Súťaž Terasa snov: Terasa v štýle feng šuej

11. 04. 2019
Zdieľať

Harmonické miesto pre trávenie voľných chvíľ bez ostrých hrán. Taká je predstava o budúcej terase čitateľa Ivana a jeho manželky. Chceli by oblú terasu v štýle feng šuej, čo s kompozitným materiálom nie je žiadny problém. Dosky Twinson predstavujú ideálnu voľbu. Terasu snov v hodnote 2 000 eur môžu aktuálne získať v súťaži spoločnosti Inoutic/Deceuninck a DLH Slovakia.

Ako sa zrodil nápad spojiť dom so záhradnou terasou? Začnem trochu netradične – na konci minulého tisícročia som z neforemnej záhrady v kopcovitom teréne a s 20 m3 dreva na zimu vytvoril priamo do svahu stupňovitú záhradu. Celá moja rodina bola proti môjmu rozhodnutiu a tento nápad sa im vôbec nepáčil. Avšak v roku 1991 som bol porevolučným nezamestnaným a manželka mi vravela, že sa to so mnou už nedá vydržať. Tak som sa rozhodol, že svoj čas miniem účelne a efektívne. Odviezol som všetko palivové drevo zo záhrady, rozmeral som pozemok a do neforemného svahu som ručne vykopal súčasnú podobu našej záhrady.


Terasa v štýle feng šuej

Terasa v štýle feng šuej

Po čase sa vynorila potreba pohodlného východu z domu do záhrady bez toho, aby sme museli obísť celý dom. V priebehu výkopových prác sme samozrejme o posuvnom okne, cez ktoré by sme mohli pohodlne vykročiť z izby do záhrady, mohli iba snívať. Tento problém však vyriešil čas, ktorý priniesol so sebou odsúvacie okná aj k nám a náš sen som premenil na skutočnosť. Vybúral som staré okno s radiátorom pod ním, zväčšil som otvor, preložil elektriku a do podlahy som vložil podlahový radiátor. Všetci sme boli nadšení a nechápavo sme krútili hlavami, ako sme to bez tohto skvelého okna mohli tak dlho vydržať.


Terasa v štýle feng šuej

Terasa v štýle feng šuej

Opäť prešlo niekoľko rokov a my sme zistili, že k veľkému posuvnému oknu by sa nám hodila terasa. Všetko som premeral a nakreslil som krásnu obdĺžnikovú terasu. Od mojej manželky však prišla požiadavka na terasu v štýle feng šuej, čiže bez akýchkoľvek ostrých rohov. Oblúky vyzerajú skvelo, ale oveľa ťažšie sa vyrobia a keďže s tým nemám žiadne skúsenosti, tak sa realizácia z roka na rok odkladá a odkladá. Rovnako si nie som istý schodom okolo terasy, ktorý tam plánujeme. Chcelo by to radu odborníka, ako to vyriešiť. Takže zatiaľ je naša vysnívaná oblá terasa s rozlohou 20 m2, na ktorej by sme si mohli dať v lete rannú kávičku, v nedohľadne. Keď som si prečítal o tejto súťaži, rozhodol som sa, že skúsim šťastie.

Čitateľ Ivan


Terasa v štýle feng šuej

Terasa v štýle feng šuej

Čo na to odborník:

Radí Petr Klaban, produktový manažér spoločnosti Inoutic/Deceuninck pre stavebné systémy Twinson:

Vytvoriť oblú terasu bez ostrých hrán nie je s kompozitným materiálom Twinson problém. Záleží na podklade a podkladovej konštrukcii, ktorú zvolíme. Čitateľovi by som odporúčal systém Terrace Massive, ktorý ponúka maximálnu flexibilitu. Dosky sa dajú orezať rovnako ľahko a presne ako masívne drevo, sú však oveľa odolnejšie, majú dlhšiu životnosť a ľahšie sa udržiavajú. Zrealizovať možno čokoľvek od rovného dizajnu až po hravé geometrické tvary, oblo zrezané hrany či organické tvary. Dosky Terrace Massive sa dajú tiež použiť obojstranne – jedna strana je jemne ryhovaná, druhá hladko štruktúrovaná. Schod okolo terasy a spôsob jeho realizácie je nevyhnutné zvážiť priamo na mieste výstavby a navrhnúť optimálne riešenie. V prípade zrealizovania schodu ho však možno s materiálom Twinson obložiť a docieliť tak jednotný vzhľad.

