Komínový systém Schiedel STABIL pre nenáročného staviteľa

17. 01. 2019 Zdieľať

Univerzálny komínový systém pre všetky typy spotrebičov, predovšetkým na tuhé palivá v suchej alebo mokrej prevádzke v podtlaku.

Komínový systém STABIL je alternatívou s neporovnateľne komplexne lepšími vlastnosťami ako sú na Slovensku ponúkané zložené systémy a komíny bez „skúseností“.

Pokiaľ plánujete kúriť vo Vašom krbe alebo piecke len minimálne a neprekáža Vám, že v komíne je zadné odvetranie, ktorým uniká Vami zohriaty vzduch do exteriéru (mriežka v päte komína), voľte radšej komín Schiedel STABIL  cenovo zaujímavú alternatívu. Je však absolútne nevhodný v prípade použitia rekuperácie v dome.

Skladba systému 

Vnútorná šamotová vložka Schiedel UNI***Plus má nepatrnú priepustnosť vody, rozmerovú presnosť a vnútornú hladkú plochu. Samozrejmosťou je vyššia odolnosť pri vyhorení sadzí – vyššia odolnosť pri teplotných šokoch.

Tepelne izolačné rohože Schiedel sú z minerálneho vlákna odolávajúce ho krátkodobo až do 1000 °C. Dajú sa ľahko ohýbať a dobre priľnú k šamotovej vložke z technickej keramiky Schiedel.

Komínová tvárnica Schiedel umožňuje jednoduchú, rýchlu a lacnú montáž.

30 ročná garancia za bezpečnosť komína pri vyhorení sadzí

Znamená, že pokiaľ dôjde k vyhoreniu sadzí v komíne, ide o extrémne zaťaženie komínového telesa s teplotami 1000 – 1500°C v priebehu pár minút až hodín, komínové teleso nebude zdrojom požiaru. Teda konštrukcia komína nepustí tento požiar do okolitých stavebných konštrukcii. Môže dôjsť k prasklinám vo vložkách alebo napojovacích kusoch, nedôjde však k poškodeniu obvodového plášťa komína.


Komínový systém Schiedel STABIL pre nenáročného staviteľa

2322121
Schiedel

Vyhoreniu sadzí zabráni pravidelné čistenie komína podľa aktuálne platnej legislatívy ( do 50 kW každé 4 mesiace) alebo podľa spôsobu využívania spotrebiča a teda aj komína. Intenzívne využívanie, nedodržiavanie pokynov výrobcu spotrebiča, používanie nevhodného typu paliva, alebo dokonca používanie spotrebiča na spaľovanie domového odpadu, vyžaduje oveľa častejšiu starostlivosť.

Moderný dom a komín Schiedel STABIL v ňom

Zvážte prosím využitie komínového systému s mriežkou v päte komína. Túto mriežku potrebujú komíny na odvetranie vlhkosti z izolačnej vrstvy. Nenechajte sa presvedčiť, že veď pri tuhých palivách nevzniká kondenzát a preto v nich nie je vlhkosť. Lebo do komína prší ….

Tiež zvážte spoločné využitie komína so zadným odvetraním (mriežkou v päte komína) a rekuperácie. Rekuperácia pre správnu funkciu potrebuje tesnú stavbu bez otvorov. Pre tesnú a úspornú stavbu je ideálne použiť komínový systém Schiedel ABSOLUT.

ZDROJ PR článok spoločnosti Schiedel Slovensko s.r.o.

Kategória: Strecha, podkrovie
Tagy: komín
Zdieľať článok