Súťaž Terasa snov: Terasa na druhý pokus

16. 04. 2019
Zdieľať

Pred rokom prišla rodina z Pustých Úľan pri požiari takmer o všetko – svoj dom, osobné veci i terasu. Opäť sa však postavili na nohy a s podporou rodiny a kamarátov si na pôvodnom mieste postavili svoj domček znovu. Dnes sa už tešia z nového bývania, ale okolie príbytku si vyžaduje stále veľmi veľa úprav. Prihlásením do súťaže o terasu Twinson v hodnote 2 000 eur, ktorú vyhlásili spoločnosti Inoutic/Deceuninck a DLH Slovakia, by si chceli skrášliť exteriér domu.

S manželom a dvoma malými deťmi bývame v malej obci Pusté Úľany neďaleko Sládkovičova. Ja pochádzam z Trnavy, kde som bývala v byte, zatiaľ čo manžel je z Pustých Úľan a vždy žil v rodinnom dome. V roku 2012 sme dostavali náš vysnívaný domček, do ktorého sme sa po svadbe s radosťou nasťahovali. Na začiatku sme vo vnútri nemali takmer nič okrem kuchyne, kúpeľne a postele. V priebehu rokov sme si náš dom postupne zariaďovali, dokončovali vonkajšok a upravovali okolie. Keďže môj manžel je veľmi šikovný, mnoho vecí sme si dokázali spraviť svojpomocne. V roku 2014 sme dokončili aj terasu, na ktorej sme si užívali spoločné chvíle s rodinou, pitie kávičky, ale terasa zároveň slúžila aj ako príjemný priestor a vysunuté pracovisko pre prácu z domu.


Terasa na druhý pokus

Terasa na druhý pokus
Repová

Na jeseň 2017 sme ešte len dokončili fasádu a chodníky a tešili sme sa, že už máme všetko hotové. Ostalo nám už len dokončiť záhradu a potom si užívať naše bývanie. Všetko zmenil dátum 7. 2. 2018. Náš dom postihol požiar, ktorý vznikol pravdepodobne od elektrospotrebiča. Expert od hasičov povedal, že toto je jeden prípad z milióna a že sme mali naozaj “šťastie”. Zhorelo takmer všetko.


Terasa na druhý pokus

Terasa na druhý pokus
Repová

Prvé týždne po požiari boli veľmi ťažké. Dokonca sme sa rozhodovali, či to absolvujeme všetko odznova. Dom bol síce poistený, ale predstava, že ho musíme opäť postaviť a koľko práce nás čaká, bola strašidelná. Zhorený dom sme museli zbúrať až po základovú dosku, takže sme naozaj začínali úplne odznova a tentoraz s dvoma malými deťmi. Nebolo to ľahké, ale napokon sme do toho išli, a to najmä vďaka pomoci a podpore rodiny, priateľov a blízkych.


Terasa na druhý pokus

Terasa na druhý pokus
Repová

Momentálne sme nasťahovaní už v našom novopostavenom dome, interiér máme takmer dokončený, ale v exteriéri nám zostáva ešte veľa práce. Pôvodná terasa sa pri búraní múrov predošlého domu poškodila a keďže s úrovňou podlahy domu sme boli nad úrovňou terasy, museli sme ju úplne zbúrať. Predtým sme mali terasu z betónu a navrchu pokrytú dlažbou, ale ja osobne som už  predtým túžila po materiáli, ako je Twinson. Výhra v tejto súťaži by mi pomohla splniť si tento sen. Terasa s rozlohou cca 16 m2 je situovaná na juhovýchod, takže je doobeda krásne slnečná a poobede je na nej príjemný chládok. Z ľavej strany mám okrasný záhon s vysadenými kvetmi, voňavú levanduľu a okrasnú čerešňu.

Rodina Repová

Čo na to odborník:

Radí Petr Klaban, produktový manažér spoločnosti Inoutic/Deceuninck pre stavebné systémy Twinson:

Povrch budúcej terasy v Pustých Úľanoch je zatiaľ nerovný a neupravený. Jednou z možností je danú plochu vybetónovať a následne na túto spevnenú časť položiť kompozitné dosky Twinson. Druhá možnosť je najskôr upraviť a zarovnať súčasný povrch a následne zostaviť zviazanú hliníkovú konštrukciu s výškou 50 mm. Ako podloženie pod konštrukciu sa použijú buď nastaviteľné terče, alebo betónová dlažba (50 cm osovo). Výber vhodného podloženia pod hliníkovú konštrukciu závisí od toho, aký bude výškový rozdiel oproti konečnej výške terasy. Rodina si môže vybrať z troch variantov kompozitnej terasy Twinson. Systém Terrace je určený pre bežné terasy rodinných domov, masívne dosky Terrace Massive sa dobre tvarujú a poslednou možnosťou je Terrace Massive Pro – dosky potiahnuté tenkou vrstvou PVC, vďaka ktorej sú odolné proti mastnote a celkom bezúdržbové.

