Aký ste farebný typ?

29. 04. 2011 Zdieľať

Nielen vizážisti pracujú s farbami podľa typu vzhľadu. Typológia farieb v architektúre napomáha dosiahnuť harmóniu stavby rovnako ako klasická vizážistická farebná typológia umožňuje vhodne zladiť farby líčenia, odevu, či doplnkov.

— Advertorial spoločnosti Deceuninck, spol. s r.o. —

Spoločnosť Deceuninck, výrobca kvalitného základu pre okná, dvere z PVC, sa dlhodobo zaoberá preferenciami svojich zákazníkov. Z tohto dôvodu významne rozšírila sortiment farebných prevedení svojich profilových systémov. Dovedna 40 rôznych farieb okien a posuvno-zdvíhacích dverí roztriedila prehľadne do piatich typologických skupín. Jednotlivé typy farieb sa ponúkajú s rozličnými štruktúrami, ktoré podčiarknu charakter okna a stavby. Nový systém prináša viac individuality a možností pre rozhodovanie zákazníka. Výhodou je, že sa netreba obávať narušenia jednotného vzhľadu stavby. Overte si sami, aký typ farby vám najviac vyhovuje.

Architektonické farby

Tieto farby zvýraznia črty modernej architektúry. Siahajú po nich nároční zákazníci so záľubou v originálnych architektonických riešeniach. Farby Titanium Plus vďaka špeciálnej fólii s metalickým efektom vynikajú hliníkovým vzhľadom. Viacvrstvová skladba s vysoko kvalitnou fóliou FAST pôsobí jedinečne vďaka hladkému vzorovaniu. Najpopulárnejší odtieň: aluminium biela, grafitovočierna. Architektonické farby sú ideálné v kombinácii so špičkovými plastovými oknami Inoutic Eforte a Inoutic Prestige.


Zdroj: Deceuninck, spol. s r.o.

Zdroj: Deceuninck, spol. s r.o.

Klasické farby

Jednofarebné prevedenie drevodekoru s elegantnou kresbou štruktúry dreva oslovuje svojím prírodným vzhľadom širokú verejnosť. Ide o najpopulárnejšiu farebnú úpravu PVC profilov. Jemnú drevenú kresbu klasických farieb vyhľadávajú ľudia túžiaci po harmónii. Najpopulárnejší odtieň: zlatý dub.

Nadčasové farby

Sýte pastelové farby s textúrou natieraného dreva uprednostňujú zákazníci, ktorí túžia po originalite. Trvanlivý farebný odtieň zaručí nadčasový vzhľad okna počas celej životnosti bez náročnej údržby. Najpopulárnejší odtieň: tmavočervená, jedľovozelená.


Aký ste farebný typ?

1008154
Deceuninck, spol. s r.o.

Tradičné farby

Kresbu domácich a exotických drevín obľubujú všetci, ktorí túžia po útulnom domove. Rozmanitosť povrchových štruktúr tradičných farieb umožňuje vybrať si prevedenie s výraznou i jemnou drevenou kresbou. Vďaka prirodzeným farebným odtieňom dreva sa profily hodia pre tradičné aj moderné stavebné štýly. Najpopulárnejší odtieň: Nevada, Cherry Amaretto.


Zdroj: Deceuninck, spol. s r.o.

Zdroj: Deceuninck, spol. s r.o.

 

Trendové farby

Pre kategóriu trendové okná je charakteristická perlová štruktúra s úžasným leskom. Jemná povrchová štruktúra v kombinácii s decentnými a módnymi odtieňmi sivej vytvára rafinované akcenty pri tvorbe architektúry stavby. Trendové farby pre plastové okná oslovujú najmä priaznivcov modernej architektúry. Najpopulárnejší odtieň: signálna sivá.

Zaručená kvalita a jednoduchá údržba

Farebná povrchová úprava plastového profilu nie je iba otázkou vzhľadu. Vďaka povrchovej úprave fóliovaním nadobudnú plastové okná dôležité vlastnosti, ktoré pozitívne ovplyvnia ich životnosť a údržbu. Kvalitné PVC fólie sa vyznačujú vysokou stabilitou farby a prispievajú k zvýšenej mechanickej odolnosti okien. Vysoko odolné a trvanlivé fólie sú totiž extrémne odolné proti vplyvom počasia, vysokých teplôt a UV žiareniu. Povrch profilu stačí jednoducho očistiť, nevyžaduje sa žiadna špeciálna starostlivosť alebo údržba.

Viac informácií na www.okno-centrum.sk

Kategória: Okná Stavba a rekonštrukcia
Tagy: okná
Zdieľať článok