Designo – nová generácia strešných okien

28. 04. 2011 Zdieľať

Spoločnosť Roto stavební elementy s.r.o., výrobca plastových i drevených strešných okien a solárnych systémov, sa na českom trhu pohybuje už sedem rokov a na svete vlani oslávila 75. výročie svojej existencie. Pred dvomi rokmi predstavila spoločnosť Roto nové strešné okno Roto Designo R8, a uviedla tak na trh prvého predstaviteľa novej generácie strešných okien. Na kombináciu dizajnu a nízkej energetickej náročnosti trh zareagoval viac ako priaznivo a preto sa tradičný výrobca Roto teší z možnosti predstaviť v tomto roku kompletný produktový rad strešných okien Designo.

— Advertorial spoločnosti Roto stavební elementy s.r.o. —

Dokonalé zateplenie a exkluzívny dizajn: výklopné/kývne strešné okno Designo R8
Strešné okno Roto Designo predstavuje prvého zástupcu novej generácie energeticky úsporných strešných okien. Vyznačuje sa inovovaným dizajnom predovšetkým vďaka celkom novým tvarom vonkajšieho oplechovania v odtieni Antracit Metallic, ktorý kopíruje trend antracitových strešných krytín. Vylepšenému vzhľadu v strešnej rovine výrazne napomáha konštrukcia rámu, novo zapustená do roviny strešnej krytiny, čo ďalej výrazne zlepšuje tepelno-izolačné vlastnosti. Dosiahnutými hodnotami tepelnej izolácie stanovuje Roto nové meradlo energetickej efektivity: súčiniteľ prestupu tepla s izolačným trojsklom Uw vykazuje na celé okno 0,84 W/m2K. Také hodnoty sú jasným dôvodom, prečo je strešné okno Designo odporúčané pre nízkoenergetické i pasívne domy. Dôsledné strategické zameranie vyjadrené sloganom „šetriť energiou, získavať energiu a ponúkať pohodlie pod šikmou strechou“, ktoré sú už roky považované za vzorovú ukážku sily spoločnosti Roto, tak získava na význame.
V priebehu roku 2010 bolo Designo R8 rozšírené o cenovo dostupnejší variant s dvojsklom, ktorý napriek tomu tiež vyniká svojimi ojedinelými parametrami. Jeho tepelno-izolačné vlastnosti sú na trhu strešných okien celkom výnimočné, pretože súčiniteľ prestupu tepla celého plastového okna Uw  je len 1,2 W/m2K. Kvôli finančnej náročnosti strešných okien s trojsklom nachádzajú okná s dvojsklom a ich jedinečné parametre stále viac priaznivcov. Zasklenie blueLine Plus (8A) navyše ponúka vysoký komfort užívania v podobe samočistiacej povrchovej úpravy, bezpečnostných skiel zvonku i zvnútra, nadštandardné zvukové parametre a pokovanie pre zníženie prehrievania v letných mesiacoch. 

Strešné okno Roto Designo je vybavené celoobvodovým kovaním, ktoré vďaka šesťbodovému uzatváraniu zaistí dokonalé dovretie krídla k rámu. Tiež umožňuje nastaviť štrbiny v prípade dodatočného pohybu krovu kedykoľvek po montáži a zároveň dovoľuje nastaviť silu a odpor zdvihu výklopného krídla. Roto tak garantuje, že krídlo akéhokoľvek ponúkaného rozmeru bude držať v každej pootvorenej polohe okna, resp. nebude padať alebo vychádzať, ako sa to často stáva u konkurenčných výrobcov výklopných strešných okien.
Strešné okno Roto Designo je plne pripravené pre čo najjednoduchšie, ale zároveň kvalitné spojenie s obidvomi vrstvami strešného plášťa. Eliminuje sa tak možnosť častých reklamácií z dôvodu chybnej montáže (nesprávne zateplený rám a napojenie parozábrany). Dvojdielny zatepľovací blok nielen že izoluje rám okna po celej jeho výške až nad krytinu, ale jeho spodný diel zasahuje do úrovne krokví, čím ponúka veľmi ľahké spojenie s minerálnou vatou. Golier parotesnej fólie je prilepený na rám a je ho možné ľahko v ploche spojiť s parozábranou celého podkrovia. Odpadá tak napojenie parozábrany v drážke pre ostenie na ráme, v ktorej je parozábrana na väčšine inštalovaných strešných okien napojená nedostatočne.                             

