Integrované tienenie medzi tabuľami zdvojeného okna

23. 07. 2019 Zdieľať

Zdvojené okná od Internorm

Internorm zdvojené okná sú svojho druhu jedinečné na trhu. Pri týchto oknách je žalúzia integrovaná v okne pred izolačným trojsklom a tým intenzívnejšie zabraňuje prehrievaniu skla a prechodu tepla do miestnosti. Zároveň plní aj funkciu pred neželaným pohľadom. Žalúzia je zvonku chránené predsadenou tabuľou skla pred vetrom, počasím a znečistením. Ovládanie žalúzie je možné klasicky – mechanicky pomocou retiazky, elektromotorom alebo pomocou fotovoltaického modulu – Internorm I-tec Tienením.   

okenný rám

okenný rám
Internorm

Internorm I-tec Tienenie

I-tec tieniace systémy zabezpečujú vďaka fotovoltaickému modulu a akumulátoru ideálnu klímu v miestnosti – úplne bez dodatočného zásobovania prúdom! Vďaka automatickému režimu sa napr.žalúzie pri východe slnka samy otvárajú a pri západe slnka samy zatvárajú. I-tec Tienenie okrem toho meria automaticky teplotu. V zime je tak možné napríklad optimálne využiť teplo zo slnečného žiarenia, pretože žalúzie zostanú otvorené. Tým sa zredukujú náklady na vyhrievanie a zabezpečí sa perfektná ochrana pred slnečným žiarením bez veľkých nákladov.  
 
Vďaka I-tec Smart Window  aplikácii môžete ovládať Vaše vetranie, tienenie a otváranie nadsvetlíkov pohodlne cez aplikáciu na Vašom smartfóne alebo tablete. Stačí zopár ťuknutí prstom a môžete si podľa potreby nastaviť objem výmeny vzduchu vetrania alebo sklon lamiel žalúzií. Okrem toho Vám inteligentný hlásič otvorenia okien ukáže presný stav otvorenia Vašich okien a premení Váš domov na skutočný smart home!
 
Internorm zdvojené okná sú dostupné v materiáloch drevo-hliník a plast-hliník:

Plast-hliníkové zdvojené okno KV 440


okenný rám

okenný rám
Internorm

Nielen integrovaná tieniaca technika a riadenie pomocou energeticky sebestačného I-tec Tienenia robia z tohto zdvojeného okna výnimočný produkt. Taktiež je tu možné zabudovanie I-tec Vetrania. Do rámu okna je integrované vetranie, ktoré je možné riadiť osobitne v každej miestnosti a podľa individuálnych požiadaviek. To je hlavná výhoda oproti centrálnej klimatizácii v dome. 

okenný rám

okenný rám
Internorm

Plast-hliníkové zdvojené okno KV 350


okenný rám

okenný rám
Internorm

Hoci sa tieniaca technika nachádza už priamo v okne medzi tabuľami skla, KV 350 je stále úzke okno. Úzka konštrukčná hĺbka tohoto zdvojeného okna je 74 mm a tým je vhodné takmer pre každú stavebnú situáciu, čo je výhodou hlavne pri rekonštrukciách. 

Drevo-hliníkové zdvojené okno HV 350


okenný rám

okenný rám
Internorm

Drevo prináša stále viac prirodzenosti a útulnosti do Vášho domova. Aby však drevo zostalo chránené pred poveternostnými vplyvmi, nachádza sa z vonkajšej strany na zdvojenom okne HV 350 hliníkový kryt. Tento je dostupný v mnohých farbách. Medzi tabuľami skla sa nachádza tieniaca technika – taktiež chránená pred vetrom a počasím. Vysoko tepelnoizolačná termopena, ktorá sa nachádza medzi drevom a hliníkovým krytom, zabezpečuje dodatočne vynikajúcu tepelnú izoláciu.

4-násobná ochrana v jednom okne

Zdvojené okná od Internorm spájajú hneď štyri výhody v jednom okne:
 
1. Tieniaca technika
 
Na výber máte žalúziu, plisovanú roletku alebo dvojito plisovanú roletku Duette®. Tieto sa nachádzajú medzi tabuľami skla. Tým nie sú potrebné žiadne dodatočné stavebné úpravy. Žalúzie sú vhodné nielen v spustenom stave ako perfektná tieniaca technika, ale nastavením sklonu lamiel umožňujú presné dávkovanie dopadajúceho svetla.
 
2. Pohľadová ochrana
 
Žalúzie a plisované roletky Vás chránia pred nežiadúcimi pohľadmi. Vynikajúcu ochranu pred nežiadúcimi pohľadmi zvonku Vám ale ponúka dvojito plisovaná roletka Duette®. Hliníková vrstva týchto dvojito plisovaných roletiek neprepustí takmer žiadne svetlo a tak vytvorí dokonalé zatmenie v miestnosti.
 
3. Tepelná izolácia
 
Tienenie zabudované v ráme okna zaisťuje vynikajúcu U-hodnotu. Plast-hliníkové zdvojené okno KV 440 tak dosahuje UW-hodnotu až 0,64 W/(m2K). Drevo-hliníkové zdvojené okno HV 350 dokonca UW až 0,60 W/(m2K)
 
4. Zvuková izolácia
 
Obzvlášť v blízkosti ulíc s hlučnou dopravou je zvuková izolácia okna veľmi dôležitá. A tu  taktiež bodujú Internorm zdvojené okná. KV 440 dosahuje zvukovú izoláciu až do 45 dB, HV 350 dokonca až do 47 dB.
 

dieťa pri okne

dieťa pri okne
Internorm

 
Zdvojené okná sú kombinovateľné so všetkými ostatnými plast-hliníkovými ako aj drevo-hliníkovými oknami od Internorm a sú dostupné v rôznych Internorm dizajnových štýloch – od plošne lícujúcich, čistých tvarov typických pre moderný štýl studio až po oblé, tradične tvarované, typické pre klasický, elegantný štýl ambiente.
 
Viac informácií získate na www.internorm-okna.sk
 
 
ZDROJ PR článok spoločnosti Internorm s.r.o.
Kategória: Okná
Tagy: interiérové tienenie okenné systémy tieniaca technika
Zdieľať článok