Rekonštrukcia podkrovnej kúpeľne

26. 09. 2019 Zdieľať

Máte to šťastie, že ste obyvateľmi domu či bytu s podkrovím? Gratulujeme vám! Také priestory v sebe skrývajú kúzlo útulnosti a zároveň robia domov o niečo zaujímavejším. Rekonštrukcia podkrovia môž byť veľmi náročná, a to obzvlášť, ak ide o rekonštrukciu kúpeľne, kde musíte bojovať so zníženými stropmi. Tie môžu niekedy skomplikovať rozmiestnenie nábytku a iného príslušenstva. Ak sa vám to však podarí, urobíte z kúpeľne miesto, ktorým sa budete môcť pochváliť.

Šikmé steny – čo s nimi?

Prvá otázka, ktorá vám pri rekonštrukcii kúpeľne určite napadne, je „Čo s tými šikmými stenami?”. Tu platí jednoduché pravidlo, a to či už pre vaňu, alebo sprchový kút. Nikdy ich neumiestňujte pod šikminy. Prečo? Hlavné dôvody sú:
 
1. Pri vystupovaní z vane sa môžete nepríjemne udrieť do hlavy.
 
2. Steny budú častejšie pri zdroji vody, budú vlhnúť a môžu začať plesnivieť.
 
Ako teda zošikmené steny využiť? Do týchto priestorov môžete elegantne skryť spotrebiče, ako sú práčka alebo sušička. Nezabudnite však na to, že musia byť s predným plnením. Tiež by sa tu vynímal kôš na bielizeň alebo kúpeľňový nábytok – skrinky, komody a iný úložný priestor.

Pre väčšie súkromie

Máte záchod spojený s kúpeľňou a túžite po trochu väčšom súkromí? Pri rekonštrukcii kúpeľne je tá pravá príležitosť si ho vytvoriť! Miesto s toaletou (ideálne s tou závesnou) môžete oddeliť sádrokartónovou priečkou. V tom to prípade vám odporúčame využiť stále obľúbenejší predstenový inštalačný systém, ktorým jednoducho a elegantne skryjete nádržku na WC aj nevzhľadné hadice. 

podkrovná kúpeľňa

podkrovná kúpeľňa
STYLE PLUS

Vaňa a sprchový kút

Sprchový kút aj vaňa majú tiež svoje pravidlá a vy už teraz viete, že ich nie je vhodné inštalovať podsteny s veľkým sklonom. Ak ste sa rozhodli pre sprchový kút, vyberte si taký, ktorý bude bez spodnej vaničky. Ušetríte tak dobrých pár centimetrov na výšku.

podkrovná kúpeľňa

podkrovná kúpeľňa
STYLE PLUS

Svetlo, vzduch aj teplota

Pýtate sa, čo majú tieto 3 elementy spoločné? Odpoveďou sú strešné okná. Nie je lepšie vetranie než pomocou strešných okien. Vetranie v kúpeľni je všeobecne veľmi dôležité. V tých podkrovných na vyše často bývajú drevené trámy, ktorým vlhkosť neprospieva. Strešné okná zároveň privádzajú prirodzené svetlo a presvetlia vám tak celú miestnosť. Ako to už v podkroví býva, teplota tu robí trocha problémy. Aby ste predišli až nepríjemne vyhriatej kúpeľni, odporúčame inštalovať na strešné okná vonkajšie rolety. Kvalitné rolety môžu urobiť teplotný rozdiel až 7 °C. 
 
ZDROJ PR článok spoločnosti SANITINO
Kategória: Kúpeľňa, WC
Tagy: podkrovná kúpeľňa rekonštrukcia kúpeľne sprchový kút vaňa
Zdieľať článok