Rozvody skryté za obrazom

07. 05. 2019
Zdieľať

Skrinka s rozvodmi je nutnou výbavou domácnosti. Zvyčajne sa na ňu nechce nik pozerať, tak dostáva svoje miesto už štandardne v chodbe, hale, pri vchodových dverách, alebo v technickej miestnosti. Hoci, ako hovoria špecialisti, z inštalačného hľadiska by najefektívnejším riešením bolo umiestnenie v obývacej miestnosti. Ale čo s takou skrinkou, ktorá je s pribúdajúcimi nárokmi inteligentnej domácnosti a bezdrôtovej komunikácie čoraz väčšia?

Spoločnosť ABB, ktorá patrí k technologickým lídrom aj v oblasti inovácií elektroinštalácií, prichádza s riešením. Nový rad rozvodníc UK600 je škálovateľný, flexibilný a navyše vie byť aj nápaditým a atraktívnym dizajnovým prvkom v domácnosti.  

Inteligentná technológia v peknom obale 

Okrem technických vlastností, ktoré zjednodušujú prácu a manipuláciu odborníkom, je pre zariaďovanie domácnosti dôležitou črtou rozvodníc UK600 široká škála dvierok. V tejto palete, ktorá otvára možnosti individualite a kreativite, sa nájde riešenie do akejkoľvek miestnosti. Bez ohľadu na to, či ide o čisto funkčnú miestnosť, alebo štýlovú obývačku. S nápaditými dvierkami sa aj rozvodnica môže stať dizajnovým prvkom. Iba domáci budú vedieť, že pod obrazom sa skrýva jednoducho dostupná elektroinštalácia alebo WiFi router. 


Rozvody skryté za obrazom

2396767
ABB s.r.o.

Originál pre každú aplikáciu 

Dvierka rozvodnice s rámom z brúseného hliníka umožňujú vloženie motívu podľa vášho individuálneho výberu. Elegantný rám sa po uzatvorení dvierok nachádza 5 mm pred stenou a magnety v ráme držia dvierka bezpečne zatvorené. K dispozícii je niekoľko variantov dvierok od klasických, cez dvierka s ventilačnými otvormi s nerezovou úpravou, drevený a zrkadlový dekor, až po dvierka s odnímateľným rámom, do ktorého sa dajú vkladať obrázky, fotografie, korkové či magnetické tabule na poznámky. Voliteľne je k dispozícii aj panel s LED osvetlením, ktoré po bokoch osvieti a zvýrazní vložený motív. 


Rozvody skryté za obrazom

2396865
ABB s.r.o.

Tri verzie, päť veľkostí, silnoprúd aj dáta v jednom

Rozvodnice ABB UK600 sú dostupné v troch verziách – klasickej silnoprúdovej, mediálnej a kombinovanej verzii. Ich konštrukcia umožňuje ich rozširovanie a jednoduché spájanie vedľa seba i pod seba. Majú väčší priestor na káble, držiaky a vstupy pre káble sú zo všetkých strán, čo podstatne zjednodušuje a urýchľuje montáž. Rozvodnice disponujú variabilným riešením pre médiá: perforované montážne dosky, panely s otvormi pre moduly „keystone“, otočné sieťové zásuvky a samozrejme priestor s elastickými držiakmi na upnutie napríklad routra. V tomto riešení sa myslí aj na ventiláciu a k dispozícii sú aj dvierka s ventilačnými otvormi. Montáž rozvodníc je jednoduchá a osadenie vhodné do plnej aj dutej steny. 

Viac o technických detailoch novinky TU

Kategória: Aktuality
Tagy: elektroinštalácie rozvodové skrinky
Zdieľať článok

Diskusia