Inšpirácia: Ako si zariadiť home office v rodinnom dome?

06. 02. 2019 Zdieľať

Práca z domu si vyžaduje, aby ste mali správne zariadený priestor v byte a to hlavne kvôli kreativite či výkonnosti. K efektívnej práci vám pomôžu kvalitné ergonomické stoličky a kancelársky nábytok, ktoré podporia vaše zdravie a efektivitu. Pre domácu kanceláriu je veľmi dôležité aj správne osvetlenie.

Home Office začína byť rastúcim trendom. Samozrejme nie každé povolanie to dovoľuje, ale je už mnoho zamestnaní, kde sa zavádza práve tento trend. Ponúka mnoho výhod vrátane flexibility pri nastavovaní vlastného rozvrhu, šetrenia času a nákladov spojených s cestovaním. Úspešnosť a efektívnosť práce z domu si však vyžaduje vytvorenie priestorov vhodných na danú prácu, čiže priestor, ktorý dokáže podporiť vašu kreativitu a výkonnosť. 


Inšpirácia: Ako si zariadiť home office v rodinnom dome?

2339289
A J Produkty

Ale ako si zariadiť doma takéto prostredie? 

Pred tým, ako vyberiete izbu, v ktorej si zariadite vašu domácu kanceláriu si urobte zoznam vašich najzákladnejších potrieb pre domácu kanceláriu alebo niečo ako zoznam kritických potrieb. Tento zoznam by mal obsahovať veci, ako sú kancelársky stôl, stolička, počítač, tlačiareň a telefón. Ak ste napríklad grafický umelec, možno budete potrebovať ako malý stôl pre váš počítač, tak aj väčší stôl alebo pracovný priestor pre vaše umelecké diela. Avšak, ak ste konzultant alebo pracujete s ľuďmi, pravdepodobne budete potrebovať ďalšie miesto na sedenie a priestor na stretnutia s klientmi. Pri vytváraní zoznamu kritických potrieb je dôležité premýšľať o tom, ako plánujete používať domácu kanceláriu. Pri vybavení kancelárie však nezabudnite radšej investovať do kvality, nakoľko tam budete tráviť veľa času. Preto si napríklad zaobstarajte kvalitné ergonomické stoličky a kancelársky nábytok, ktoré podporia zdravé sedenie a pomôžu vášmu zdraviu. 


Inšpirácia: Ako si zariadiť home office v rodinnom dome?

2339287
A J Produkty

Nezabudnite na prísun prirodzeného svetla

Pre domácu kanceláriu je veľmi dôležité aj správne osvetlenie. Ak je to možné, vyberte priestor, ktorý umožňuje prísun prirodzeného svetla. Môžete tento priestor tiež vylepšiť priamym osvetlením. Začnite základným a všeobecným svetlom, čiže veľkým stropným osvetlením, ktoré osvetlí celú miestnosť. Potom pridajte menšie svetlá, ako je stolová lampa alebo podobné typy svetiel, ktoré zvýraznia konkrétne miesto, najlepšie to, kde pracujete. Nakoniec sa uistite, že obrazovka počítača je umiestnená tak, aby vás neoslňovala. Cieľom je vytvoriť vyvážené osvetlenie, ktoré minimalizuje namáhanie očí. 

Pri práci z domu je dôležité, aby ste oddelili váš osobný život od toho pracovného, aby ste sa vyhli neustálemu stresu. Vytvorenie bankového konta pre podnikanie, firemný mobil, oddelené pracovné materiály alebo pošta, to všetko vám pomôže v oddelení pracovného a súkromného života. 

ZDROJ: PR článok spoločnosti A J Produkty a.s.

Kategória: Nábytok
Tagy: home office kancelársky nábytok
Zdieľať článok