Čo potrebujete vedieť o súťaži o terasu snov Twinson

Podmienky účasti v súťaži sú jednoduché. Na emailovú adresu terasa@jaga.sk pošlite do 14. apríla 2019 text (30 riadkov, 1800 znakov), v ktorom popíšete, ako si svoju novú terasu predstavujete. prečo by ste ju chceli a ako ju chcete využívať. Nezabudnite na opis miesta realizácie a odhadovanú plochu terasy. Do predmetu správy nezabudnite uviesť „Súťaž o terasu“.

Spolu s textom zašlite aj minimálne päť fotografií (každá do veľkosti 1 MB, najlepšie na šírku). Na nich by malo jasne vidieť váš dom, jeho okolie, ale aj záhradu, balkón či strechu, kde by terasa mala byť umiestnená. Kvalita fotografií je veľmi dôležitá, pretože publikované môžu byť iba príspevky s kvalitnými zábermi.

Súťaž o terasu snov vyhlasuje spoločnosť Inoutic/Deceuninck spolu s firmou DLH Slovakia. Zapojiť sa do nej môžu nielen majitelia rodinných domov, ale aj vlastníci bytov s balkónom či lodžiou. Víťaz, ktorého určí porota zložená z organizátorov súťaže, získa terasu z materiálu Twinson v hodnote 2 000 eur. Vyhlásenie výsledkov sa uskutoční 6. mája 2019. Kompletné pravidlá súťaže nájdete tu.

Kompozitný materiál Twinson

Twinson je kompozitný materiál, ktorý predstavuje spojenie prirodzeného vzhľadu a hrejivosti dreva s odolnosťou a dlhou životnosťou PVC. Materiál je odolný, prakticky bezúdržbový, v zime nezamŕza, v lete sa neprehrieva a jemný povrch sa napriek poveternostným vplyvom nezničí ani v priebehu niekoľkých rokov. Spojenie dvoch materiálov (drevo a PVC) bráni vzniku triesok, hladký a jemný povrch bez medzier je ideálny pre chôdzu naboso. Navyše sú dosky protišmykové, takže terasa je bezpečná aj pre deti, ktoré sa na nej môžu dosýta hrať. Terasové dosky z materiálu Twinson sú k dispozícii v troch rôznych produktových variantoch s rôznymi povrchmi a v niekoľkých prirodzených farbách. Na materiál Twinson poskytuje výrobca záruku až 25 rokov.


Kompozitné dosky Twinson možno rezať na rôzne tvary a vytvárať zaujímavé terasové variácie.

Terasa v štýle feng šuej


Kompozitné dosky Twinson možno rezať na rôzne tvary a vytvárať zaujímavé terasové variácie.

Základné produkty:

Terrace sú ekonomicky výhodné podlahové dosky s mimoriadne dlhou životnosťou a povrchom so vzhľadom skutočného dreva na pohľad aj na dotyk. Sú mimoriadne odolné proti pošmyknutiu, neštiepia sa a nepukajú. Vyžadujú si len minimálnu údržbu. Podlahové doky sú v ponuke v šiestich prirodzených farbách a v dvoch rôznych povrchových štruktúrach. Možno ich použiť na samostatne stojace terasy, ako súčasť rodinných domov, ale aj pre tvorbu záhradných ciest, na balkóny či ploché strechy.

Terrace Massive sa odporúčajú použiť najmä v okolí bazénov či pre vybudovanie terás najrôznejších tvarov. Ponúkajú maximálnu flexibilitu, pretože masívne podlahové dosky nemajú žiadne duté komory. Ich prednosťou je, že sa jednoducho režú a tvarujú, rovnako ako drevo, avšak oproti nemu sú odolnejšie a majú dlhšiu životnosť. Terrace Massive je unikátny produkt, ktorý prešiel BROOF testom. Materiál má vysokú požiarnu odolnosť a je odolný aj proti lietajúcim iskrám. Žiadny iný profil na trhu nemá takúto kvalitu. V ponuke je šesť farieb.

Masívne podlahové dosky Terrace Massive Pro so vzhľadom ušľachtilého dreva sú potiahnuté tenkou vrstvou polyméru (PVC), ktorá drevoplast chráni pred poškriabaním a škvrnami akéhokoľvek pôvodu. Šancu nemá ani mastnota, čo ocenia najmä milovníci grilovania. Sú to extrémne pevné dosky, preto znesú vysokú záťaž a lepšie odolávajú pôsobeniu vonkajších vplyvov. Podlahové dosky sú vhodné pre všetky terasy a balkóny, tiež pre zastrešené plochy a zimné záhrady. Na výber sú štyri farby, ktoré sa hodia k akémukoľvek štýlu bývania.

Viac sa dozviete na www.twinson.sk

Kategória: Súťaže
Tagy: terasa snov terasy twinson
Zdieľať článok

Diskusia