Valentínsky darček pre ňu – nová umývačka

11. 02. 2011
Zdieľať

Umývačky sú nenahraditeľné pomocníčky, ktoré riad umyjú hygienickejšie a minú pritom oveľa menej vody aj energie, ako keď sa o to isté usilujete vy sami. Napriek tomu sa ešte nájdu gazdiné, ktoré im nedôverujú, ale aj domácnosti, ktorým sa do miniatúrnej kuchyne jednoducho nevmestia.

Zabudovateľná umývačka Miele G 5985 SCVi XXL s antikorovým ovládacím panelom a osvetlením BrilliantLight a s kapacitou 14 súprav. Hlučnosť 41 dB v programe extra tichý 38 dB. AutoClose, zásobník na soľ v dvierkach, intuitívna voľba programu vrátane tlačidiel Info a Clear, textový displej Navitronic TouchControl, funkcia Turbo. Spotreba vody 10 l, automatický program od 7 l vody, energie 0,83 kWh, trieda A –20 %. Možnosť pripojenia na teplú vodu – ThermoSpar, Perfect GlassCare, 8 programov, špeciálne programy, napríklad pasta/paella/raclette, plasty. bez horného koša 65 °C, pivné poháre teplá/studená. Obehové turbo termické sušenie, funkcia SenzorDry, 3D príborová zásuvka, AutoSenzor, čerpadlo s priamym vyhrievaním so striedavým umývaním a variabilným počtom otáčok, systém WaterProof, optické a akustické kontrolné funkcie s reguláciou hlasitosti, zablokovanie prevádzky. Cena od 2 250 €.
Umývačka riadu Gorenje GV 65324 XV s kapacitou 14 súprav riadu. Trieda A, účinnosť umývania a sušenia A. Tri koše SpaceDeluxe, auto program, 9 programov umývania, senzor čistoty a tvrdosti vody, odložený štart (0 – 24 h), variabilný vrchný kôš, skladacie nosníky tanierov v spodnom koši, zvukový a svetelný signál ukončenia, samočistiaci filter, SmartLook – variabilné otváranie dverí, klapka na umiestnenie dlhého riadu, MultiClack systém – mechanizmus na nastavenie výšky košov po oboch stranách (3 úrovne), AguaStop, servisná diagnostika. Spotreba energie 1,05 kWh, vody 12 l, hlučnosť 44 dB. Cena 899 €
Umývačka Whirlpool ADP 7955 IX TOUCH GG so 6. zmyslom. Ovládací panel s LCD displejom, Zobrazenie činnosti/svetelný lúč na podlahe, kapacita 13 súprav, trieda A, spotreba vody 11 l, energie 0,98 kWh, hlučnosť 44 dB. Sensor AquaSteam 40 až 70 °C, technológia PowerClean Max odstráni aj tú najnepoddajnejšiu špinu a namáčanie riadu, hrncov a panvíc pred samotným umývaním v umývačke sa stáva zbytočným. Tri úrovne umývacích košov, dve odnímateľné príborové zásuvky. Cena 699 €.
Technológia 6. zmysel™ neustále šetrí zdrojmi, pretože konštantne monitoruje množstvo a typ znečistenia vody aj množstvo náplne a automaticky zvolí ideálny umývací cyklus. To pomáha ušetriť 50 % energie,vody a času. (Whirlpool)
SmartLook – variabilné otváranie dverí. Na uľahčenie inštalácie a zlepšenie vzhľadu spodnej časti dvierok sú umývačky vybavené špeciálnym závesom, ktorý umožňuje pri otvorení najprv dvierka mierne pootvoriť a potom ich zasunutím otvoriť celé. Umožní to inštalovať umývačku do požadovanej výšky. Vďaka novým závesom zostanú dvierka pevne v polohe, v ktorej ste ich nechali. (Gorenje)

Klasický problém s nedostatkom priestoru v umývačke rieši teleskopická príborová zásuvka varioDrawer. Jej špeciálny tvar umožňuje na rozdiel od bežných zásuviek na príbory umiestniť v nej nielen príbory, ale aj naberačky, šalátové príbory, ba dokonca malý riad, ako sú napríklad šálky na espreso. A keďže v spodnom koši netreba nechávať miesto na kôš na príbory, zmestí sa tam teraz až 14 obedových súprav. (Siemens)

Rotačné vodné dýzy umiestnené v zadnej časti umývačky Whirlpool spoločne pracujú na efektívnom odstránení pripečeného jedla z povrchu širšieho, ako je bežný plech na pečenie. Vysoký tlak vody umyje aj tie najšpinavšie hrnce, panvice a plechy bez potreby pridávania ďalšej vody. Zároveň štandardná intenzita vody v umývacích ramenách čistí jemné sklo. Vďaka tejto adaptívnej technológii možno skombinovať v jednej várke jemné sklo aj hrnce s pripečeným jedlom.
Umývačka riadu Siemens SN 26T898EU speedMatic. Kombinuje dve technológie: inteligentný systém riadenia spotreby vody a sušiaci systém Zeolith®. Funkcia hi-shine drying dodáva riadu vysoký lesk, šesť umývacích programov, špeciálne funkcie: extra sušenie, VarioSpeed, IntenzivZone, hygiena, hydraulický systém SpeedMatic, systém šetrného umývania skla, výmenník tepla, regeneračná elektronika, AquaSenzor III, AquaStop, ovládanie zhora MetalTouch, textový displej v češtine: časová predvoľba 1 až 24 hodín, ukazovateľ zostávajúceho času a priebehu programu. Cena 1 299 €. Umývačka riadu Gorenje GV 63324 XV s kapacitou 13 súprav riadu. Energetická trieda A, účinnosť umývania a sušenia A, auto program, 10 programov umývania, tablety 3 v 1, senzor čistoty a tvrdosti vody, odložený štart (0 – 9 h), variabilný vrchný kôš, skladacie nosníky tanierov, zvukový a svetelný signál ukončenia, samočistiaci filter, SmartLook – variabilné otváranie dverí, MultiClack systém – mechanizmus na nastavenie výšky košov, AquaStop, servisná diagnostika, tri umývacie ramená, päť prúdov vody. Spotreba energie 1,05 kWh, vody 12 l, hlučnosť 44 dB. Cena 849 €.
Umývačka riadu Whirlpool ADP 6993 ECO GG so 6. zmyslom. Ovládací panel: displej, kapacita 12 súprav, energetická trieda A, spotreba vody 13 l, hlučnosť 44 dB. Cena 499 €. Umývačka riadu Bosch SMS 58M98EU ActiveWater Eco s veľkou úsporou vody (spotreba 6,5 l) vďaka systému water management system, ktorý skladuje vodu z posledného oplachovania na použitie v ďalšom umývacom cykle. Cena 649 € biela, 699 € antikoro.
Kategória: Domáce spotrebiče Technológie
Tagy: riadu umývačka valentín
Zdieľať článok

Diskusia