Vytvorte si z kúpeľne romantický priestor ako stvorený na relax

04. 09. 2019
Zdieľať

Slovo „kúpanie“ znie romanticky už samo osebe. Či už si predstavíte modrú lagúnu, vírivku v hoteli, alebo horúcu kaďu na horách, váš tep sa spomalí a kútiky úst sa mimovoľne zdvihnú. Kúpeľňa je (najmä) pre nežné pohlavie synonymom dlhého relaxu. Rozhodne si zaslúži toľko romantiky, koľko unesie.

Štýl 1: Staré s novým

Bývalé stodoly a hospodárske budovy poskytujú novým majiteľom skutočne unikátny priestor. Jeho čaro tkvie práve vo vysokých stropoch, drevených trámoch i podlahách a priznaných tehlových stenách. Tu stačí ozaj len málo: jedna voľne stojaca vaňa a krištáľový luster. A romantika s dávkou eklektizmu je na svete! 


kúpeľňa

kúpeľňa
DEERS PHOTOS

Štýl 2: Francúzsky vidiek

Máte záľubu v provensalskom či shabby chic štýle? Potom bude drobný kvetinový vzor tá správna romantika pre vás. Snažte sa držať jedného vzoru, nekombinujte ich viacero. Aby neboli kvety úplne všade, použite bielu alebo pastelové odtiene. Kvietky sa priatelia aj s károm alebo pásikmi, no i tu radíme – opatrne. 


kúpeľňa

kúpeľňa
COUNTRY LIVING

Štýl 3: Chata v horách

Pre niekoho je romantika chata bez elektriny a kúpanie v potoku. Pre tých, čo uprednostňujú striedmejší interiér, sme objavili netradičné umývadlo z plechovej vaničky na drevených vyrezávaných nožičkách. Dokonca v luxusnej verzii – s dvoma kohútikmi. Ak by aj to bolo pre niekoho príliš, stále si môže vypnúť teplú vodu. 


kúpeľňa

kúpeľňa
WLKMNDYS

Štýl 4: Ako na zámku

Mramor, kov a kameň vždy vytvoria kombináciu, ktorá je nielen krásna, ale i nadčasová. Sú to trvácne materiály a šíria okolo seba akúsi noblesu. Aby pôsobili naozaj elegantne, vyžadujú si kvalitné remeselné spracovanie. Neutrálne zemité odtiene a kombinácia čiernej a bielej potešia oko aj po rokoch.


kúpeľňa

kúpeľňa
MARTHA STEWART

Štýl 5: Nádych boho

Správna bohémska duša prahne po nekonečne dlhom bublinkovom kúpeli v inšpiratívnom prostredí. Veď kto by už zložil novú báseň pri pohľade na nudné biele obkladačky? V obrovskom zrkadle si môžete zároveň precvičiť tanečné pózy na letnú párty. K tomu zlatá armatúra a orientálny koberec – to je romantická divočina, ako sa patrí. 

TEXT: KATARÍNA PAUKEJE
FOTO: ARCHÍV FIRIEM
ZDROJ: časopis Môj dom 8/2019

Kategória: Kúpeľňa, WC
Tagy: romantický štýl vane
Zdieľať článok
Kúpili ste si krásne a kompaktné rastliny, ktoré po čase stratili svoj tvar? Môžu za to retardantyZáhrada

Kúpili ste si krásne a kompaktné rastliny, ktoré po čase stratili svoj tvar? Môžu za to retardanty

Druhé výsevy počas roka – nenechajte si ujsť tému najnovšej epizódy podcastu Záhrada!Urob si sám

Druhé výsevy počas roka – nenechajte si ujsť tému najnovšej epizódy podcastu Záhrada!

Aj vášmu fikusu pravidelne opadávajú listy? Odborníčka radí, ako tomu predchádzaťZáhrada

Aj vášmu fikusu pravidelne opadávajú listy? Odborníčka radí, ako tomu predchádzať

Čarovné tehlové chaty: Novostavby s dušou starého vidiekaDom z tehly

Čarovné tehlové chaty: Novostavby s dušou starého vidieka

Diskusia