Plánujete si kúpiť pergolu alebo markízu? Poradíme vám!

24. 06. 2019 Zdieľať

Ak si plánujete kúpiť pergolu či markízu, myslite už dopredu na možnosti, ako si letný pobyt pod ich prístreškami spríjemniť ešte viac. Pri oboch tieniacich prvkoch si totiž môžete vyberať z veľkého množstva doplnkov a najrôznejších vychytávok.

Čo tak napríklad zabudované osvetlenie, reproduktory pre priaznivcov hudby, veterný senzor, časový spínač, napojenie na inteligentnú domácnosť alebo zvislé clony, ktoré ochránia pred vetrom? Pozrime sa spolu s odborníkom, na čo všetko je dobré myslieť už pred kúpou pergoly či markízy.

Zatieni a ľahko sa ovláda

Nikomu z nás sa v dnešnom svete inteligentných technológií nechce vychádzať von a ručne zaťahovať výsuvné markízy pred silným vetrom. Motory na diaľkové ovládanie sú dnes  samozrejmou výbavou tieniacej techniky. Elektrický pohon nielenže úplne odstraňuje fyzickú námahu, ale navyše vďaka plynulému chodu znižuje mechanické namáhanie markízy a predlžuje jej životnosť. Markízy môžete ovládať klasicky pomocou diaľkového ovládača, alebo ešte pohodlnejšie cez aplikáciu v inteligentnom telefóne, ktorý máte vždy pri sebe, tablet či počítač. A to odkiaľkoľvek.
 
„Pokiaľ zabudnete pred odchodom do práce vytiahnuť markízu a začne fúkať silný vietor, veterný senzor vyšle signál k pohonu a látka sa automaticky navinie späť,“ informuje Filip Šimara, obchodný riaditeľ najväčšieho českého výrobcu tienenia CLIMAX. Otrasový senzor sa upevňuje priamo na markízu a vyhodnocuje vibrácie spôsobené vetrom. Môžete si obstarať aj slnečný senzor, ktorý vyšle signál, pokiaľ slnko svieti príliš intenzívne. Markíza sa následne vysunie a vy sa tak môžete večer prechádzať po terase s nerozpálenými dlaždicami a fasádou, ktorá by inak zostala aj po západe slnka horúca. To oceníte hlavne pri večernom vetraní, kedy sa večer síce ochladí, ale z rozpálenej fasády by k vám do interiéru prúdil aj teplý vzduch. 
 
Na markízy môžete nainštalovať tiež časový spínač a všetku elektroniku prepojiť cez inteligentný systém riadenia domácnosti. Automatizácia domácnosti vám umožní ovládať celý dom z jedného mobilného telefónu a pokojne aj z druhého konca sveta. Je to bezpečné, pohodlné a šetríte tým svoj čas aj energiu. 


Plánujete si kúpiť pergolu alebo markízu? Poradíme vám!

2429915
Servis Climax

CLIMAX tip: Okrem senzorov dokonale ochráni látku pred poškodením aj nepriazňou počasia vo svojom dizajnovom boxe kazetová markíza Kaseta.

Zatieni a vytvorí druhý domov

Tiež pergoly sú dnes bežne vybavené pohonmi na diaľkové ovládanie – môžete si k nim obstarať rôzne inteligentné spínače a senzory a všetko napojiť na jednu riadiacu jednotku, podobne ako pri markízach. Kráľovnou všetkých pergol je bioklimatická hliníková pergola Espacio, ktorá pracuje bezchybne za akéhokoľvek počasia. Možno ju zútulniť mnohými doplnkami a vytvoriť si vonku naozajstný druhý domov.

Najpraktickejším doplnkom sú bočné a zvislé clony. „Pri včasnom naplánovaní spoločne s obstaraním pergoly bude možné ich vodiace lišty skryť do profilu pergoly. Clony ochránia pred teplom, pohľadmi susedov aj vetrom. Naša nová zvislá clona Unirol odolá vďaka zipsu, ktorý je navarený po oboch stranách, vetru o rýchlosti až 90 km/h,“ dopĺňa Filip Šimara. 


Plánujete si kúpiť pergolu alebo markízu? Poradíme vám!

2429919
Servis Climax

 
Skutočnú oázu pokoja pomôžu dotvoriť tiež zabudované reproduktory, LED osvetlenie či vyhrievanie. LED svetelné pásky môžete vyberať v rôznych farbách, doplniť stmievačom a umiestniť kamkoľvek – po obvode, do lamiel či nohy pergoly. Pokiaľ si plánujete predĺžiť pobyt pod pergolou aj mimo letnej sezóny, okrem deky vás zahrejú tiež heatery, teda vonkajšie kúrenie. Viac informácií a inšpirácie nájdete na www.servisclimax.sk.


Plánujete si kúpiť pergolu alebo markízu? Poradíme vám!

2429917
Servis Climax

ZDROJ: PR článok spoločnosti SERVIS CLIMAX

Kategória: Okná
Tagy: markízy pergoly tieniaca technika
Zdieľať článok