KOMBIGAS – Všetko v jednom komíne

25. 02. 2019 Zdieľať

Komínový systém Schiedel KOMBIGAS spája všetko potrebné do jedného komína. V komíne sa nachádza tenkostenná izostatická keramická vložka s hrdlovým spojom a so šachtou pre oceľovú vložku z nehrdzavejúcej ocele (Schiedel GASFIX) alebo plastovú rúru, ktorá slúži na odvod spalín a zároveň spoľahlivo privádza vzduch do kotla. Ďalšia šachta je využiteľná pre vedenia bežných inštalácií.

Komínový systém je v ponuke s priemermi UNI Advanced – priemery 18 a 20 cm pre tuhé palivá a 80 mm pre plynový kondenzačný kotol.

Variantom pre samostatný odvod spalín od kondenzačného kotla je komínový systém Schiedel SIMPLEGAS. 

Multifunkčná komínová tvárnica

Má samostatný komínový prieduch na tuhé palivá – pre krb, kachľovú pec, atď. s priemerom 180 alebo 200 mm, ďalej je k dispozícii samostatná šachta s nasávaním vzduchu k plynovému kondenzačnému kotlu a pre odvod spalín plastovou alebo oceľovou vložkou s priemerom 80 mm. Taktiež je k dispozícii ďalšia samostatná šachta pre vedenie inštalácii cez budovu, napr. od solárnych panelov. To všetko s rozmerom – 360 / 580 mm.


KOMBIGAS – Všetko v jednom komíne

2349431
Schiedel

Kondenzačné kotly a poškodené strechy

Bezproblémovo napojíte kondenzačný kotol,  prostredníctvom redukcie je pripojiteľný aj kotol s priemerom 60 mm a teda už žiadne ďalšie dodatočné náklady, žiadne ďalšie zbytočné vložkovanie.

Už žiadne poškodené strechy od výfukov z kondenzačných kotlov

Moderný dom a komín Schiedel KOMBIGAS v ňom

Zvážte prosím využitie komínového systému s mriežkou v päte komína.  Túto mriežku potrebujú komíny na odvetranie vlhkosti z izolačnej vrstvy.  Nenechajte sa presvedčiť, že veď pri tuhých palivách  nevzniká kondenzát a preto v nich nie je vlhkosť.  Lebo do komína prší ….

Tiež zvážte spoločné využitie komína so zadným odvetraním (mriežkou v päte komína) a rekuperácie. Rekuperácia pre správnu funkciu potrebuje tesnú stavbu bez otvorov. Pre tesnú a úspornú stavbu je ideálne použiť komínový systém Schiedel ABSOLUT.

ZDROJ PR článok spoločnosti Schiedel Slovensko s.r.o.

Kategória: Strecha, podkrovie
Tagy: komín
Zdieľať článok