Súťaž Terasa snov: Splnili si sen o dokonalom dome, chýba im už len dokonalá terasa

27. 03. 2019
Zdieľať

Postav dom, zasaď strom, sploď syna. To všetko sa už našej čitateľke Monike a jej manželovi splnilo, dokonca majú synov dvoch. K novému domu, do ktorého sa nasťahovali len nedávno, im chýba už len pekná terasa.

V tom by im mohla pomôcť súťaž o terasu snov Twinson v hodnote 2 000 eur, ktorú vyhlásila spoločnosť Inoutic/Deceuninck spolu s DLH Slovakia.

Vyrastala som v rodinnom dome a spolu s manželom sme už dávno snívali o tom, že si raz postavíme náš vlastný domček. A pred pár mesiacmi sme si tento sen splnili. Chceli sme aj našim synom dopriať ten úžasný pocit, môcť kedykoľvek vybehnúť von do záhrady, zahrať si futbal či bedminton, dať si obed na čerstvom vzduchu, odtrhnúť si vlastné ovocie či si vonku posedieť s rodinou a priateľmi.


Splnili si sen o dokonalom dome, chýba im už len dokonalá terasa

Splnili si sen o dokonalom dome, chýba im už len dokonalá terasa
Monika

Pre náš rodinný dom sme si vybrali Janíkovce. Táto časť nás oslovila pokojom vidieka a zároveň skvelou dostupnosťou do Nitry. Je tu všetko, čo potrebujeme a veľmi milí ľudia k tomu ako bonus. Náš dom spĺňa všetko, čo by naše bývanie spĺňať malo. I keď jeho výstavba vzhľadom k svahovitému pozemku nebola jednoduchá. Všetko sa však nakoniec podarilo a my máme náš domček snov s rozlohou 140 m2 na dvoch nadzemných podlažiach. Dom má 4 obývateľné izby, pričom detská je predpripravená na rozdelenie na 2 samostatné miestnosti, keď naši dvaja malí synovia vyrastú a uprednostnia vlastné izby. Nielen v exteriéri, ale aj v interiéri sme sa snažili zachovať čisté línie, z hľadiska farebnosti prevláda biela farba, s čiernymi detailmi v kombinácii s drevom. Je to nadčasové a snáď nás to ani po pár rokoch neomrzí. Prírodné materiály (kameň a drevo), ktoré tu dominujú, zjemňujú moderný štýl domu a dodávajú mu osobitý charakter. V obývacej miestnosti sú dominantou veľkoplošné okná orientované na juh, po ktorých sme veľmi túžili. Poskytujú jednak dostatok denného svetla, priestor krásne presvetľujú a zároveň poskytujú úžasný výhľad na obec i blízke mesto.


Splnili si sen o dokonalom dome, chýba im už len dokonalá terasa

Splnili si sen o dokonalom dome, chýba im už len dokonalá terasa
Monika

Radosť z nového domu nám zatiaľ nič nekazí. Možno len to, že potrebujeme ešte niekoľko vecí dokončiť, aby to bolo v stave, v akom si predstavujeme. Chýba nám terasa, ktorá bude vstupnou bránou do nášho kráľovstva a zároveň nám umožní vychutnávať si krásny výhľad na panorámu Nitry a Zobora. Na terase plánujeme malé posedenie, kde by sme si s manželom i našimi susedmi mohli po uspaní detí vychutnať pohár dobrého vínka. Vyhradený priestor na terasu je orientovaný na západ, má tvar písmena L a jeho rozloha je približne 16 m2. Z veľkej časti bude terasa zastrešená presahom horného poschodia domu, ale keďže je orientovaná na západnú stranu, je vystavená v značnej miere slnečnému žiareniu. Preto by sme chceli materiál, ktorý rozličným poveternostným podmienkam odolá, bude mať dlhú životnosť a pod ich vplyvom nevybledne či sa nepoškodí. Pôdorys terasy je olemovaný gabionovými múrikmi s prípravou na zábradlie. Podklad momentálne tvorí výsyp z hliny a hrubého makadamu. Výška schodov, vstupných dverí a okna je pripravená s potrebným odstupom pre budúcu terasu.

Čitateľka Monika


Splnili si sen o dokonalom dome, chýba im už len dokonalá terasa

Splnili si sen o dokonalom dome, chýba im už len dokonalá terasa
Monika

Čo na to odborník:

Radí Petr Klaban, produktový manažér spoločnosti Inoutic/Deceuninck pre stavebné systémy Twinson:

Terasa umiestnená vo vonkajšom prostredí je vystavená mnohým vonkajším vplyvom, ako sú dážď, vietor, mráz, slnko či prudké zmeny teplôt. Materiál Twinson vďaka kombinácii dreva a plastu dokáže týmto nástrahám odolávať a nezničí sa ani v priebehu niekoľkých rokov. Plastová zložka chráni terasu pred degradačným pôsobením chemicky upravovanej vody, vysokej prevádzkovej záťaži spôsobenej chôdzou, ale aj pred vznikom plesní. Čitateľka sa nemusí obávať ani krútenia, prehýbania, praskania dosiek pôsobením vlhkosti či tepla. Táto vysoká odolnosť nám umožňuje poskytnúť na terasové dosky Twinson 25-ročnú záruku, a to dokonca aj na štiepenie materiálu. Iní výrobcovia dávajú rovnakú záruku, avšak zvyčajne len na odolnosť proti hubám. Postaviť terasu na ta tento typ podkladu nie je žiadny problém, pretože naša firma má systémové riešenia pre rôzne podklady. Pre makadam je určený systém zviazaného hliníkového roštu s výškou 50 mm. Poradíme si aj s výškou nerovností, a to vďaka nastaviteľným terčom do výšky 215 mm. Toto systémové riešenie je testované na zaťaženie 1 490 kg/m2.“