Čo potrebujete vedieť o súťaži o terasu snov Twinson

Súťaž o terasu snov vyhlásila spoločnosť Inoutic/Deceuninck spolu s firmou DLH Slovakia. Zapojiť sa do nej mohli nielen majitelia rodinných domov, ale aj vlastníci bytov s balkónom či lodžiou. Uzávierka súťaže bola 14. apríla 2019. Víťaz, ktorého určí porota zložená z organizátorov súťaže, získa terasu z materiálu Twinson v hodnote 2 000 eur. Vyhlásenie výsledkov sa uskutoční 6. mája 2019 na stránkach mojdom.sk. Kompletné pravidlá súťaže nájdete tu.

Kompozitný materiál Twinson

Twinson je kompozitný materiál, ktorý predstavuje spojenie prirodzeného vzhľadu a hrejivosti dreva s odolnosťou a dlhou životnosťou PVC. Materiál je odolný, prakticky bezúdržbový, v zime nezamŕza, v lete sa neprehrieva a jemný povrch sa napriek poveternostným vplyvom nezničí ani v priebehu niekoľkých rokov. Spojenie dvoch materiálov (drevo a PVC) bráni vzniku triesok, hladký a jemný povrch bez medzier je ideálny pre chôdzu naboso. Navyše sú dosky protišmykové, takže terasa je bezpečná aj pre deti, ktoré sa na nej môžu dosýta hrať. Terasové dosky z materiálu Twinson sú k dispozícii v troch rôznych produktových variantoch s rôznymi povrchmi a v niekoľkých prirodzených farbách. Na materiál Twinson poskytuje výrobca záruku až 25 rokov.


Rodiny si môžu vybrať z 3 variantov kompozitnej terasy Twinson - Terrace, Terrace Massive a Terrace Massive Pro

Terasa na druhý pokus
Repová


Rodiny si môžu vybrať z 3 variantov kompozitnej terasy Twinson – Terrace, Terrace Massive a Terrace Massive Pro

Základné produkty:

Terrace sú ekonomicky výhodné podlahové dosky s mimoriadne dlhou životnosťou a povrchom so vzhľadom skutočného dreva na pohľad aj na dotyk. Sú mimoriadne odolné proti pošmyknutiu, neštiepia sa a nepukajú. Vyžadujú si len minimálnu údržbu. Podlahové doky sú v ponuke v šiestich prirodzených farbách a v dvoch rôznych povrchových štruktúrach. Možno ich použiť na samostatne stojace terasy, ako súčasť rodinných domov, ale aj pre tvorbu záhradných ciest, na balkóny či ploché strechy.

Terrace Massive sa odporúčajú použiť najmä v okolí bazénov či pre vybudovanie terás najrôznejších tvarov. Ponúkajú maximálnu flexibilitu, pretože masívne podlahové dosky nemajú žiadne duté komory. Ich prednosťou je, že sa jednoducho režú a tvarujú, rovnako ako drevo, avšak oproti nemu sú odolnejšie a majú dlhšiu životnosť. Terrace Massive je unikátny produkt, ktorý prešiel BROOF testom. Materiál má vysokú požiarnu odolnosť a je odolný aj proti lietajúcim iskrám. Žiadny iný profil na trhu nemá takúto kvalitu. V ponuke je šesť farieb.

Masívne podlahové dosky Terrace Massive Pro so vzhľadom ušľachtilého dreva sú potiahnuté tenkou vrstvou polyméru (PVC), ktorá drevoplast chráni pred poškriabaním a škvrnami akéhokoľvek pôvodu. Šancu nemá ani mastnota, čo ocenia najmä milovníci grilovania. Sú to extrémne pevné dosky, preto znesú vysokú záťaž a lepšie odolávajú pôsobeniu vonkajších vplyvov. Podlahové dosky sú vhodné pre všetky terasy a balkóny, tiež pre zastrešené plochy a zimné záhrady. Na výber sú štyri farby, ktoré sa hodia k akémukoľvek štýlu bývania.

Viac sa dozviete na www.twinson.sk

Kategória: Súťaže
Tagy: terasa snov terasy twinson
Zdieľať článok

Diskusia