Atraktívne a efektívne zostavy: kývne okno Designo R6
Na vytvorenie okenných zostáv je pre kombináciu s výklopným/kývnym strešným oknom Designo R8 k dispozícii tiež kývny model R6. Vyhotovenie R6 RotoTronic disponuje komfortným diaľkovým ovládaním a elektrickým pohonom.
Neprerušované línie a elegantné detaily vytvárajú vzhľad okna optimálne integrovaného do plochy strechy. Výsledný dojem celistvej strechy je umocnený novou jednotnou farebnosťou rámu v antracitovom odtieni. Nový dizajn má i vnútorná strana okna. Multifunkčná kľučka v matnej oceli je umiestnená v spodnej časti krídla. Dajú sa ňou ovládať všetky funkcie a polohy okenného krídla.
Celoobvodové kovanie, ktoré je na strešných oknách celkom ojedinelé, zaisťuje dokonalý systém otvárania okna, ktorý je ponúkaný i v tých najväčších rozmeroch. Kovanie zároveň garantuje špičkovú štrbinovú tesnosť vďaka šesťbodovému uzatváraciemu mechanizmu.

Moderná technológia za rozumné ceny: výsuvno-kývne okno Designo R7
Nové výsuvno-kývne Designo R7 je cenovo výhodnou alternatívou výklopného/kývneho okna Designo R8. Od bežných kývnych okien líši tým, že prispieva k výrazne vyššiemu komfortu bývania a jeho ovládanie je podstatne pohodlnejšie.  Os otáčania leží v hornej štvrtine rámu, a otvorené okno tak neprekáža, nebráni vo výhľade a nemusíte k nemu chodiť v predklone. Izolačné zasklenie Roto blueLine Plus (8A) šetrí energiu. Vďaka nemu má Designo R7 súčiniteľa prestupu tepla Uw obyčajných 1,3 W/m2K. Veľmi úzke rámové profily zaistia príjemné presvetlenie miestnosti. Pohodlné ovládanie všetkých funkcií okna umožňuje kľučka v spodnej časti okna ovládaná jednou rukou. Už na prvý pohľad je vidieť, že toto výsuvno-kývne okno Designo R7 patrí k celkom novým výrobkom generácie strešných okien Designo.

Životnosť výrobku
Strešné okná Roto Designo sú vyrábané z osvedčených materiálov. Na všetky strešné okná značky Roto je poskytovaná záruka 5 rokov, 15-ročná záruka na kovanie a prasknutie skla. Na plastový profil krídla i rámu navyše garantuje výrobca 15 rokov záruky proti prasknutiu. Profil je odolný tiež proti UV žiareniu. Konštrukcia je riešená tak, aby všetky diely boli vymeniteľné. Vzhľadom k jednoduchosti výmeny tesnenia, kovania, oplechovania atď. môžeme povedať, že táto konštrukcia strešného okna má najvyššiu životnosť zo všetkých strešných okien a blíži sa životnosti súčasných škridľových strešných krytín.

Rozsah poskytovaného servisu
Spoločnosť Roto vkladá maximálne úsilie do predpredajného i popredajného servisu. Uvedomuje si, že len vopred dobre informovaný zákazník si vyberie konštrukciu strešného okna podľa svojich požiadaviek a vyhne sa tým výmene strešných okien už po desiatich až pätnástich rokoch. Preto technické a servisné oddelenie ponúka napr. poradenstvo všetkým potencionálnym zákazníkom vrátane zamerania na stavbe), kontrolu montáže, apod.

 

Roto Sunroof – jednoducho premyslenejšia
Dokonalá integrácia i vzhľad, znižovanie energetickej náročnosti „made in Germany“.

Spoločnosť Roto predstavuje kompletný sortiment produktov pre získavanie solárnej energie na šikmých strechách.

