Strohý interiér bytu mladej manažérky bez zbytočnej romantiky a provokácie

27. 06. 2019
Zdieľať

Aktívna mladá dáma túžila po byte, ktorý by jej zabezpečil predovšetkým komfort a vytúžený relax po náročných cestách v zahraničí. Napriek tomu, že je interiér ladený skôr do chladných tónov a minimalistických kriviek, nechýba mu rafinovanosť a vôňa ženy.

Minimalizmus a ženské črty interiéru

Stretnutie architektov z ateliéru FullHouse Architecture s mladou sympatickou manažérkou prebiehalo od začiatku veľmi príjemne. Cieľavedomá žena mala už vtedy približnú predstavu, ako by mohol vyzerať jej budúci interiér.

Prešli sme si spolu inšpirácie od klientky, ktoré nám napovedali, akým smerom sa budeme uberať. Bol v nich betón, biela a dubové drevo, najviac dominoval pohodlný hotelový štýl,“ spomína si Marcel Mikulec.


Zabudované osvetlenie pod levitujúcou skrinkou disponuje širokou škálou odtieňov. Náladu i atmosféru vytvára v byte takpovediac na želanie.

Obývačková stena s televízorom
VENTURA PICTURES


Zabudované osvetlenie pod levitujúcou skrinkou disponuje širokou škálou odtieňov. Náladu i atmosféru vytvára v byte takpovediac na želanie.

Mladá žena pracuje ako manažérka v zahraničnej firme a časté obchodné cesty za hranicami Slovenska sú súčasťou jej práce. Veľmi túžila po byte, ktorý sa po návrate z práce stane príjemným miestom na odpočinok a relax.

„Snažili sme sa vytvoriť nadčasový priestor bez výstredností. Byt ľahko udržiavateľný, minimalistický, ktorý by bol na jednej strane neutrálne chladný, no zároveň príjemne ženský,“ vysvetľuje Michal Paulišin.

Už vstupný priestor prezrádza minimalizmus i ženské črty, ktoré sa nesú ďalej celým interiérom. Levitujúca zostava skriniek v predsieni so sedením prechádza plynulo do centrálnej časti – obývačky s kuchyňou a jedálňou. Hlavným materiálom sa stal betón, a to v kontraste s teplým dubovým drevom.

Prečítajte si tiež:

Štýlový bratislavský byt so ženskou energiou

Rafinovanosť do bytu vnáša púdrovo ružová, ktorá sa objavuje na sedačke, stoličkách či závesoch. V kuchyni sa elegantne spája biela a čierna – horné skrinky s dymovým sklom nadväzujú dizajnom na vitrínu v nike. Netradičným prvkom sa stal pozalamovaný ostrovček potiahnutý betónovou stierkou, ktorý vnáša do priestoru zvláštnu dynamiku.


Konferenčný stolík s dubovou doskou a atypickými čiernymi nohami z roxorov je ďalším výrazným geometrickým prvkom v miestnosti.

konferenčný stôl, sedacia súprava
VENTURA PICTURES


Konferenčný stolík s dubovou doskou a atypickými čiernymi nohami z roxorov je ďalším výrazným geometrickým prvkom v miestnosti.

ZÁVESY vo farebných odtieňoch nábytku a doplnkov zjemňujú celkový dojem.

„Všetko, čo klientovi navrhneme, chceme aj zrealizovať.  Spolupracujeme iba s overenými remeselníkmi, o ktorých vieme, že majú nielen zmysel pre detail, ale svoju prácu robia poctivo a kvalitne.” 

Marcel Mikulec, architekt


Netradičný bar vo forme zasklenej vitríny je vsadený priamo v stene. Čiernym sklom nadväzuje na horné skrinky v kuchynskej linke.

kuchynský stôl
VENTURA PICTURES


Netradičný bar vo forme zasklenej vitríny je vsadený priamo v stene. Čiernym sklom nadväzuje na horné skrinky v kuchynskej linke.

Wellness pre ženu

Otvorený denný priestor je hrou kontrastov. Obývačková stena s betónovou stierkou, sedenie a textílie v odtieňoch ružovej a fialovej sú rafinovanou a príjemnou kombináciou. „Napriek pôvodným výhradám voči farbe musím priznať, že som si ružovú sedačku zamilovala. Oživila interiér a zároveň zvýraznila ženskosť, čo sa mi veľmi páči,“ vraví spokojná majiteľka.

Biely lakovaný stôl s drevenými nohami a jednoduché závesné svietidlá kompozične nadväzujú na biely digestor. Hosťovská izba a pôsobivá čierna vitrína na spôsob baru napovedá, že návštevy sú v tomto byte vítané.

