SILIKON PROFI nová rada silikónových dekoratívnych omietok

31. 05. 2019 Zdieľať

SILIKON PROFI je nová rada vysoko odolných a stálych dekoratívnych omietok pre náročnejšie exteriérové podmienky. Tieto nové moderné materiály majú celkovo vyššiu odolnosť a stálosť ako štandardne ponúkané silikónové tenkovrstvé omietky. Stále viac zákazníkov požaduje pre svoje nehnuteľnosti vysoko stále prevedenie fasády a riešením sú tieto nové silikónové tenkovrstvé omietky. Tie sú práve zastúpené radou SILIKON PROFI.

Omietky SILIKON PROFI sa vyznačujú vysokou hydrofobicitou povrchu (perličkový efekt) a zvýšenou samočistiacou schopnosťou (zaistené zvýšeným obsahom silikónovej zložky), kedy nečistoty spolu s vodou (dažďom) sú veľmi jednoducho spláchnuté a fasáda tak dlhodobo zachováva svoj originálny čistý a suchý vzhľad. Vyššia ochrana proti biologickému znečisteniu (riasy, mach) opäť udržuje tenkovrstvú omietku dlhšie čistú a tým výrazne predlžuje jej celkovú životnosť. Tieto omietky sú určené do oblastí so zvýšenou prašnosťou a nepriaznivými klimatickými podmienkami. Omietky sú plne umývateľné, vysoko odolné proti poveternostným vplyvom s charakteristickou dlhou životnosťou a stálosťou farebných odtieňov a zároveň sú veľmi pružné a viac odolné proti mechanickému poškodeniu (obsahujú výstužné vlákna).
 

SILIKON PROFI nová rada silikónových dekoratívnych omietok

2413935
COLORLAK SK

 
Omietky SILIKON PROFI sú určené pre vnútorné aj vonkajšie použití ako konečná úprava hladkých povrchov muriva, vápenných a vápennocementových omietok, betónu, ľahčených stavebných hmôt, drevovláknitých, drevotrieskových, cementotrieskových a sadrokartónových (len pre interiér) dosiek a ďalej  ako konečná povrchová úprava zatepľovacích systémov.
 

SILIKON PROFI nová rada silikónových dekoratívnych omietok

2413929
COLORLAK SK

 
SILIKON PROFI je ponúkaná v troch štruktúrnych prevedeniach a dvoch najžiadanejších zrnitostiach.

EKOPUTZ SILIKON PROFI

EKOPUTZ SILIKON PROFI
COLORLAK SK

EKOPUTZ SILIKON PROFI – škrabaná (ryhovaná)

KC PUTZ SILIKON PROFI

KC PUTZ SILIKON PROFI
COLORLAK SK

KC PUTZ SILIKON PROFI – zatieraná (hladená)

STRUKTUR PUTZ SILIKON PROFI

STRUKTUR PUTZ SILIKON PROFI
COLORLAK SK

STRUKTUR PUTZ SILIKON PROFI – jemná zatieraná (hladená)
 

výrobok

označenie

zrnitosť

EKOPUTZ SILIKON PROFI

E1313 / E2313

1,5 mm / 2,0 mm

KC PUTZ SILIKON PROFI

E1314 / E2314

1,5 mm / 2,0 mm

STRUKTUR PUTZ SILIKON PROFI

E1315 / E2315

1,5 mm / 2,0 mm

 

Prednosti: 

– extrémna odolnosť voči klimatickým vplyvom a UV žiareniu
 
– výborná paropriepustnosť a vysoká vodoodpudivosť
 
– zvýšené samočistiace schopnosti
 
– dlhodobá ochrana proti biologickému znečisteniu
 
– vyššia mechanická odolnosť – výstužné vlákna
 
– vynikajúca spracovateľnosť
 
Farebné odtiene: Biely + odtiene podľa vzorkovníc TSCL a ďalšie podľa priania zákazníka.
 
Podklad: musí byť suchý, vyzretý (nová minerálna omietka min. 10 dní, základní vrstva ETICS min. 5 dní), súdržný, zbavený prachu, voľných častí, mastnoty, biotického napadnutia a odizolovaný proti vode. Biologicky napadnuté podklady (huby, plesne, riasy) najprv ošetrite vhodným biocídnym prípravkom (napr. ČISTIČ FASÁD V1920) a potom mechanicky za mokra odstráňte. Nerovnosti je nutné vyspraviť a opatriť základným náterom EKOFAS E0204. Podklad musí byť z dôvodu minimalizácie spotreby a dosiahnutia požadovanej štruktúry rovný. Pred použitím omietky SILIKON PROFI je nutné podklad opatriť základným náterom EKOFAS E0204 v odtieni zhodnom s odtieňom omietky. 
 
Príprava hmoty: omietka je určená k priamej aplikácii. V prípade potreby je možné mierne doriedenie max. 1-2% vody. Omietka sa premieša pri nízkych otáčkach, aby nedošlo k napeneniu hmoty. 
 
Aplikácia: najprv 6-12 hodín po aplikácii základného náteru sa SILIKON PROFI po dôkladnom premiešaní natiahne nerezovým hladítkom v hrúbke zrna. Po čiastočnom zavädnutí omietky (doba je závislá od teploty a vlhkosti vzduchu) sa omietka vyvzoruje plastovým hladítkom do požadovanej štruktúry. Omietku je nutné naťahovať v jednej ploche bez prerušenia. Pohľadové ucelené plochy sa odporúča naťahovať v jednom pracovnom zábere a z jednej výrobnej šarže. Prípadné krátke prerušenie práce možno pripustiť na hranici farebne celistvej plochy a na nároží. Doba zasychania je približne 12 – 24 hodín v závislosti od teploty a vlhkosti vzduchu. Plne vyzretá je za 3 – 4 dni. Odporúčaná aplikačná teplota okolia, podkladu a omietky je +5 °C až +25 °C. Aplikácia omietky sa nesmie vykonávať za priameho slnka, pri silnom vetre, za dažďa a vysokej relatívnej vlhkosti. Pred týmito vplyvmi musí byť omietka chránená aj v priebehu vysychania či vytvrdzovania. Po dokončení povrchových úprav sa podlážky lešenia postavia kolmo, aby sa predišlo poškodeniu nevytvrdnutých omietok či znečisteniu dažďovou vodou odrážajúcou sa od podlážok. Pracovné pomôcky a znečistené miesta je nutné ihneď umyť vodou, pretože zaschnutá omietka sa veľmi ťažko odstraňuje. 
 
Upozornenie: Pracovník aplikujúci omietku SILIKON PROFI by mal byť zaškolený technikom firmy COLORLAK, a.s. Pri zatepľovacích systémoch sa odporúča používať farebné odtiene so stupňom odrazivosti vyšším než 30 (tmavé odtiene).  
 
Nanášanie: Nerezovým hladítkom.
 
Vzorovanie: Plastovým hladítkom.
 
 
ZDROJ PR článok spoločnosti COLORLAK SK, s.r.o.
Kategória: Materiály
Tagy: dekoratívna omietka silikónové omietky
Zdieľať článok