Podkladový profil – dôležitá súčasť kvalitnej montáže okien

01. 10. 2019 Zdieľať

S jeseňou prichádza aj chladnejšie a vlhkejšie počasie a tak sa často stáva, že ľudia v bytoch či domoch so staršími oknami začnú v ich okolí pociťovať prefukovanie či chlad. Najlepšou prevenciou je samozrejme dobré okno s uspokojujúcimi tepelnoizolačnými vlastnosťami, ale pokiaľ nie je správne a kvalitne namontované, nepomôže ani ten najlepší materiál. Preto sa Kalypso snaží stále zdokonaľovať aj v tejto oblasti – v montáži a v produktoch, ktoré montáž vylepšujú a prispievajú tým k ešte väčšiemu komfortu užívateľa konečného produktu

Jedným z takýchto produktov je podkladový profil. Slúži na vypodloženie okna, aby nesedelo priamo na murive. Zároveň sa využíva ako parapetový doraz pre vnútorný parapet a aj pre ľahké ukotvenie vonkajšieho parapetu. Z tepelnoizolačného hľadiska bývajú podkladové profily často najslabším článkom okna a preto je pri montáži potrebné voliť nové, kvalitné podkladové profily, ktoré tieto tepelnoizolačné vlastnosti vylepšujú, obmedzujú vznik tepelných mostov a pri riešení s exteriérovými žalúziami dokážu vytvoriť predpoklad pre montáž na jeden krát spolu s oknami. 


Podkladový profil

Podkladový profil
Kalypso SK, s.r.o.

V Kalypse používame dva typy podkladových profilov. Riešením pre plastové okná je 50 mm vysoký podkladový profil Aktiv, z PVC materiálu. Je spojený s konzolou na parapet a krycím plechom typu L a s vodiacimi lištami na exteriérové žalúzie.  Pre hliníkové okná je určený podkladový profil Thermo. Jeho výška je taktiež 50 mm, ale na rozdiel od Aktivu je to purenitový podkladový profil s konzolou pre parapet a krycími plechmi pre žalúziami typu KP4 a so zateplením a vodiacimi lištami. Voľba kvalitného podkladového profilu sa môže zdať ako maličkosť, rozhodne však môže výrazne prispieť k jednoduchšej a odbornejšej montáži a samozrejme najmä k spokojnosti zákazníka. 


Podkladový profil

Podkladový profil
Kalypso SK, s.r.o.

Viac informácií o kvalitnej odbornej montáži a našich oknách nájdete na stránke www.matporiadneokno.sk.  

Kategória: Aktuality
Zdieľať článok