Spálňu navrhli architekti na mieru. Zariadenie malo pripomínať modernú hotelovú izbu, a tak architekti stavili na čalúnené čelo po celej šírke steny a pohodlnú posteľ z dubovej dyhy. Skriňová zostava s osvetlenou nikou na knižky je v jednej rovine elegantne prepojená s nočnými stolíkmi.

Snom majiteľky bol celoplošný mäkký koberec a najmä toaletný stolík s veľkým zrkadlom. Všetok vstavaný nábytok zrealizoval šikovný tím stolárov z firmy Wood Way, s detailmi od architektov sa doslova vyhrali. Výnimočným miestom v byte je pre majiteľku kúpeľňa.

„Keďže zámerom bolo vytvoriť domáce wellness, navrhli sme niekoľko druhov svietidiel vrátane intímneho osvetlenia v zabudovaných nikách a v zrkadlovej skrinke. Na steny i podlahu sme použili veľkoformátový obklad 2,5 × 1 m, ktorý vyzerá na pohľad ako bielený betón,” vraví Marcel Mikulec. Celý interiér má nádych minimalizmu, kombinácia dreva a betónu pôsobí elegantne a nadčasovo.


Absolútny komfort. V kúpeľni je zabudované rádio s Bluetooth a stropnými vsadenými reproduktormi. Majiteľka bytu sa tak môže počas sprchovania započúvať do svojej obľúbenej hudby.

sprchovací kút
VENTURA PICTURES


Absolútny komfort. V kúpeľni je zabudované rádio s Bluetooth a stropnými vsadenými reproduktormi. Majiteľka bytu sa tak môže počas sprchovania započúvať do svojej obľúbenej hudby.

SPRCHOVÝ ŽĽAB na mieru, jolly hrany na obkladoch, LED osvetlenie v nikách. Za uhladeným vzhľadom stojí predovšetkým premyslená koncepcia a precízna realizácia.

Katkin pohľad

Interiér mladej manažérky má v sebe čosi mužské a zároveň je okamžite jasné, že v ňom býva žena. Strohý, bez zbytočnej romantiky či provokácie. Hoci na mňa niektoré prvky pôsobia až príliš uhladene, vďaka drevu a textíliám hodnotím byt ako veľmi príjemný a teplý. Dokonalú atmosféru vytvára aj skryté náladové osvetlenie. Za najzaujímavejší považujem kuchynský ostrovček nepravidelných tvarov, ktorý vyzerá, akoby bol v pohybe.

Chladný betón sa perfektne dopĺňa s púdrovou ružovou. Nikdy by som nepovedala, že ružová sedačka môže vyzerať v interiéri tak dobre. S industriálnym betónom tvorí jedinečný tandem, ktorý dokonale vystihuje nezávislú a aktívnu ženu, akou majiteľka bytu bezpochyby je. Spôsob, akým sú ženské črty začlenené do minimalistického priestoru, sa mi páči. Myslím, že takýto koncept bytu je príťažlivý nielen pre slobodnú ženu. Verím, že i muž sa v takomto priestore bude v budúcnosti cítiť veľmi príjemne.

ARCHITEKTI
Ing. arch. Marcel Mikulec
Ing. arch. Michal Paulišin
www.fullhousearch.sk

 

mestský byt

dispozícia 3 + kk

lokalita Bratislava

TEXT: KATARÍNA PAUKEJE 
FOTO: VENTURA PICTURES
ZDROJ: časopis Môj dom

Kategória: Navrhovanie interiéru
Tagy: byty mestské byty minimalizmus sedačky
Zdieľať článok
Darujte na Valentína originálne srdce: Vlastnoručne upečená citrónová torta osvieži každý vzťahUrob si sám

Darujte na Valentína originálne srdce: Vlastnoručne upečená citrónová torta osvieži každý vzťah

6 liečivých rastlín priamo z našej záhrady. Tri z nich považujeme dokonca za burinuZáhrada

6 liečivých rastlín priamo z našej záhrady. Tri z nich považujeme dokonca za burinu

Čo urobiť, ak chcete založiť nový trávnik? Dajte si pozor na to, čo je v pôdeUrob si sám

Čo urobiť, ak chcete založiť nový trávnik? Dajte si pozor na to, čo je v pôde

Medonosný a nenáročný ker s jedlými plodmi? Toto je ovocinárov favoritZáhrada

Medonosný a nenáročný ker s jedlými plodmi? Toto je ovocinárov favorit

Diskusia