Môj dom špeciál 01/2019 Katalóg projektov rodinných domov

04. 05. 2019
Zdieľať

136 riešení rodinných domov; 2× na návšteve v byte; Financie sú ako pevné základy; Do Vianoc vo svojom; Pravidlá dnešného murovania; 6 tipov do obytného podkrovia; Radiátor či podlahovka?; Kozubové „vychytávky“; Kuchyňa s veľkým „K“; Návšteva malej záhrady; Plot rýchlo, ľahko a bez starostí

Receptom je odhodlanosť. Patríte medzi fanúšikov adrenalínových športov? Potom ste tí správni kandidáti na budúcich stavebníkov rodinného domu. Stavba rodinného domu je totiž veľmi podobná výstupu na najvyššiu horu sveta cez nezmapovanú cestu, ktorej predchádza tvrdý kondičný tréning a hľadanie finančných zdrojov či sponzorov. Keď horolezec úspešne absolvuje túto prvú prípravnú etapu, môže sa vydať v ústrety nástrahám tvrdej reality vysokohorského prostredia. Keď vidím takýchto „bláznov“ vždy mi napadne otázka: „Stojí im to za to?“. Určite áno. Nič sa nevyrovná tým pocitom, keď sa im podarí dosiahnuť vytúžený cieľ. Tie chvíle očakávania, strategického plánovania a vyčkávania na vhodný okamih v kombinácii s vydareným výstupom na vrchol musia byť magické. Nie vždy ide všetko ideálne a človek sa musí obrniť dostatočnou trpezlivosťou a nenechať sa uniesť momentálnou emóciou. Presne na tieto pocity sa môžete tešiť aj pri výstavbe rodinného domu. A verte, že viem, o čom hovorím. Niet nad dobrého sprievodcu, ktorý vám pomôže prejsť cez nezmapovaný terén. Presne takým by sme chceli byť my s naším špeciálnym vydaním Môjho domu. Ste pripravení na adrenalínovú jazdu?

Andrea Dingová

Kúpiť v eshope


Môj dom špeciál 01/2019 Katalóg projektov rodinných domov

2394727

 

Z OBSAHU: 

Na návšteve

■ Duch Škandinávie: Chcete si aj vy preniesť domov kúsok Škandinávie? Inšpirujte sa Kláriným domom.
■ Dom pod najväčším orechom: Keď majitelia objavili v starej časti dediny neďaleko hlavného mesta zarastený zanedbaný pozemok s obrovským košatým orechom uprostred, vedeli, že toto je to miesto, kde by sa dal vytvoriť príjemný domov.

Projekty rodinných domov

■ Kompletný prehľad projektov
■ Economy: 6 projektov rodinných domov do 90 000 €.
■ Classic: 45 projektov rodinných domov od 90 001 do 160 000 €.
■ Extra: 17 projektov rodinných domov nad 160 000 €.

Lexikón staviteľa

■ Financie sú ako pevné základy: Stavba rodinného domu má nemálo úskalí, ktorým je však možné predísť – výberom spoľahlivej a profesionálnej firmy či obchodného partnera, napr. aj toho finančného.
■ Do Vianoc vo svojom: Teoreticky to možné je, ak však ešte nemáte v ruke stavebné povolenie, do Vianoc to pravdepodobne nestihnete.
■ Pravidlá dnešného murovania: I keď princíp ostáva rovnaký, dnešné murovanie sa od toho tradičného predsalen trochu líši.
■ Predíďte zimnej stavebnej škode: Ak ste sa nedávno nasťahovali do čerstvo dokončenej murovanej novostavby, mali by ste si dať najmä v zime pozor na zvýšenú vlhkosť.
■ 6 tipov do obytného podkrovia: Na čo všetko je potrebné myslieť pri stavbe či renovácii obytného podkrovia, aby život v ňom bol pohodlný a zdravý?
■ 5 kritérií pri výbere strešnej krytiny: Základným kritériom pri výbere strešnej krytiny je sklon strechy.
■ 7 krokov k pripojeniu do plynárenskej distribučnej siete: Pozrite si prehľad jednotlivých krokov, vďaka ktorému budete presne vedieť, ako pri plynofikácii postupovať.
■ Výber vykurovacieho zariadenia zverte odborníkovi: Optimálne náklady na prevádzku domu dosiahnete kombináciou vhodných stavebných materiálov a vykurovacieho zariadenia.
■ Radiátor či podlahovka? Ako dostať teplo zohriatej vody do interiéru?
■ Kozubové „vychytávky“: Súčasťou moderných kozubov alebo kozubových kachlí bývajú aj rôzne „vychytávky“, ktoré sa môžu hodiť.
■ Kuchyňa s veľkým „K“: Čo sa týka materiálov, farieb a tvarov, v dnešných kuchyniach je dovolené skutočne takmer všetko. Inšpirujete sa aj vy?
■ Inteligentné varenie: Technológie idú závratnou rýchlosťou dopredu, a ak ste si kupovali nejaké spotrebiče pred pár rokmi, budete sa čudovať, čo všetko dokážu dnes.
■ Odolná kúpeľňa: Na kvalitu a spracovanie kúpeľňového nábytku by sme mali klásť vysoké nároky.
■ Svetlá budúcnosť: Rovnako ako sa mení dizajn nábytku a doplnkov, aj svietidlá nadobúdajú rok čo rok nové a netradičné tvary.
■ Návšteva malej záhrady: Aj na relatívne malej ploche je možné vybudovať atraktívny a zároveň plnohodnotný záhradný priestor pre celú rodinu.
■ Plot rýchlo, ľahko a bez starostí: Ak si chcete postaviť pevné oplotenie rýchlo a sami, vyberte si betónové tvárnice.

Kúpiť v eshope


Môj dom špeciál 01/2019 Katalóg projektov rodinných domov

2394715


Môj dom špeciál 01/2019 Katalóg projektov rodinných domov

2394719


Môj dom špeciál 01/2019 Katalóg projektov rodinných domov

2394725


Môj dom špeciál 01/2019 Katalóg projektov rodinných domov

2394723


Môj dom špeciál 01/2019 Katalóg projektov rodinných domov

2394721

 

Kategória: Aktuality
Zdieľať článok

Diskusia