Vykurujte svoj dom efektívne a nízkoenergeticky

06. 05. 2019 Zdieľať

Dnešná doba s modernou výstavbou kladie čím ďalej tým vyšší dôraz na energetické úspory na vykurovanie budov. Moderné stavebné materiály dokážu znížiť tepelné straty na minimum, a tak je použitie tepelného čerpadla alebo iného nízkoteplotného zdroja štandardná voľba. Ďalej býva táto sústava doplnená napr. o kombináciu solárneho ohrevu TÚV. Uvedené zdroje tepla sú tzv. nízkoteplotné. Pokiaľ sa investor rozhodne pre teplovodné vykurovanie s nízkoteplotným zdrojom, rieši otázku voľby vhodného koncového zariadenia alebo vykurovacieho telesa.

Vhodnou voľbou sú teplovodné konvektory, ktoré môžu byť podlahové, nástenné alebo tzv. fasádne, ďalej vo forme výhrevnej lavice či ako tepelný výmenník na individuálne inštalácie. 

Veľkou prednosťou konvektorov je, že sa veľmi rýchlo ohrievajú a dokážu účinne odovzdávať teplo do miestnosti. Oproti štandardným radiátorom disponujú nižším vodným objemom (až o 90 % menším v porovnaní s bežnými radiátormi), čo má za následok nižšiu tepelnú zotrvačnosť týchto telies.

Spoločnosť KORADO inovovala tak dizajnovo, ako aj technologicky svoje portfólio lavicových konvektorov KORALINE a samostatných výmenníkov KORABASE. Došlo k výraznému navýšeniu dostupných rozmerov, tepelných výkonov, farebných vyhotovení či variantov stojančekových konzol na upevnenie, a to všetko podľa požiadaviek súčasného trhu u nás aj vo svete. Veľmi široké portfólio produktov umožňuje komplexné projektové riešenia pod jednou značkou pre každú stavbu a každú miestnosť, čo prináša maximálnu kompatibilitu, projekčné pohodlie a servis, individuálne riešenie a tiež finančné úspory. 


Vykurujte svoj dom efektívne a nízkoenergeticky

2394839
KORADO, a.s.

Technické zmeny

Skupina KORADO disponuje vlastným výskumným a vývojovým centrom vrátane skúšobných komôr na meranie tepelných výkonov podľa európskej normy EN 442 a na meranie tepelných a chladiacich výkonov podľa európskej normy EN 16430. Inovácie tiež prebiehali v spolupráci s Technickou univerzitou v Liberci.

V celom portfóliu lavicových konvektorov s prirodzenou konvekciou sú teraz použité inovované výmenníky s novým dizajnom hliníkových lamiel, ktorý zaručuje vyšší výkon. Stále sú v ponuke tri modelové rady, a to Exclusive s hliníkovou mriežkou, Economic s razenou mriežkou, ktorá je súčasťou opláštenia, a lavice KORALINE LD s doskou, keď sú na výber tri druhy dreva. Popri klasickom buku a dube je v ponuke aj americký orech, ktorý je svojimi vlastnosťami vhodný aj do vlhkejšieho prostredia, napr. zimných záhrad alebo aj vnútorných bazénov.  


Vykurujte svoj dom efektívne a nízkoenergeticky

2394843
KORADO, a.s.

Vyberať môžete nielen z mnohých rozmerov, ale aj farebných vyhotovení či variantov stojančekových konzol na upevnenie. Lavicové konvektory KORALINE v úprave Exclusive a Economic sú štandardne dodávané so stojančekovými konzolami na čistú podlahu. Ďalšou možnosťou ukotvenia je použitie stojančekových konzol na hrubú podlahu alebo pomocou konzol na zavesenie výhrevnej lavice na stenu. Teraz sú v sortimente stojančekové konzoly zakrývajúce pripojenie na výhrevnú sústavu. Konvektor tak vyzerá elegantne a kompaktne. Na tesnosť výmenníka sa poskytuje záruka 10 rokov.

Aktuálne rozmery a výkony sa dočkali mnohých zmien a iste presvedčia aj najnáročnejších zákazníkov. Vďaka modernej technológii výroby je možné vyrábať aj atypické rozmery konvektorov podľa potrieb jednotlivých projektov.

Kompletný sortiment a podrobné informácie k jednotlivým produktom nájdete na www.korado.cz

ZDROJ PR článok spoločnosti KORADO, a.s.

Kategória: Energia
Tagy: teplovodné konvektory
Zdieľať článok