Čo potrebujete vedieť o súťaži o terasu snov Twinson

Podmienky účasti v súťaži sú jednoduché. Na emailovú adresu terasa@jaga.sk pošlite do 14. apríla 2019 text (30 riadkov, 1800 znakov), v ktorom popíšete, ako si svoju novú terasu predstavujete. prečo by ste ju chceli a ako ju chcete využívať. Nezabudnite na opis miesta realizácie a odhadovanú plochu terasy. Do predmetu správy nezabudnite uviesť „Súťaž o terasu“.

Spolu s textom zašlite aj minimálne päť fotografií (každá do veľkosti 1 MB, najlepšie na šírku). Na nich by malo jasne vidieť váš dom, jeho okolie, ale aj záhradu, balkón či strechu, kde by terasa mala byť umiestnená. Kvalita fotografií je veľmi dôležitá, pretože publikované môžu byť iba príspevky s kvalitnými zábermi.

Súťaž o terasu snov vyhlasuje spoločnosť Inoutic/Deceuninck spolu s firmou DLH Slovakia. Zapojiť sa do nej môžu nielen majitelia rodinných domov, ale aj vlastníci bytov s balkónom či lodžiou. Víťaz, ktorého určí porota zložená z organizátorov súťaže, získa terasu z materiálu Twinson v hodnote 2 000 eur. Vyhlásenie výsledkov sa uskutoční 6. mája 2019. Kompletné pravidlá súťaže nájdete tu.

Kompozitný materiál Twinson

Twinson je kompozitný materiál, ktorý predstavuje spojenie prirodzeného vzhľadu a hrejivosti dreva s odolnosťou a dlhou životnosťou PVC. Materiál je odolný, prakticky bezúdržbový, v zime nezamŕza, v lete sa neprehrieva a jemný povrch sa napriek poveternostným vplyvom nezničí ani v priebehu niekoľkých rokov. Spojenie dvoch materiálov (drevo a PVC) bráni vzniku triesok, hladký a jemný povrch bez medzier je ideálny pre chôdzu naboso. Navyše sú dosky protišmykové, takže terasa je bezpečná aj pre deti, ktoré sa na nej môžu dosýta hrať. Terasové dosky z materiálu Twinson sú k dispozícii v troch rôznych produktových variantoch s rôznymi povrchmi a v niekoľkých prirodzených farbách. Na materiál Twinson poskytuje výrobca záruku až 25 rokov.


Na terasu poskytuje výrobca záruku 25 rokov

Splnili si sen o dokonalom dome, chýba im už len dokonalá terasa
Monika


Na terasu poskytuje výrobca záruku 25 rokov

Základné produkty:

Terrace sú ekonomicky výhodné podlahové dosky s mimoriadne dlhou životnosťou a povrchom so vzhľadom skutočného dreva na pohľad aj na dotyk. Sú mimoriadne odolné proti pošmyknutiu, neštiepia sa a nepukajú. Vyžadujú si len minimálnu údržbu. Podlahové doky sú v ponuke v šiestich prirodzených farbách a v dvoch rôznych povrchových štruktúrach. Možno ich použiť na samostatne stojace terasy, ako súčasť rodinných domov, ale aj pre tvorbu záhradných ciest, na balkóny či ploché strechy.

Terrace Massive sa odporúčajú použiť najmä v okolí bazénov či pre vybudovanie terás najrôznejších tvarov. Ponúkajú maximálnu flexibilitu, pretože masívne podlahové dosky nemajú žiadne duté komory. Ich prednosťou je, že sa jednoducho režú a tvarujú, rovnako ako drevo, avšak oproti nemu sú odolnejšie a majú dlhšiu životnosť. Terrace Massive je unikátny produkt, ktorý prešiel BROOF testom. Materiál má vysokú požiarnu odolnosť a je odolný aj proti lietajúcim iskrám. Žiadny iný profil na trhu nemá takúto kvalitu. V ponuke je šesť farieb.

Masívne podlahové dosky Terrace Massive Pro so vzhľadom ušľachtilého dreva sú potiahnuté tenkou vrstvou polyméru (PVC), ktorá drevoplast chráni pred poškriabaním a škvrnami akéhokoľvek pôvodu. Šancu nemá ani mastnota, čo ocenia najmä milovníci grilovania. Sú to extrémne pevné dosky, preto znesú vysokú záťaž a lepšie odolávajú pôsobeniu vonkajších vplyvov. Podlahové dosky sú vhodné pre všetky terasy a balkóny, tiež pre zastrešené plochy a zimné záhrady. Na výber sú štyri farby, ktoré sa hodia k akémukoľvek štýlu bývania.

Viac sa dozviete na www.twinson.sk

Kategória: Súťaže
Tagy: terasa snov terasy twinson
Zdieľať článok

Diskusia