Letné horúčavy v podkroví? Zabránite im aj bez klimatizácie

11. 07. 2019 Zdieľať

Masívna strecha Ytong Komfort nielenže udrží teplotu i v tropických teplách, ale aj vďaka nej zároveň splníte sprísňujúce sa požiadavky na zníženie energetického štandardu budov.

Nové prísnejšie požiadavky na zníženie energetickej náročnosti vyžadujú v energetických preukazoch (certifikátoch) budov aj uvedenie množstva tepla potrebného na chladenie objektu.


stavba strechy

stavba strechy
Xella Slovensko, s. r. o.

 
Ťažká masívna strecha zabraňuje únikom tepla a zároveň chráni podkrovie proti prehrievaniu. Pri strechách je dôležitým parametrom tzv. fázový posun. To je čas, za ktorý sa strešná konštrukcia prehreje. Čím je konštrukcia ľahšia, tým je prehrievanie rýchlejšie a naopak. V prípade drevených krovov to býva cca 4 hodiny. Znamená to, že v letnej sezóne sa drevený krov rýchlo prehreje a podvečer sa v podkroví nedá vydržať. Strecha Ytong Komfort má fázový posun cca 13 hodín, čiže teplo, ktoré pôsobí na strechu, nestihne preniknúť do obytného priestoru skôr, než slniečko zapadne. Ďalšou výhodou súvisiacou s hmotnosťou strechy je ochrana proti hluku. Ťažké konštrukcie utlmia väčší hluk ako tie ľahké. Pridanou hodnotou je nehorľavosť konštrukcie.

www.ytong.sk

Kategória: Aktuality
Tagy: podkrovie
Zdieľať článok