Prírodný kvetináč Leier – Durisol poslúži ako nádoba na pestovanie i kompostovanie

23. 05. 2019 Zdieľať

Exteriérový kvetináč z prírodného materiálu Durisol sa hodí do každej záhrady a vytvára priestor pre rôznorodé využitie.

Štiepkocementový stavebný materiál Durisol patrí už dlhé roky k obľúbeným čisto prírodným produktom, ktoré sa využívajú v stavebníctve. Najnovšie si Durisol, ktorý má na Slovensku v ponuke spoločnosť Leier, našiel uplatnenie aj v záhradnej architektúre v podobe praktického terasového kvetináča s veľkorysými rozmermi, do ktorého sa pohodlne vojde kvetinový záhon, menšia bylinková záhradka a poslúžiť môže aj ako prírodný kompostér.
 

Štiepkocementový prírodný kvetináč Leier-Durisol

Štiepkocementový prírodný kvetináč Leier-Durisol
LEIER Baustoffe SK s.r.o.

O Durisole

Základom prírodného stavebného materiálu Durisol je drevná štiepka. S prídavkom cementu a vody prechádza štiepkocement výrobným procesom, pri ktorom nevznikajú škodlivé látky. Zvyšný materiál z výroby sa ďalej využíva. 

Výhody prírodného materiálu Durisol:

„dýcha“, to znamená, že je paropriepustný
mrazuvzdorný
odolný proti požiaru
automaticky odvádza vodu
tepelnoizolačný
nízka hmotnosť
neobsahuje žiadne  škodlivé látky ani plast
aktívne sa podieľa na ochrane životného prostredia
absorbuje CO²
100% recyklácia surovín
jednoduchá a rýchla montáž
 

Štiepkocementový prírodný kvetináč Leier-Durisol

Štiepkocementový prírodný kvetináč Leier-Durisol
LEIER Baustoffe SK s.r.o.

Štiepkocementový prírodný kvetináč Leier-Durisol

Kvetináč Leier – Durisol je z hľadiska rozmerov a účelu použitia veľmi variabilný.  Je funkčný a vďaka jednoduchým a čistým líniám i tvarovo elegantný zároveň. Kvetináč sa vyznačuje absolútne prírodným zložením, čím vytvára ideálne podmienky pre pestovanie okrasných a aj úžitkových rastlín. Využiť ho možno dokonca ja ako kompostér! Umiestniť sa dá aj do trávnatej časti záhrady, pričom sa nevyžaduje ukladanie fólie na spodok. Nádoba s porastom tak zostáva v kontakte s okolitou prírodou. Veľkou výhodou inovatívneho kvetináča je jeho jednoduchá montáž. Hotovú nádobu netreba dodatočne zatepľovať a nie je potrebná ani inštalácia špeciálneho základu, vytvára sa len spodný nosný podklad.
ZDROJ PR článok spoločnosti Leier Baustoffe SK s.r.o.
Kategória: Materiály
Tagy: prírodný materiál
Zdieľať článok