Súťaž Terasa snov: Chceli by si vychutnať kávičku na streche rodinného domu

05. 04. 2019
Zdieľať

Vychutnať si pohár vínka či kávičku pri západe slnka a užiť si každodenný výhľad na okolie zo strechy rodinného domu, to je pre našu čitateľku Barboru lákavá predstava. Preto sa prihlásila do súťaže spoločnosti Inoutic/Deceuninck a DLH Slovakia, v ktorej je hlavnou výhrou terasa Twinson v hodnote 2 000 eur. Novou terasou by rada prekvapila svojich rodičov.

Moji rodičia žijú v rodinnom dome v Hornej Krupej, v okrese Trnava. Dom, ktorý bol postavený približne pred 60 rokmi mal pôvodne len dve izby, avšak postupne sa k nim z každej strany dostavali ďalšie miestnosti odlišnej výšky. Aj na streche domu, kde sme si vytvorili našu terasu, tak vznikali rôzne výškové rozdiely. Tie značne komplikujú doterajší pohyb po terase. V súčasnosti ju teda využívame len na sušenie prádla, čo je veľká škoda, lebo potenciál jej využitia je podľa mňa obrovský. Je čas to konečne zmeniť a začať strešnú terasu využívať naplno.


Súťaž Terasa snov: Chceli by si vychutnať kávičku na streche rodinného domu

Súťaž Terasa snov: Chceli by si vychutnať kávičku na streche rodinného domu

V rámci poslednej rekonštrukcie rodičia zateplili a zaizolovali dom. Bohužiaľ, financie na dostavbu terasy už nezvýšili. Materiál, z ktorého je strecha zaizolovaná, plní iba funkciu izolácie. Na pohľad nevyzerá veľmi esteticky, usádza sa na ňom špina a prach a navyše ani nie je príjemný na chôdzu naboso. To by sme chceli zmeniť. Nová terasa by mala byť v jednej rovine, bez výškových rozdielov, zbytočných schodov a z užívateľsky príjemného materiálu, ktorý by nevyžadoval náročnú údržbu. Sama si neviem poradiť s výberom vhodného materiálu. Mám obavy z poškodenia statiky domu a preto dúfam, že terasa Twinson by bola vhodnou alternatívou a nepoškodila by ani izoláciu strechy a zároveň by nebola príliš ťažká.


Súťaž Terasa snov: Chceli by si vychutnať kávičku na streche rodinného domu

Súťaž Terasa snov: Chceli by si vychutnať kávičku na streche rodinného domu

Rozloha terasy je obrovská, avšak stačilo by nám pokryť 15 m2 od oboch balkónových dverí až po strechu suseda, ako je vidno na priložených fotografiách. A na čo by sme terasu využívali? V prípade priaznivého počasia na slnenie, čítanie dobrej knihy či vychutnanie si kávy, čaju alebo dobrého vínka pri západe slnka. Verím však, že by sa terasa dala využiť na relax za každého počasia, keďže je už sčasti prekrytá prístreškom z lexanu. Výhľad na celý pozemok zo strechy je len peknou čerešničkou na záver.

Čitateľka Barbora


Súťaž Terasa snov: Chceli by si vychutnať kávičku na streche rodinného domu

Súťaž Terasa snov: Chceli by si vychutnať kávičku na streche rodinného domu

Čo na to odborník:

Radí Petr Klaban, produktový manažér spoločnosti Inoutic/Deceuninck pre stavebné systémy Twinson: 

Náš komplexný systém poskytuje vhodné riešenie pre rôzne podklady. Použiť ho možno aj ako samonosnú konštrukciu na ploché strechy či strešné terasy, kde kvôli hydroizolácii nie je možné kotvenie do podkladu. V prvom kroku treba skontrolovať odvod vody zo strechy, aby nikde nezatekala. Potom možno na strechu položiť kompaktný hliníkový rošt 50 x 50 mm, ktorý sa umiestni na nastaviteľné terče. Tie sú schopné v prípade potreby vyrovnať nerovný povrch tak, aby sa terasa nekolísala, a to až do výšky 215 mm. O poškodenie súčasnej hydroizolácie strechy sa čitateľka nemusí obávať. Nastaviteľné terče majú veľkú základňu a spolu s gumovými podložkami, ktoré sa dajú pod každý terč, sa postarajú o potrebnú ochranu podkladu. Po dokončení hliníkovej spodnej konštrukcie sa pristúpi k montáži podlahových dosiek Twinson. Čo sa týka nosnosti, tá je limitovaná len nosnosťou samotnej strechy. Terasa Twinson s hliníkovým roštom má hmotnosť 20,5 kg/m2. Celková hmotnosť terasy veľkosti 15 m2 tak bude 307,5 kg a výška 7,8 cm.

