Kuchyne vo vidieckom štýle

27. 06. 2019 Zdieľať

Budete si zariaďovať novú kuchyňu a páči sa vám vidiecky štýl? Niet divu. V takej kuchyni bude vždy kľud, útulne a príjemne.

Rustikálne kuchyne nám pripomínajú chvíľky prežité na vidieku alebo pri chrumkavej pizze v útulnej talianskej pizzerii. „Tieto kuchynské linky sú pôvabné a farebne prívetivé. Naviac módne trendy aktuálne kladú dôraz na prítomné materiály ako je drevo, kameň či keramika a na ich verné imitácie, „ hovorí Dušan Všelicha, špecialista na kuchyne Oresi. Vidiecke kuchyne sú teda obľúbené aj v súčasných novostavbách a mestských bytoch.
 

nábytok

nábytok
Oresi Slovakia s.r.o.

Zariaďovanie je hra

So zariaďovaním kuchyne vo vidieckom štýle sa môžete doslova pohrať, zvlášť s ich výzdobou, pretože tu uplatníme množstvo textilu, doplnkov a dekorácií. Len si musíme uvedomiť, že robustnejšie a napríklad aj vyzdobené skrinky najlepšie vyniknú vo veľkých miestnostiach, kam je dovolené umiestniť aj masívny stôl s väčším počtom stoličiek. „Naša spoločnosť má vo svojom portfóliu nábytok v niekoľkých štýloch a farebných prevedeniach“, upozorňuje Dušan Všelicha. Voľba je ale hlavne na budúcom majiteľovi kuchyne. Nábytok musí zodpovedať jeho vkusu a spĺňať všetky estetické aj technické požiadavky.
 

pracovný stôl

pracovný stôl
Oresi Slovakia s.r.o.

Výbava a spoľahliví pomocníci

Pozornosť venujme výberu doplnkov a techniky. Aj vo vidieckej kuchyni chceme mať moderné spotrebiče s múdrymi funkciami, ktoré nám uľahčia a urýchlia prípravu jedla a samotné varenie. Neviete odkiaľ začať? Máme pre vás niekoľko ďalších tipov.
 

kuchyňa

kuchyňa
Oresi Slovakia s.r.o.

 

1. Dlážka

Dlážka vo vidieckej kuchyni by mala byť v dekore dreva, najlepšie vo formáte veľkých  dosiek, vo vzhľade kameňa či pálenej hliny s patinou. Drevo nahradí laminát a teplejší vinyl, ale tiež dlažba. Tá sa presadzuje aj vo farebnom prevedení, napríklad s dekorom mozaiky, patchworku a podobne.
 

kuchyňa

kuchyňa
Oresi Slovakia s.r.o.

 

2. Regály a otvorené skrinky

V rustikálnej kuchyni by nemali chýbať otvorené police. Rovnakú službu nám urobia otvorené skrinky alebo presklené dvierka, napríklad členené mriežkou.
 

rúra na pečenie

rúra na pečenie
Oresi

 

3. Varenie

Ďalej tiež potrebujeme šporák, varnú dosku, rúru a ďalšiu výbavu pre prípravu jedla. Spotrebiče si samozrejme môžeme vybaviť v retro štýle, alebo ako je vidieť v realizáciách, nemusíme sa báť ani moderného dizajnu. Vyššie spomenuté platí aj pre digestory.
 

kuchynský drez

kuchynský drez
Oresi

 

4. Drez

Najmenej sa do vidieckej kuchyne hodí nerezový drez, ale pokiaľ máme moderné spotrebiče, nemusíme ho zavrhovať. Štýl doladí robustný keramický drez, ten však potrebuje špeciálnu skrinku, určenú práve pre tento model. Chybu neurobíme ani granitovým drezom, ku ktorému môžeme zvoliť klasickú batériu namiesto pákovej. Moderné sú drezy vo farbe medi.

Dobrá rada

Máte malý byt a túžite po vidieckej kuchyni? Zvoľte si svetlé alebo pastelové farby nábytku a vzdajte sa veľkého stolu. Potom o nej nemusíte iba sniť.
 

kuchyňa

kuchyňa
Oresi Slovakia s.r.o.

Pre inšpiráciu

Opak môže byť pravdou. Vo vidieckej stavbe môže dobre vyznieť moderná kuchyňa s hladkými dvierkami.
 
ZDROJ PR článok spoločnosti Oresi s.r.o.
Kategória: Kuchyňa, jedáleň
Tagy: kuchyňa vidiecky štýl
Zdieľať článok