Nadčasová klasika

12. 09. 2019 Zdieľať

Obľúbili ste si kuchyne s frézovanými kazetovými alebo ak chcete „profilovanými“ dvierkami? Dodávajú kuchyniam pohodovú atmosféru a sú vskutku nadčasové.

„Kazety môžu mať jednoduché aj členitejšie profily, ktoré u niektorých našich kuchýň nahrádza minimalistická frézovaná linka,“ upozorňuje Peter Heriban, dizajnér Oresi. Nábytok môžu odľahčiť presklené dvierka, či už ide o celosklenenú výplň v rámčeku, alebo o sklo členené mriežkou. Hodí sa do vidieckych aj klasicky vybavených mestských interiérov. V tomto roku portfólio Oresi napríklad rozšírili kazetovej kuchyne Chocolate Day z radu Dolti Collection by Andrea Capovilla.

Drevodekor i farby

Dávno už neplatí, že na kazetová dvierka sa používa iba masívne drevo, drevodekory alebo biele a veľmi svetlé farby. V poslednej dobe je trendy sivá, hnedá a podľa zahraničných trendov  tiež tmavo modrá, zelená a bordó. Vždy je ale vhodné zladiť preferovanú farbu s ďalším zariadením interiéru.

Dvierka môžu mať aj opotrebovaný vzhľad, aby vyzerali ako originály z minulého storočia. To umožňujú moderné technológie s vysokým podielom ručnej práce. Patinácie je vítanou možnosťou dodatočnej povrchovej úpravy, pričom dvierka získajú opotrebovaný vzhľad. A nemusí ísť len o kuchyne lakované. V prípade fóliovaných dvierok sa na penetrovaný povrch nanesie špeciálna farba, ktorá sa následne ručne stiera.


Kuchyňa značky Dolti Collection dekor Chocolate day/ Magnolia od Oresi

kuchyne
Oresi Slovakia s.r.o.


Kuchyňa značky Dolti Collection dekor Chocolate day/ Magnolia od Oresi

Kazety milujú aj v Amerike

Pre ozdobné prevedenie dvierok, ktoré u niektorých kuchýň dekoruje aj rezba, sú tieto kuchyne veľmi obľúbené nielen u nás a v Európe. Len si spomeňte, k akému štýlu sa tieto kuchyne často radia. Hovoríme, že ide o stredomorský, anglický, provensálsky či toskánsky štýl. Kuchyne v „južanskom štýle“ potom vídame takmer vo všetkých amerických filmoch a seriáloch. Či ide o dom na vidieku alebo v tom najmodernejšom mrakodrape. A majú ich v obľube aj filmové a hudobné hviezdy ako je Celine Dion, Jennifer Lopez, Brad Pitt alebo Britney Spears. Chcete si zaobstarať hviezdnu kuchyňu? Pozrite sa na kazetové kuchyne do portfólia Oresi.

Kategória: Aktuality
Zdieľať článok