Retro kúpeľne – nadčasový dizajn, tradície a noblesa

17. 06. 2019 Zdieľať

Retro štýl kúpeľne, ktorý vás vráti o niekoľko desiatok rokov do minulosti, sa teší stále väčšej obľube. A nie div. Do kúpeľne vnáša nadčasový dizajn, ktorý len tak nevyjde z módy, ale tiež výnimočnosť, noblesu a tradíciu. Pre návrat k tradíciám sa rozhodla aj značka Roca, ktorá už viac ako sto rokov vyrába kúpeľňovú keramiku, nábytok a ďalšie vybavenie. V jej sortimente tak nájdete napríklad vintage kolekciu Carmen a tiež obklady a dlažby v retro štýle.

Kolekcia Carmen predstavuje poctu jednej z najpôsobivejších kúpeľní Roca zo 40. rokov. Už samotný jej názov evokuje sebavedomie, vášeň a impozantnosť. A presne to vám pri pohľade na túto kúpeľňovú kolekciu napadne. Vyniká predovšetkým výrazným dizajnom a ostrými hranami, ktoré sú typické práve pre 40. roky. Stavia tým do kontrastu tradičný vzhľad a najnovšie technológie, a práve preto v ponuke nájdete popri dobových kúskoch aj technologické vychytávky.
 
Kolekcia obsahuje tak umývadlá a toalety, ako aj podumývadlové a klasické skrinky v dobovom dizajne. Kúpeľňa sa tak naplní duchom skorších čias a bude pôsobiť romantickým, ale zároveň zmyselným dojmom. Spoľahnúť sa tiež možno na absolútnu kvalitu výrobkov, ktorá je pri kúpeľniach Roca istotou. 
 

Romantické retro so sériou Joy

Romantické retro so sériou Joy
Laufen SK s.r.o.

Vintage štýl kúpeľne podčiarknu obklady a dlažba v malých formátoch s lesklým povrchom. Tie možno pri značke Roca nájsť napríklad v sérii Maiolica, ktorá vzdáva hold starobylej keramike, čipkám a tapetám. Krémové farby a zvlnené reliéfy sa tu prelínajú v lesklej glazúre s ručným vzorom a spájajú tak tvorivosť a tradíciu. Na výber je navyše 6 príjemných farieb s 5 rôznymi vzormi, ktoré možno ľubovoľne kombinovať. V ponuke je v rozmere 11 × 25 cm. V rovnakom rozmere je k dispozícii aj séria Joy, ktorá vás očarí rustikálnym vyhotovením, jemnými lesklými reliéfmi a širokou škálou farieb od nežnej levanduľovej po originálnu azúrovomodrú.
 

 Séria Maiolica spája tvorivosť a tradíciu

Séria Maiolica spája tvorivosť a tradíciu
Laufen SK s.r.o.

Invenciu z minulosti čerpá tiež séria Havana, ktorá sa inšpiruje v geometrických motívoch klasických podlahových plôch. S nimi sa séria hrá a prináša tak rôzne kombinácie vzorov a kompozícií v nadčasovom dizajne. V ponuke je vo formáte 20 × 20 cm a v 4 rôznych verziách. Séria Havana skvele vynikne v kombinácii s dlažbou s imitáciou dreva, ktorú možno nájsť napríklad v sériách Ocala alebo Abbey.
 

Séria Havana sa inšpiruje v geometrických motívoch klasických plôch

Séria Havana sa inšpiruje v geometrických motívoch klasických plôch
Laufen SK s.r.o.

Geometrické dekory a hravosť prináša aj séria Samba odrážajúca v sebe mestský ruch a rozmanité spôsoby života. Jej dizajn vychádza zo štruktúry tylového vlákna a obklady sú v ponuke v mnohých farbách od jemne bielej cez romanticky ružovú až po smaragdovozelenú. K dispozícii je vo formáte 21,4 × 61 cm. Okrem základného vyhotovenia je v ponuke tiež plastická mozaika a obklad s výrazným geometrickým dekorom. Celú sériu vhodne dopĺňa interiérová dlažba v neutrálnych odtieňoch Blanco a Gris vo formáte 45 × 45 cm.     
 
 
ZDROJ PR článok spoločnosti Laufen SK s.r.o.
Kategória: Kúpeľňa, WC
Tagy: retro štýl
Zdieľať článok