Keď počujete slová LOFT a BÝVANIE spolu

30. 11. 2018 Zdieľať

Táto fráza v nás zväčša vyvoláva predstavu o romantickom, mestskom a bohémskom životnom štýle, ktorý sa zdá byť mimo dosahu. OMYL.

Rekonštrukcia a konverzia priestorov industriálnych budov poskytla príležitosť žiť na mieste s bohatou minulosťou, ale zároveň s perspektívnou budúcnosťou pre moderných ľudí. Jedinečnosť detailov dedičstva priemyselných budov je pozoruhodná, neobvykle veľké okná, tehlové steny, drevené podlahy a priznané stropné riešenia nie sú len niečo, čo treba dokončiť a pokryť, takmer každého si podmania. 
 
Už ale nemusíte navštíviť Soho, Boston alebo Berlín, aby ste si skúsili loftové bývanie.
Na Slovensku sa postupne tento svetový trend začal udomácňovať a môžeme vidieť, ako nám staré industriálne budovy postupne konverzujú na funkčné priestory.
 

Keď počujete slová LOFT a BÝVANIE spolu

2304589
isifa/shutterstock

 
Prinášame vám 3 hlavné dôvody, prečo bývať v loftovom byte:

1. Široké otvorené priestory

Lofty sú charakteristické vysokými stropmi, ktoré siahajú až do výšky 4-5 metrov. Výhodou je zvyčajne veľa prirodzeného svetla. Priestor loftu je naozaj veľkorysý, namiesto obmedzenia pôdorysom je tu možnosť pridať alebo odstrániť steny podľa vlastného uváženia. Autentická povaha priestorov odráža jedinečný a individuálny štýl. Mnoho ľudí využíva loft na život aj na prácu. Inšpiráciu v loftovom bývaní nachádzajú jednak tvorivé duše, ako sú umelci, hudobníci ,dizajnéri, ale aj ľudia, ktorí vyhľadávajú slobodu priestoru a nezvyčajné industriálne bývanie.

2. Genius loci

Prestavané loftové byty majú oproti novostavbám v sebe špecifické čaro, môžete si byť istí minulosťou miesta, kde budova stojí. Väčšina pôvodných budov má priemyselnú minulosť, z čoho môžete len profitovať formou kvalitných tehlových stien, vysokých stropov a nadrozmerných okien. 
 

Keď počujete slová LOFT a BÝVANIE spolu

2304587
isifa/shutterstock

3. Kreatívne zariadenie

S priestranným bývaním prichádza ďalšia kreatívna sloboda: teraz sa môžete skutočne vyblázniť pri zariaďovaní priestoru. Vysoké stropy a dostatok podlahového priestoru znamenajú, že neexistujú žiadne obmedzenia. Miestnosť môžete vyplniť obrovskou knižnicou alebo dáte vyniknúť umeleckým dielam. Loftové bývanie vám umožňuje experimentovať s jedinečnými kúskami nábytku – od dizajnových svetiel až po sochy v celom priestore – a dizajnom interiéru, ktorý jednoducho nebude fungovať v klasickejších apartmánoch.

Bývanie v lofte je životný štýl, ktorý mnohí milujú. Aj keď nie pre všetkých, aj bývanie v lofte má svoje úskalia, ktorými sú drahšie počiatočné náklady či menej úložného priestoru. Pokiaľ si ale zvolíte loftové bývanie, určite vás čaká veľa kreativity, svetla a priestoru…

Zdroj: PR článok spoločnosti LOFTY s.r.o.

Kategória: Navrhovanie interiéru
Tagy: industriálny štýl loftové bývanie lofty
Zdieľať článok