Ani pri vonkajšej elektroinštalácii sa nemusí zľaviť z estetiky

21. 06. 2019 Zdieľať

Garáž, záhrada, terasa, parkovisko – pri všetkých týchto prostrediach sme si už zvykli zľaviť zo svojich nárokov na krásu, dizajn a estetiku v prospech bezpečia a praktickosti. Niekdajšie sivé a čierne „bakelitové“ technické zásuvky by ale mali dnes byť minulosťou. Rovnako ako strohé rozvodné uniformované skrine. Trh so sebou prináša nový dizajn i nové materiály. Stačí len po nich siahnuť. Estetickú harmóniu ako dôležitú súčasť výberu zvažujeme už pri výbere zásuviek a vypínačov do domu, prečo teda nemyslieť aj na ich exteriérové použitie? Z možných dizajnov sa dnes už dá vybrať taký, pri ktorom inžinieri a dizajnéri mysleli aj na vonkajšie prostredie.

Napríklad súbor elektroinštalačného materiálu radu Levit® M od ABB. Niet nad jednoliatosť, ktorá aj prostredníctvom takéhoto detailu dizajnovo prepojí interiér s exteriérom.  
Vonkajšie zásuvky na fasáde i vypínače v garáži nemusia byť nutným masívnym prvkom, ktorý by sme najradšej niekam skryli. Naopak, vďaka modernému dizajnu použitému v interiéri, môžu byť každému na očiach. Najmä ak zvolíte moderný a čistý dizajn produktového radu Levit® z dielne známeho českého dizajnéra Jana Čapka. Efekt vznášania sa, ktorý vypínače a zásuvky z tohto radu vzbudzujú, môžete využiť aj na terase, fasáde, garáži i zastrešenom parkovisku. Bez straty bezpečnosti. 


Malé detaily s veľkým pôvabom

Malé detaily s veľkým pôvabom
ABB s.r.o.

Exteriérové vypínače a zásuvky Levit® M majú kryt i potrebné gumové tesnenie, dajú sa montovať až do veľkosti trojrámčeka. V porovnaní s klasickou IP44 povrchovou zásuvkou sa tieto z Levitu M od ABB dajú zapustiť do steny či fasády. Nebudú pôsobiť tak mohutne. Matná, decentná antracitová farba  ladí k obkladom z kameňa, keramiky aj dreva. A čo je tiež dôležité, na slnku nevybledne.

Metalické tóny v interiéroch sú stále trendom. Efektne ukážu najmä na stenách a môžu aj v exteriéri.  


Malé detaily s veľkým pôvabom

Malé detaily s veľkým pôvabom
ABB s.r.o.

Dizajnový rad Levit®  aj Levit® M ponúka kompletné prístrojové vybavenie vrátane komfortného nadštandardu ako zabudovanej USB nabíjačky na telefón či tablet, otočných stmievačov na LED osvetlenie alebo aj rádia do steny, ktoré si svoje uplatnenie môže nájsť napríklad v kúpeľni, kuchyni alebo aj v garáži. Súčasťou sú aj exteriérové zásuvky a vypínače, ako aj pohybové spínače, ktoré sú vhodné všade tam, kde uvítate možnosť bezdotykového spínania svietidiel – chodby, schodisko, garáž, toaleta…Skrátka všade tam, kde sa klasický vypínač ťažko hľadá. Spínať sa dajú klasické alebo halogénové žiarovky na 230V, halogenové žiarovky napájané z transformátora, úsporné žiarovky a svietidla s LED, žiarivky, ale aj elektromotory.  

Viac informácií získate na: new.abb.com/sk/vypinace

ZDROJ PR článok spoločnosti ABB s.r.o.

Kategória: Materiály
Zdieľať článok