Na kvalitné okná nemusíte minúť celý svoj rozpočet

06. 06. 2019 Zdieľať

Okná, obvodové múry a strecha vytvárajú spoločne obálku domu, ktorá má najväčší podiel na udržaní optimálnej klímy vnútri domu. To, koľko tepla unikne alebo ostane v interiéri, priamo úmerne závisí tak od tepelno-izolačných vlastností všetkých použitých stavebných materiálov, ako aj od správnej realizácie jednotlivých konštrukcií. Z hľadiska tepelnej techniky patria okná k tým náročnejším prvkom, pretože cez ne dokáže uniknúť pomerne veľa tepla. Vďaka solárnym ziskom však dokážu aj interiér vyhriať, čo môže byť pozitívom v zimnom období. Nech je to už akokoľvek, svetlo je pre náš život nevyhnutné. Pri výbere okien by sme preto mali vždy hľadať optimálne riešenie.

Pri výbere nových okien vstupuje do rozhodovania niekoľko faktorov. Pri oknách do novostavby sa kladú vysoké nároky na tepelno-izolačné vlastnosti a dokonalý vzhľad. Nároky sa však z roka na rok zvyšujú aj pri renovácii. Tu sa môžu vyskytnúť obmedzenia, ako je napríklad limitujúca stavebná hĺbka alebo nižší rozpočet..


Na kvalitné okná nemusíte minúť celý svoj rozpočet

2417661
Slovaktual

Optimálne riešenie pre každú stavbu

Nové plastové okná Slovaktual OPTIM sú optimálnym riešením pre každého. Duté komory rámu a krídla sú navrhnuté najnovšími výpočtovými metódami a zaručujú  vynikajúce tepelno-izolačné vlastnosti, pevnosť a stabilitu plastového profilu a vysokú nosnosť, vďaka ktorej unesú aj ťažké izolačné trojsklo až do hrúbky 48 mm. Stavebná hĺbka rámu je pritom len 76 mm, preto predstavujú optimálne riešenie aj pre rekonštrukcie. 


Na kvalitné okná nemusíte minúť celý svoj rozpočet

2417663
Slovaktual

Systém troch celoobvodových tesnení sa stará o vysokú tesnosť okien proti vetru a dažďu, ale aj proti hluku z ulice. Za každého počasia si tak vnútri zachováte tepelnú pohodu a príjemnú domácu atmosféru. Vďaka kovaniu so zvýšenou bezpečnosťou sa nemusíte obávať ani neohlásenej návštevy. Využitím ďalších prvkov môžete dokonca triedu bezpečnosti zvýšiť na RC 2. Vaše poklady tak ostanú nedotknuté.

Dizajnové variácie

Časy, keď boli plastové okná len v bielom vyhotovení, sú už dávno minulosťou. V súčasnosti si môžete vyberať z najrozličnejších variácií okenných rámov a krídiel. Vzhľad írskeho duba či inej dreviny je vďaka dekoratívnym fóliám realitou. Navyše, okno je v rohu zvarené tak precízne, že na prvý pohľad nerozoznáte, či ide o plastové alebo drevené okno. Môže za to moderná technológia „neviditeľného“ zvaru V-Perfect, ktorú je možné použiť na OPTIM s hranatým krídlom (HL) aj s klasickým rovným krídlom (CL).


Na kvalitné okná nemusíte minúť celý svoj rozpočet

2417665
Slovaktual

Nestačí? Vo svojej predstavivosti sa naozaj nemusíte obmedzovať. Slovaktual OPTIM je dostupný aj s hliníkovým klipom a exkluzívnym plast-hliníkovým krídlom (nájdete ho pod označením FL). Vďaka tomuto riešeniu nikto zvonku nerozpozná, či ide o plastové alebo hliníkové okno. 


Na kvalitné okná nemusíte minúť celý svoj rozpočet

2417667
Slovaktual

Kvalita za optimálnu cenu

Jediný rozdiel pocíti vaša peňaženka, keďže sa cena tohto plastového okna blíži k oknám Slovaktual STANDARD, ale tepelno-izolačnými vlastnosťami sa OPTIM približuje oknu Slovaktual PASIV, ktoré je určené pre energeticky hospodárne novostavby s takmer nulovou potrebou energie. 

Táto novinka určite stojí za zváženie, či už sa rozhodnete pre plastové alebo plast-hliníkové vyhotovenie, získate okno s optimálnymi vlastnosťami za veľmi dobrú cenu. Technické parametre, ukážky vyhotovenia a porovnanie s ostatnými oknami nájdete priamo na stránke výrobcu.

Zdroj: PR článok spoločnosti SLOVAKTUAL, s. r. o.

Kategória: Okná
Tagy: plastové okná
Zdieľať článok