Dodatočná stavba komína hrou

13. 09. 2019
Zdieľať

Ak sa rozhodnete dodatočne vybaviť svoj dom, chatu, garáž pieckou, krbom, kachľami alebo kotlom na tuhé palivo, tak stavba dodatočného komína nemusí byť žiadny problém.

Kovový komín Schiedel PERMETER postavíte bez základu a v priebehu jedného dňa.
 
Schiedel PERMETER je dvojplášťový systémový komín s izolačnou vrstvou na tuhé palivá a všetky typy spotrebičov.
 
Charakteristickým rysom systému je vonkajší obal, vyrobený v jednej z troch farieb: čierna, sivá alebo biela. Systém PERMETER je ľahký, odolný proti vlhkosti, kyselinám a vysokým teplotám.
 
V závislosti od požadovaného spotrebiča a výšky komína je možné vybrať si z priemerov 100, 130, 150, 180, 200, 250, 300, 350 mm. Hrúbka izolačnej vrstvy dvojplášťového (trojvrstvového) komínového systému PERMETER môže byť 25 alebo 50 mm.
 
Výhody
 
Určený pre pevné palivá.
Odolný proti vlhkosti.
Priebežná tepelná izolácia po celej výške komína.
Nízke teploty na povrchu komínového plášťa.
Malé rozmery.
K dispozícii pre montáž na stenu aj priamo nad spotrebičom.
Nie je potrebné robiť základ.
Rýchla a jednoduchá inštalácia.
Vysoká kvalita zvaru.
Prevádzkyschopný ihneď po inštalácii.

Aký priemer komína je potrebný?

Na piecku vám stačí 150 mm. Na kotol na tuhé palivo môže byť 180, na krbovú vložku 200 mm. To je jednoduchá odpoveď a veľmi často ju počuť od rôznych „odborníkov“.
 
Pracovníci v spoločnosti Schiedel Slovensko si vypočujú vaše predstavy, popýtajú sa vás na typ, výkon spotrebiča, výšku komína, kde staviate (nadmorskú výšku) a odporučia vám ten správny priemer. Upozornia vás, že keď máte bungalov, a teda nízky komín, že výber spotrebiča bude nesmierne dôležitý. Odporučíme vám spotrebič s čo najmenšou potrebou ťahu.
 
Schiedel Slovensko s.r.o.
Kategória: Aktuality
Zdieľať článok

Diskusia