Drevené podlahy do každej miestnosti

02. 03. 2011 Zdieľať

Voľba novej drevenej podlahy znamená voľbu dizajnu. Môžete vyberať farbu, tvar, kvalitu a funkciu. Vyberáte podlahu, ktorá musí byť vhodná na prácu aj zábavu. Podlaha, s ktorou budete žiť mnoho rokov.

— Advertorial —

Spoločnosť Tarkett vám ponúka neobmedzené možnosti. Tieto možnosti vyplývajú z nášho sortimentu produktov, ktorý obsahuje viac než 250 rôznych typov drevených podláh.

Vyberte si spomedzi klasických drevín a nových vzrušujúcich drevín s rôznymi farbami, tvarmi, povrchovými úpravami a charakteristikami.

Pri svojej voľbe zohľadnite:
– kategórie, ktoré ponúkajú vzhľad s bohatými variáciami,
– rôzne počty pruhov na podlahových doskách; vytvorte si pokojné alebo živé prostredie,
– lakované a olejom napustené podlahy. Tieto úpravy zabezpečujú ochranu povrchu podlahy a k dispozícii sú v matnom alebo lesklom vyhotovení a predstavujú na základe nezávislých testov špičku na trhu,
– rôzne hrúbky drevenej podlahy, ktoré poskytujú rôzne možnosti ukladania a brúsenia. Nezabudnite na lišty, výlisky a ďalšie doplnky, ktoré často dodávajú podlahám záverečný punc.

Spoločnosť Tarkett vyrába drevené podlahy od roku 1886 a s jej podlahami sa môžete stretnúť na celom svete. Na začiatku však výroba podláh tvorila iba časť z mnohých ďalších činností. Dnes predstavuje moderný výrobný proces, ktorý prihliada na ochranu životného prostredia a svojich ľudí. Od roku 1940, keď si Tarkett dal patentovať podlahu s tromi vrstvami, boli drevené podlahy Tarkett inštalované v miliónoch miestností na celom svete. Ak si vyberiete drevenú podlahu od spoločnosti Tarkett, nekupujete iba podlahu. Kupujete si aj skúsenosti, ktoré zaručujú vysokú kvalitu podlahy. Tieto skúsenosti sa vyvíjali po celé generácie a práve tieto skúsenosti nazývame technickým dizajnom. Koncept pozostáva z trojvrstvovej konštrukcie, ktorá poskytuje mimoriadnu stabilitu, keďže drevo je živý materiál. Ďalším z aspektov je povrchové ošetrenie produktmi Proteco (laky, olej), ktoré chránia povrch proti mikroskopickým škrabancom, a posledným z aspektov je proces výroby zahŕňajúci pruhy a dosky, ktoré pomáhajú dosiahnuť požadovaný dizajn s bohatými variáciami.

Ktorá drevená podlaha je najvhodnejším riešením do rôznych izieb v dome? Na túto otázku neexistuje jasná odpoveď, pretože spôsob života a prostredie, v ktorom sa pohybujeme, sa veľmi líšia. Pokiaľ ide o naše domácnosti, každý máme inú predstavu. Podlahy sú v niektorých domácnostiach zakryté rohožami a kobercom, čo znamená, že samotné podlahy nie sú až také náchylné na opotrebovanie. V iných domácnostiach sa nepoužívajú nijaké koberce. Niektorí ľudia chodia bosí, zatiaľ čo iní obutí. Rodiny s deťmi majú iné požiadavky než domácnosti s jedným členom. Dôležitou otázkou je aj to, čo môžete očakávať od svojej novej drevenej podlahy. Aspektov, ktoré treba zvážiť, je pravdepodobne dosť, dôležitým prvkom však určite je aj túžba po reálnom pocite.

Ak si vyberiete spoločnosť Tarkett, tak tento očakávaný vnem získate. Získate však aj spoľahlivosť v podobe skúseností, majstrovstva a nového myslenia. Drevené podlahy sú pomerne bežným artiklom v mnohých dnešných miestnostiach. Treba si však uvedomiť, že aj medzi drevenými podlahami existujú rozdiely. Drevené podlahy majú rôzne možnosti a vlastnosti, ktoré spĺňajú požiadavky rôznych typov izieb. Niektoré typy dreva a povrchových úprav vydržia viac než iné. Rôzne dreviny majú rôzne tvrdosti a matné povrchové úpravy vyžadujú intenzívnejšiu údržbu než lakované povrchy s vysokým leskom.

Drevená podlaha je základom celého interiéru. Ostáva už len rozhodnúť sa, aký charakter bude izba mať. A najlepšie je, keď máte na to úplne voľné ruky. Kombinácia nového a starého? Klasický štýl? Exkluzívny nádych? My inšpirujeme. Vy sa rozhodujete.

www.tarkett.com

Kategória: Podlaha, dlažba Stavba a rekonštrukcia
Tagy: drevená interiérový dizajn podlaha
Zdieľať článok