Terasa z WPC, to je štýl života

27. 09. 2019 Zdieľať

Môže byť niečo lepšie ako začínať náročný pracovný deň v súkromí, a pritom na čerstvom vzduchu? Urovnať si myšlienky, potešiť sa pohľadom na ešte zarosené steblá perfektne zastrihnutého trávnika a nastaviť tvár prvým slnečným lúčom? Terasa pri vášho domu je miesto, ktoré vám dokáže dodať pokoj aj toľko potrebnú energiu. Dobrá terasa, to je štýl života.

Ale. Každá vec máva pochopiteľne aj svoj rub. Možno predpokladať, že ak si budete chcieť vychutnávať svoju rannú kávu na atraktívnej a bezpečnej terase, neostane vám nič iné než investovať zodpovedajúce množstvo času, úsilia i finančných prostriedkov do jej údržby. Predovšetkým v prípade klasických drevených terás sa jedná o zásahy, ktoré vás budú z roka na rok čoraz viac vyčerpávať.

Existuje alternatíva. Ono už je to teda viac než len alternatíva, je to trend. Kompozitné materiály WPC  (Wood-Plastic Composite) vyrábané z dreva a polyméru boli vyvinuté a prvýkrát uvedené na trh v Spojených štátoch na začiatku deväťdesiatych rokov 20. storočia. Cieľom vývoja WPC bolo vytvorenie dokonalého materiálu, ktorý bude eliminovať všetky nežiaduce vlastnosti dreva a zároveň zdôrazní prirodzenú vizuálnu dokonalosť dreveného povrchu.


Terasa z WPC

Terasa z WPC
Woodplastic

Partner, ktorý poradí

Na tuzemskom trhu sa môžete stretnúť so širokou ponukou importovaných dosiek z WPC, nie vždy vyrovnanej kvality. Česká spoločnosť WPC – Woodplastic vlastní licenciu na unikátnu americkú laserovú technológiu výroby Strandex, vďaka ktorej si môže dovoliť používať tie najkvalitnejšie suroviny. Výhodou je aj to, že firma disponuje sieťou certifikovaných partnerov, ktorí vám terasu z WPC pomôžu vybrať, navrhnú ju a nainštalujú.

Postup výroby dizajnových terás WoodPlastic® je základom ich dlhej životnosti. Dosky majú výhradne plný profil, vďaka tomu sa nekrútia, sú stálofarebné a ich kvalita sa časom nemení. K veľkým prednostiam terás WoodPlastic® patrí tiež protišmykový povrch bez triesok a štepov a odolnosť voči všetkým rozmarom počasia – dažďu, snehu, mrazu aj UV žiareniu. Ich údržba je pritom minimálna, spočíva len v občasnom opláchnutí vodou.


Terasa z WPC

Terasa z WPC
Woodplastic

Drevo mnohých farieb

Netoxické, 100% recyklovateľné dosky WoodPlastic® sú k dispozícii v širokej škále farieb a povrchov, vrátane možnosti výroby atypov. Od jemne žíhaného, čisto hladkého povrchu dosky Style Plus cez povrchy dosiek Forest imitujúce luxusné exotické drevo či drážkovaná doska Star až po výraznú textúru drásaného dreva Rustic, ktoré má patinu starých podláh.

Niektoré terasy WoodPlastic® sú vďaka svojim vlastnostiam ideálne k bazénom, iné do starostlivo udržiavanej záhrady – výber tej správnej terasy je skutočnou výzvou. Záleží samozrejme aj na voľbe zodpovedajúceho farebného odtieňa. Tie sa pohybujú od cédru cez decentný teakový, hrejivý Merbau, čokoládový Palisander, seriózne pôsobiaci Wenge až po tmavý Eben či oceľovo sivý Inox.


Terasa z WPC

Terasa z WPC
Woodplastic

Viac informácií nájdete na www.woodplastic.sk

ZDROJ PR článok spoločnosti Woodplastic Slovakia s.r.o.

Kategória: Podlaha, dlažba
Zdieľať článok