním rodiny v kompaktnom obytnom priestore, kde mali všetci k sebe akosi bližšie.

Táto idea sa preniesla práve do kompaktného projektu CRHouse. Na obytnej ploche necelých 80 m2 sa postupne v priestore „vynárajú“ jednotlivé obytné miestnosti. Cez jednoduché zádverie sa vojde priamo do kuchyne spojenej s obývačkou. Na túto časť hneď nadväzuje technické zázemie a šatník. Tie susedia s centrálnou časťou, ktorá je určená deťom. Môže byť jednou veľkou herňou (s unikátnym priestorom v podstreší), ktorá sa dá rozčleniť, keď deti vyrastú. Zadnú časť domu tvorí rodičovská spálňa a je tu aj kúpeľňa pre všetkých členov rodiny. Každá časť priestoru je veľmi efektívne využitá, nič nepôsobí stiesnene alebo prekombinovane.


CRHouse v sebe spája kreativitu a kvalitu pre komfortné bývanie

CRHouse v sebe spája kreativitu a kvalitu pre komfortné bývanie
CRH (Slovensko) a.s.

Pre realizáciu tohto projektu navrhli architekti využiť kvalitné CRH stavebné materiály – cement, betón, kamenivo. Celý plášť domu bude z betónu, nosné steny sú navrhované tiež z betónových tvárnic. Strecha môže byť urobená veľmi neštandardným spôsobom z drenážneho betónu.

Aj vnútorný dizajn je tvorený kombináciou pohľadového betónu a dreva, všetko spolu tvorí harmonický celok v čistých a jednoduchých líniách.

Inšpiráciou pre tento projekt bola aj oslava 10. výročia CRH značkových balených cementov. Spája sa v ňom kreativita a prvotriedne stavebné materiály.

www.crhcement.sk

Kategória: Aktuality
Tagy: betón cement
Zdieľať článok