Ako si rýchlo postaviť plot, ktorý vám vydrží roky

27. 05. 2019
Zdieľať

Ak si chcete postaviť pevné oplotenie rýchlo a sami, vyberte si betónové tvárnice. Betón je cenovo dostupný a plot z neho vôbec nemusí byť sivý a fádny. Tvárnice môžu mať charakter žuly, bridlice, otĺkaného kameňa či lícových tehál. Vďaka svojmu zloženiu nielenže vydrží roky, ale vám aj ušetrí čas a starosti s údržbou.

Vidiecky šmrnc dodajú múrom betónové lícové tehly BCL od firmy Presbeton. Povrch lícových tehál nie je potrebné ďalej omietať, tehly sú trvanlivé, mrazuvzdorné a majú príjemný vzhľad. Môžete si vybrať buď celkom hladké, alebo s otlčeným vzhľadom.
PRESBETON Nova, s.r.o.

Flexibilný a trvácny

Ploty sú neodmysliteľnou súčasťou každého domova. Vytvárajú pohľadovú bariéru, ktorá zároveň dokáže čiastočne tlmiť okolitý hluk. Sú vhodné pre všetkých, ktorí chcú zamedziť zvedavým pohľadom alebo si len chrániť svoje súkromie.

Richard Klička z Hornbachu poukazuje na rýchlu a ľahkú výstavbu ako jednu z mnohých výhod betónových múrov: „Vyskladať plot z betónových tvárnic si nevyžaduje žiadne špeciálne znalosti ani náročné stavebné úpravy. Celý proces realizácie je rýchly a nie je vôbec finančne náročný.“ Výhodou betónu je nízka nasiakavosť, odolnosť proti poveternostným podmienkam a vysoká životnosť, čo neustále zvyšuje jeho popularitu.

„Plot z betónových tvárnic je takmer bezúdržbový, čo znamená, že si nerobíte starosti so žiadnym dodatočným natieraním, lakovaním a podobne,“ vraví Richard Klička z Hornbachu.

Betónový plot je spoľahlivá akustická i vizuálna clona. Žiaden iný plot nie je takým dokonalým tienidlom ako práve betónový. Múr z betónových tvárnic je flexibilný, čo sa týka zmien. Rovnako ako ste ho na začiatku zložili, si ho kedykoľvek ľahko rozoberiete a prestaviate na inom mieste.

Žulový vzhľad betónových tvárnic Maclit od firmy Premac pôsobí veľmi prirodzene. Skosené hrany vytvárajú pohľadový raster pripomínajúci klasickú bosáž.
Premac

Povrch a hrany tvaroviek systému Duvar light od City Stone Design sú opracované technológiou tzv. softantikovania. Výsledný efekt jemne opracovaných tvárnic tak pôsobí ucelene a veľmi harmonicky.
CITY STONE DESIGN

Betónové tvárnice majú rôzne tvary, vzory, povrchy a farby. 

Plot si tak môžete hravo vyskladať podľa svojich predstáv. 

Betónové tvárnice môžete v priestore rôzne kombinovať a nemusí to byť len oplotenie.

Môže to byť deliaca stena v záhrade, výbeh pre zvieratá či krytý priestor na vozidlo.

Plotový systém Simple Block je určený na výstavbu drobných stavieb, múrikov alebo oplotenia. Tvárnice s fazetou sú vhodné pre bezškárové murovanie, vďaka čomu sa vyhnete dodatočnému opravovaniu škár v budúcnosti. Odolnosť proti poveternostným podmienkam zaručuje impregnácia Protect System IN. Predáva www.hornbach.sk.
Hornbach

TEXT: KATARÍNA PAUKEJE
FOTO: ARCHÍV FIRIEM
ZDROJ: časopis Môj dom

Kategória: Záhradné stavby
Tagy: lícové tehly ploty tvárnice záhradné trendy
Zdieľať článok
Rošt z postele premenil na plot do záhradkyUrob si sám

Rošt z postele premenil na plot do záhradky

Majster roka 2023: Plot a brána z nerezovej oceleUrob si sám

Majster roka 2023: Plot a brána z nerezovej ocele

Ako osadiť strešné okno?Dom z tehly

Ako osadiť strešné okno?

Na bývalej skládke odpadu pri Kežmarku chcú postaviť fotovoltickú elektráreňASB.sk

Na bývalej skládke odpadu pri Kežmarku chcú postaviť fotovoltickú elektráreň

Diskusia