Čo potrebujete vedieť o súťaži o terasu snov Twinson

Podmienky účasti v súťaži sú jednoduché. Na emailovú adresu terasa@jaga.sk pošlite do 14. apríla 2019 text (30 riadkov, 1800 znakov), v ktorom popíšete, ako si svoju novú terasu predstavujete. prečo by ste ju chceli a ako ju chcete využívať. Nezabudnite na opis miesta realizácie a odhadovanú plochu terasy. Do predmetu správy nezabudnite uviesť „Súťaž o terasu“.

Spolu s textom zašlite aj minimálne päť fotografií (každá do veľkosti 1 MB, najlepšie na šírku). Na nich by malo jasne vidieť váš dom, jeho okolie, ale aj záhradu, balkón či strechu, kde by terasa mala byť umiestnená. Kvalita fotografií je veľmi dôležitá, pretože publikované môžu byť iba príspevky s kvalitnými zábermi.

Súťaž o terasu snov vyhlasuje spoločnosť Inoutic/Deceuninck spolu s firmou DLH Slovakia. Zapojiť sa do nej môžu nielen majitelia rodinných domov, ale aj vlastníci bytov s balkónom či lodžiou. Víťaz, ktorého určí porota zložená z organizátorov súťaže, získa terasu z materiálu Twinson v hodnote 2 000 eur. Vyhlásenie výsledkov sa uskutoční 6. mája 2019. Kompletné pravidlá súťaže nájdete tu .

Kompozitný materiál Twinson 

Twinson je kompozitný materiál, ktorý predstavuje spojenie prirodzeného vzhľadu a hrejivosti dreva s odolnosťou a dlhou životnosťou PVC. Materiál je odolný, prakticky bezúdržbový, v zime nezamŕza, v lete sa neprehrieva a jemný povrch sa napriek poveternostným vplyvom nezničí ani v priebehu niekoľkých rokov. Spojenie dvoch materiálov (drevo a PVC) bráni vzniku triesok, hladký a jemný povrch bez medzier je ideálny pre chôdzu naboso. Navyše sú dosky protišmykové, takže terasa je bezpečná aj pre deti, ktoré sa na nej môžu dosýta hrať. Terasové dosky z materiálu Twinson sú k dispozícii v troch rôznych produktových variantoch s rôznymi povrchmi a v niekoľkých prirodzených farbách. Na materiál Twinson poskytuje výrobca záruku až 25 rokov. 


Systémové riešenie plochých striech a balkónov (Inoutic_Deceuninck)

Súťaž Terasa snov: Chceli by si vychutnať kávičku na streche rodinného domu


Systémové riešenie plochých striech a balkónov (Inoutic_Deceuninck)

Základné produkty:

Terrace sú ekonomicky výhodné podlahové dosky s mimoriadne dlhou životnosťou a povrchom so vzhľadom skutočného dreva na pohľad aj na dotyk. Sú mimoriadne odolné proti pošmyknutiu, neštiepia sa a nepukajú. Vyžadujú si len minimálnu údržbu. Podlahové doky sú v ponuke v šiestich prirodzených farbách a v dvoch rôznych povrchových štruktúrach. Možno ich použiť na samostatne stojace terasy, ako súčasť rodinných domov, ale aj pre tvorbu záhradných ciest, na balkóny či ploché strechy.

Terrace Massive sa odporúčajú použiť najmä v okolí bazénov či pre vybudovanie terás najrôznejších tvarov. Ponúkajú maximálnu flexibilitu, pretože masívne podlahové dosky nemajú žiadne duté komory. Ich prednosťou je, že sa jednoducho režú a tvarujú, rovnako ako drevo, avšak oproti nemu sú odolnejšie a majú dlhšiu životnosť. Terrace Massive je unikátny produkt, ktorý prešiel BROOF testom. Materiál má vysokú požiarnu odolnosť a je odolný aj proti lietajúcim iskrám. Žiadny iný profil na trhu nemá takúto kvalitu. V ponuke je šesť farieb. 

Masívne podlahové dosky Terrace Massive Pro so vzhľadom ušľachtilého dreva sú potiahnuté tenkou vrstvou polyméru (PVC), ktorá drevoplast chráni pred poškriabaním a škvrnami akéhokoľvek pôvodu. Šancu nemá ani mastnota, čo ocenia najmä milovníci grilovania. Sú to extrémne pevné dosky, preto znesú vysokú záťaž a lepšie odolávajú pôsobeniu vonkajších vplyvov. Podlahové dosky sú vhodné pre všetky terasy a balkóny, tiež pre zastrešené plochy a zimné záhrady. Na výber sú štyri farby, ktoré sa hodia k akémukoľvek štýlu bývania.

Viac sa dozviete na www.twinson.sk

Kategória: Súťaže
Tagy: terasa snov terasy twinson
Zdieľať článok

Diskusia