Strecha, ktorá dokáže vyrábať elektrinu

30. 08. 2019 Zdieľať

Lindab, svetový výrobca a predajca strešných krytín a odkvapových systémov z vysokokvalitnej švédskej ocele, uvádza na slovenský trh strešný systém Lindab SolarRoof, v ktorom sú fotovoltaické panely na výrobu elektrickej energie priamo integrované na strešnú krytinu.

Lindab SolarRoof je komplexný balík riešení pre tých, ktorí chcú kvalitnú a esteticky príjemnú strechu, ktorá zároveň dodáva vášmu domu energiu zo slnka. Využitím tohto riešenia ušetríte materiál, čas montáže a v neposlednom rade financie. Riešenie Lindab SolarRoof obsahuje strešnú krytinu s integrovaným fotovoltaickými panelmi vrátane výkonových optimalizérov a fotovoltaického meniča napätia. Okrem toho zákazník získava prístup k mobilnej aplikácii, ktorá umožňuje sledovať výrobu elektriny v reálnom čase.


Strecha, ktorá dokáže vyrábať elektrinu

2466465
Lindab a.s.

 
„Fotovoltaické panely v rámci systému Lindab SolarRoof využívajú najmodernejšiu technológiu CIGS (Copper-Indium-Gálium-selenidu). Tá zaisťuje vysokú účinnosť získavania energie z niekoľkých spektier slnečného žiarenia, využíva aj pre oko neviditeľné žiarenie a má toleranciu voči zatieneniu. CIGS panely majú v zamračenom a daždivom počasí až o 20% vyšší výkon v porovnaní s panelmi kremíkovými. V priebehu dňa tak pracujú dlhší čas, a to aj v zhoršených svetelných alebo náročnejších klimatických podmienkach, a sú preto vhodné k celoročnému využívaniu. Elegantný čierny vzhľad ich priamo predurčuje pre domy s vysokými architektonickými nárokmi. Strecha Lindab SolarRoof má širokú škálu využitia: hodí sa pre budovy v pamiatkovo chránených oblastiach, novostavby i rekonštrukcie. Najlepšie sa hodí pre šikmé strechy s dĺžkou krokvy minimálne 3,3 m. Najvhodnejšie pre inštaláciu panelov sú plochy naklonené na juh, ale aj tie so sklonom na východ a západ fungujú veľmi dobre. 


Strecha, ktorá dokáže vyrábať elektrinu

2466455
Lindab a.s.

 
Fotovoltaické panely, integrované do falcovanej strešnej krytiny Lindab Seamline či do krytiny Lindab Click SRP, sú riadené inovatívnym fotovoltaickým meničom. Ten tvorí spolu s výkonovým optimalizérom veľmi flexibilný systém s kontrolou na úrovni jednotlivých panelov. Optimalizér, inštalovaný priamo na streche, zaistí maximálny možný výkon a reguláciu každého jednotlivého panelu. To znamená, že aj keď sú niektoré panely v danom okamihu zakryté alebo v tieni, je funkcia tých zvyšných optimalizovaná na maximum. Vďaka tomu je možné na streche inštalovať súčasne viac panelov, nachádzajúcich sa na rôzne orientovaných strešných plochách, prípadne aj s rôznym sklonom. Optimalizér spolu s meničom majú niekoľko bezpečnostných funkcií: tou najdôležitejšou je, že v prípade potreby fungujú tiež ako bezpečnostný vypínač jednosmerného prúdu dodávaného fotovoltaickými panelmi a zaisťujú tak účinnú protipožiarnu ochranu budovy, kde sú inštalované.


Strecha, ktorá dokáže vyrábať elektrinu

2466459
Lindab a.s.

Vďaka tomu, že fotovoltaický panel je integrovaný priamo do strešnej krytiny, je inštalácia Lindab SolarRoof tak jednoduchá, ako by sa jednalo o bežnú ľahkú strešnú krytinu. Okrem samotnej elektroinštalácie, ktorú musí vykonať odborne zdatný elektrikár, nie sú s montážou spojené žiadne ďalšie náklady.

Zaujal Vás produkt Lindab SolarRoof? Kliknite na odkaz a zistite, ako aj vy môžete mať ekologicky úspornú strechu: www.stresnysystem.sk/mam-zaujem-o-lindab-solar-roof/

ZDROJ: PR článok spoločnosti Lindab a.s.

Kategória: Strecha, podkrovie
Tagy: fotovoltické panely strešný systém
Zdieľať článok