Roto Sunroof – od ochrannej strechy k streche úžitkovej
Systém Roto Sunroof nahrádza bežnú strešnú krytinu a funguje súčasne ako vodonosná rovina. Z obyčajnej ochrannej strechy sa tak stáva úžitková strecha. Okrem toho umožňuje systém ľubovoľne kombinovať fotovoltaické a solárne prvky so strešnými oknami. Dá sa navyše technicky dokonale a opticky zaujímavo zabudovať do strechy – či už ako časť strechy, alebo ako kompletná strecha. Desiatky rokov skúseností so strešnými oknami sú zárukou toho, že je systém Roto Sunroof dokonale vodotesný a odolný proti nárazom. Odpadá tak nutnosť montovať vodotesnú spodnú strechu.
Vďaka špičkovej kvalite, vysokému výťažku a opticky dokonalému začleneniu do strechy je systém Roto Sunroof tou najlepšou voľbou pre majiteľov domov, ktorí chcú šetriť energiu a majú zmysel pre estetiku stavby. Riešenie v špičkovej kvalite „made in Germany“ ponúka spoločnosť Roto i pre strechy, na ktorých je s ohľadom na typ strechy alebo stavby nutné použiť zariadenie montované na strechu – fotovoltaický systém Roto Sunfield. A ako už je pre výrobky Roto zvykom, platí aj pre solárne systémy zásada veľmi jednoduchej montáže. Všetky komponenty dokáže odborná firma namontovať rýchle, jednoducho a bezpečne.

Vodotesnosť

Moduly fungujú ako vodonosná vrstva a nahrádzajú tak bežnú strešnú krytinu. Systém lemovania Roto je výsledkom niekoľkých desiatok rokov skúseností so strešnými oknami a zaisťuje, aby mohla voda odtekať tak ako na streche s bežnou krytinou. Preto je integrovaný strešný systém Roto Sunroof chránený proti prenikaniu vlhkosti rovnako dobre ako strešné okná. Navyše sú všetky súčasťou systému podrobované prísnym testom podľa noriem platných pre strešné okna a všetky komponenty systému Roto Sunroof sú stopercentne vodotesné.

Dlhá životnosť

Systém Roto Sunroof je dokonale integrovaný do strechy, takže je účinne chránený pred sacím a tlakovým účinkom vetra. Každá súčasť zariadenia je ľahko prístupná pre prípadnú údržbu. Všetky komponenty sú natoľko stabilné, že sa po nich dá chodiť. Nosnosť je až 280 kg. Jednotlivé komponenty sa dajú v každej časti systému jednoducho oddeliť. Káblové rozvody a rúrky sú ukryté pod krycími plechmi, kde sú účinne chránené pred poveternostnými vplyvmi a poškodeniu zvieratami. Plechy sa ale dajú jednoducho sňať, takže sú tak kdekoľvek ľahko prístupné.

Vysoká výkonnosť

Fotovoltaické články Roto Sunroof  sú vysoko výkonné solárne články z monokryštalického kremíku (so 17% účinnosťou). Moduly Roto Sunroof sú vybavené novou technológiou zadného vetrania. Vetracie drážky v profile rámov zaisťujú neustálu cirkuláciu vzduchu za moduly a tým i permanentné ochladzovanie článkov citlivých na vysoké teploty. Dokladajú to i priebežne vykonávané merania. S výrobkami spoločnosti Roto získate istotu výkonu a spoľahlivosti.

Flexibilita a jednoduchá montáž

Systém Sunroof splní vaše požiadavky na získavanie energie v novostavbách i pri renovácii od čiastočnej náhrady strechy na mieru až po kompletnú energetickú strechu. V takom prípade môžu ľubovoľne kombinovateľné solárne kolektory, fotovoltaické moduly a strešné okná nahradiť celú škridľovú strechu. Roto kladie tiež veľký dôraz na jednoduchosť a rýchlosť montáže.


Viac informácií nájdete na www.roto-frank.sk

Kategória: Okná Stavba a rekonštrukcia
Tagy: okná roto
Zdieľať článok