Ako si vybrať kvalitný vysávač z bohatej ponuky na trhu

08. 04. 2019
Zdieľať

Kvalitný vysávač je povinnou výbavou, bez ktorej sa nezaobíde žiadna domácnosť. Ale ako si vybrať z bohatej ponuky na trhu? Zamerajte sa na efektívnosť. Ak od prístroja očakávate dobrý výkon, zvoľte klasický podlahový, pohodlnejšie sa zas manipuluje s tyčovým vysávačom, lebo vám nezavadzia kábel. A ak si chcete úplne chrániť kríže, zainvestujte do robotického vysávača, ktorý urobí robotu za vás.


Podlahový vreckový vysávač Gorenje VCEA22GPRBK

Podlahový vreckový vysávač Gorenje VCEA22GPRBK
Gorenje

Podlahový vreckový vysávač Gorenje VCEA22GPRBK má dotykový displej, 5 prednastavených programov a LED podsvietenie. Okrem šikovného prepínania hubice medzi parketami a kobercom disponuje zdvojeným kanálom nasávania v tvare X na zvýšenie objemu nasávaných nečistôt, 10 m káblom a nárazníkom ActiveBumper, ktorý chráni nielen nábytok, ale aj samotný vysávač. SuperSilent prevádzka s hlučnosťou 64 dB nebude nikoho obťažovať. Prednosťou je aj HEPA filtrácia, ktorá eliminuje zo vzduchu až 99,95 % častíc, čo ocenia najmä rodiny s deťmi, staršími ľuďmi alebo s domácimi zvieratami. 

Cena 155 €
www.gorenje.sk


Tyčový AKU vysávač BCH3K255 od značky Bosch 2 v 1

Tyčový AKU vysávač BCH3K255 od značky Bosch 2 v 1
Bosch

Tyčový AKU vysávač BCH3K255 od značky Bosch 2 v 1 povysáva akýkoľvek typ podlahy a ručný variant zas auto. Určite oceníte vysávanie bez obmedzenia okolo a pod nábytkom vďaka flexibilnému kĺbu hubice, a to za naozaj výborný čas – 55 minút. Lítiovo-iónové batérie s dlhou životnosťou je potrebné nabíjať maximálne 4 až 5 hodín. Komplexná súprava príslušenstva sa ukladá priamo do tela vysávača, čo je výhoda, pretože je tak vždy poruke. Problém nie je ani s čistením – filter je umývateľný a 0,4 l zásobník na prach sa ľahko vyberá.

Cena 249 €
www.bosch-home.com/sk

 


Podlahový vysávač Miele Complete C3 Performance

Podlahový vysávač Miele Complete C3 Performance
Miele

Podlahový vysávač Miele Complete C3 Performance sa vyznačuje vysokou kvalitou, za ktorou stoja náročné záťažové testy na životnosť až 20 rokov. Je vhodný do domácností s rôznymi povrchmi, keďže je šetrný k parketám aj tvrdým podlahám. Podlahová hubica, sacia trubica a rukoväť do seba pevne počuteľne zacvaknú, ale stlačením tlačidla ich ľahko odoberiete, napr. pri výmene príslušenstva. Filter AirClean zasa zabezpečí efektívnu filtráciu pre mimoriadne čistý vzduch v miestnosti. Nemusíte sa báť ani neúmyselnej „kolízie“ s nábytkom – ochráni ho lišta z mäkkého plastu po obvode vysávača, ktorá zabráni poškriabaniu.

Cena 319 €
www.miele.sk


Tyčový bezšnúrový vysávač Philips SpeedPro Max Aqua 3v1

Tyčový bezšnúrový vysávač Philips SpeedPro Max Aqua 3v1
Philips

Tyčový bezšnúrový vysávač Philips SpeedPro Max Aqua 3v1 je zariadenie, ktorým jedným ťahom povysávate a umyjete akýkoľvek typ tvrdých podláh – problém nie je ani pri kobercoch s vysokým vlasom, a to vďaka silnému saciemu výkonu digitálneho motora. Čas prevádzky je až 75 minút na jedno nabitie. Odolných škvŕn na podlahe sa zbavíte systémom AquaBoost, ktorý vám umožní vypustiť viac vody. Stlačením jedného tlačidla je z neho zase praktický ručný vysávač ideálny na vysávanie gauča, stoličiek alebo ťažko dostupných miest. Mini Turbo kefa poslúži na odstránenie zvieracích chlpov a bonusom je extra 360° hubica s LED osvetlením na dôkladné vysávanie.

Cena 549 €
www.philips.sk


Robotický vysávač Samsung VR20K9350WK/GE

Robotický vysávač Samsung VR20K9350WK/GE
Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o.

Robotický vysávač Samsung VR20K9350WK/GE má najsilnejší sací výkon, ktorý zabezpečuje výkonný 250 W invertorový motor, je naň 10-ročná záruka. Má niekoľko inteligentných technológií, ktoré zaručujú efektívne a systematické upratovanie. V prvom kroku si nainštalujte aplikáciu Select & Go™, ktorá vytvorí mapu vášho domova, a následne si sami určíte presný plán upratovania priamo v mobile. O ťažko prístupné miesta a rohy sa zas postará FullView Sensor™, ktorý ich dokáže identifikovať a povysávať so zvýšeným sacím výkonom. Nemusíte sa obávať ani akýchkoľvek prekážok – tie mapuje pomocou senzorov a vstavanej digitálnej kamery.

Cena 970 €
www.samsung.sk


Tyčový vysávač Sencor SVC 8621TI 2 v 1

Tyčový vysávač Sencor SVC 8621TI 2 v 1
Sencor

Tyčový vysávač Sencor SVC 8621TI 2 v 1 bez napájacieho kábla je ľahký, tichý a jednoducho ovládateľný domáci pomocník na každodenné upratovanie všetkých typov povrchov. Na pohodlné odstraňovanie prachu a nečistôt z nábytku, stola či na upratovanie vozidla slúži odnímateľná ručná jednotka. Vysávač obsahuje rotačnú kefu s vlastným motorom, ktorá zaručuje vynikajúce výsledky na akomkoľvek type podláh a zlepšuje vysávanie nečistôt na kobercoch, a taktiež hubicu s LED osvetlením, ktorá ľahko odhalí aj najjemnejší prach a zjednoduší vysávanie.

Cena 114 €
www.sencor.sk


Podlahový vreckový vysávač Electrolux Pure D9 (PD91-8SSM)

Podlahový vreckový vysávač Electrolux Pure D9 (PD91-8SSM)
Electrolux

Podlahový vreckový vysávač Electrolux Pure D9 (PD91-8SSM) je veľmi tichý a dobre povysáva koberce, tvrdé podlahy i úzke priestory. Okrem vysokého sacieho výkonu oceníte aj jednoduché manévrovanie vďaka XL Easy-Roll kolieskam a hubici s guľôčkovým ložiskom, ktoré sú navrhnuté tak, aby perfektne spolupracovali a zabezpečovali plynulú manipuláciu s vysávačom. Praktický je aj zabudovaný stojan na schody. Vysávač má kvalitné vrecká S-Bag, vďaka ktorým sa uzavrie prach vo vnútri a počas vysávania alebo pri výmene sa nedostane späť do vašej domácnosti.

Cena 399 €
www.electrolux.sk

 

TEXT MIROSLAVA MACEKOVÁ
FOTO ARCHÍV FIRIEM
ZDROJ časopis Môj dom 3/2019

Kategória: Domáce spotrebiče
Tagy: robotické vysávače tyčové vysávače vysávač
Zdieľať článok

Diskusia