Inteligentná nepálená tehla prirodzene zvlhčuje vzduch

30. 10. 2019 Zdieľať

Na náš subjektívny pocit pohody pôsobia najmä dva faktory, teplo a vlhkosť vzduchu, tzv. mikroklíma. Vlhkosť je síce človekom oveľa menej pociťovaná než teplota, ale aj ona (ne-)priaznivo ovplyvňuje komfort a zdravie.

Hneď ako klesne vlhkosť vzduchu pod 40 %, vysychajú nám sliznice dýchacích ciest, a tým dochádza k oslabeniu ich obranného mechanizmu. Príliš suchým vzduchom vo vykurovacej sezóne trpia nielen alergici, astmatici a deti, ktoré sú citlivejšie a môžu reagovať sklonmi k dýchacím ťažkostiam, ale aj zdraví jedinci. A tak si kupujeme rôzne elektrické chrliče pary. Prirodzenejšou alternatívou zvlhčovania vzduchu môžu byť steny z materiálov, ktoré dokážu vlhkosť absorbovať a v prípade suchého vzduchu ju zase uvoľňovať – takým inteligentným materiálom sú napríklad hlinené nepálené tehly HELUZ NATURE Energy. 


Inteligentná nepálená tehla prirodzene zvlhčuje vzduch

2508065
HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.

„Hlina je inteligentný materiál, ktorý pozitívne ovplyvňuje vlhkostnú mikroklímu. Hlina do seba dokáže absorbovať vlhkosť a keď máme v interiéri suchý vzduch, tak ju zase uvoľňuje, aby vlhkosť bola ideálna a my sme sa cítili príjemne,“ chváli nepálené tehly Ing. Pavel Heinrich, produktový špecialista spoločnosti HELUZ. Na mikroklímu by sme mali podľa neho dbať najmä v miestnostiach, v ktorých trávime najviac času, ako sú spálne, obývacie či detské izby. 

Nepálené tehly HELUZ NATURE Energy sa používajú na vnútorné priečkové a akumulačné murivo s hrúbkami 12 a 25 cm tak v tehlovom dome, ako aj v drevostavbách a je možné z nich vytvoriť aj priečky pri rekonštrukciách. Nepálené tehly HELUZ NATURE Energy majú aj vynikajúce akustické vlastnosti a dosahujú vysoké parametre akumulácie tepla. 

www.heluz.sk 

Kategória: Aktuality
Tagy: nepálené tehly
Zdieľať článok